کره یک محصول لبنی غنی و خامهای است که از پروتئینها و چربیهای موجود در دوغ تهیه میشود. در دمای اتاق مایع است که تقریباً 80٪ چربی کره را تشکیل میدهد. هنگامی که در پخت و پز یا پخت استفاده میشود طعمی آجیلی و نمکی ایجاد میکند و یک ماده مصنوعی است که طعم و ظاهری شبیه مارگارین دارد. مارگارین اغلب به افرادی که ورزش میکنند توصیه میشود و معمولاً در آشپزی، پخت و پز و چاشنیها استفاده میشود. به طور گستردهای به عنوان یک جایگزین کم هزینه برای کره استفاده میشود. مارگارین ممکن است به کاهش سطح کلسترول LDL "سمی" کمک کند. از آنجایی که این چربیهای طبیعی در دمای اتاق مایع هستند متخصصان تغذیه و دانشمندان مواد غذایی ترکیب شیمیایی آنها را تغییر میدهند تا آنها را به مواد جامد معادل کره تبدیل کنند.
مصرف کره چه مزایایی دارد؟
کره چربیهای تک غیر اشباع را فراهم میکند که به پیشگیری از بیماری قلبی و چاقی کمک میکند.
مشخص شده است که کلسترول بد را کاهش میدهد، کلسترول خوب را افزایش میدهد و به کاهش وزن کمک میکند. کره یک اسید چرب طبیعی است که مانند سایر اسیدهای چرب ذوب میشود.
کره تولید شده از شیر گاو پاستوریزه دارای ریزمغذیهای مفید بیشتری برای قلب و عروق نسبت به کره گاوهایی است که از غلات تغذیه میکنند.
مصرف مارگارین چه مزایایی دارد؟
مارگارین اغلب منبع چربیهای غیر اشباع چندگانه است.
نشان داده شده است که مصرف چربیهای چند غیر اشباع به جای چربیهای اشباع شده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
مارگارین اغلب دارای فیتواسترول بالا است که به کاهش سطح کلسترول LDL کمک میکند اما به نظر نمیرسد بر خطر بیماریهای قلبی عروقی تأثیر بگذارد.
مصرف کره در مقابل مارگارین چه معایبی دارد؟
کره سرشار از کلسترول است
سطوح بالای کلسترول و چربی میتواند در دوران بارداری مضر باشد در حالی که سطوح بالای چربی اشباع شده و چربی ترانس در طول سالها با نگرانیهای مختلف سلامتی مرتبط بوده است
مصرف چربیهای اشباع شده قبلاً با افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط بود
مصرف مارگارین در مقابل کره چه معایبی دارد؟
مارگارین حاوی اسید اولئیک بوده که یک اسید چرب ترانس است که میتواند سطح کلسترول خون را افزایش دهد
مارگارینهای متعددی شامل چربیهای ترانس است که با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مکرر مرتبط است
مارگارین اغلب دارای غلظت بالایی از چربیهای چند غیر اشباع امگا 6 است. در عین حال برخی از کارشناسان فکر میکنند که مصرف بیش از حد اسیدهای چرب امگا ۶ ممکن است به التهاب کمک کند
کدام یک سالمتر هستند؟
در حالی که کره حاوی مقدار قابل توجهی کلسترول غذایی میباشد مارگارین دارای نسبت بالایی از چربیهای خوب و گاهی اوقات چربی ترانس است. پیامدهای چربی اشباع شده برای سلامتی بسیار بحث برانگیز است و نقش آن در بیماریهای قلبی عروقی در سالهای اخیر به طور قابل توجهی کاهش یافته است. از سوی دیگر متخصصان بر این باورند که چربیهای ترانس موجود در مارگارین خاص در خطر ابتلا به بیماریهای مزمن نقش دارند. در نتیجه مارگارین بدون چربی ترانس محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
آیا جایگزینی برای کره و مارگارین وجود دارد؟
روغن زیتون:
روغن زیتون یک چربی مایع رایج است که از درختان زیتون به دست میآید و اغلب برای سالاد و سرخ کردن سبزیجات استفاده میشود. روغن زیتون حاوی نسبت بالایی از چربیهای اشباع شده است اما کالری بسیار کمی دارد. این یک جایگزین سالمتر برای کره معمولی است.
روغن نارگیل:
در حالی که روغن نارگیل سرشار از چربی اشباع شده بوده اما کالری آن کم است و کلسترول ندارد. در نتیجه این یک جایگزین عالی برای کره یا هر چربی پر کالری است. روغن نارگیل یک ماده همه کاره است که تقریباً در هر دستور غذایی به خوبی کارایی دارد همچنین برای پخت و پز بسیار مناسب است.
پنیر خامهای:
پنیر خامهای قوام مشابه کره و طعم ملایمی دارد و آن را جایگزین مناسبی برای این دو اسپری عظیم میکند. پنیر خامهای که ارزان و به راحتی قابل دسترسی است میتواند جایگزین کره در طیف وسیعی از کاربردهای پخت و پز شود. این در طیف وسیعی از تغییرات محتوای چربی وجود دارد و به تنهایی یا با چاشنیهای نمکی یا شیرین خوشمزه است.
منبع: