2783
مارگارین چه فوایدی دارد؟

مارگارین چه فوایدی دارد؟

1401/05/29 بازدید609

  مارگارین(Margarine) یک ماده غذایی مقوی و مفید است که از آن به عنوان جایگزین کره حیوانی نیز یاد می‌کنند. مارگارین، یک کره گیاهی فرآوری‌شده است که از نظر طعم و مزه، شباهت زیادی هم به کره‌های حیوانی دارد. در عین حال، ساختار آن حاوی ترکیبات متفاوتی است که باعث می‌شود سالم‌تر از کره حیوانی باشد.

   در کره حیوانی مقادیر بسیار زیادی چربی غلیظ اشباع‌شده وجود دارد که برای کسانی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند، بسیار مضر است. به همین خاطر مارگارین می‌تواند در چنین موقعیت‌هایی حتی جایگزین کره حیوانی نیز بشود.

   اما مارگارین چه فوایدی دارد؟ در ادامه به بررسی ‌آن‌ می‌پردازیم.

 

 

فواید استفاده از مارگارین

   مارگارین از نظر ساختار ترکیبی از روغن‌های گیاهی مختلف(متناسب با نوع مارگارین)، آب، بتاکاروتن (نوعی رنگ‌دهنده طبیعی و پیش ساز ویتامین A)، نمک و امولسیون‌کننده(برای ترکیب بهتر روغن‌های گیاهی با آب است) است. نکته مهمی که درباره ساختار مارگارین باید در نظر گرفت، این است که نوع روغن گیاهی به کار رفته تاثیر مستقیمی در فرآورده نهایی مارگارین خواهد داشت و تفاوت انواع مارگارین‌های موجود در بازار نیز به دلیل متفاوت‌بودن روغن مورد استفاده در آن‌هاست. تولیدکنندگان از انواع روغن‌های مایع و روغن‌های گیاهی در ساخت مارگارین استفاده می‌کنند که این روغن‌ها حاوی درصد بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع هستند.

   فارغ از نوع و ساختار مارگارین، چهار فایده مهم را می‌توان برای این نوع کره مخصوص ذکر کرد:

  1. بر خلاف کره حیوانی، مصرف مارگارین کلسترول خون را افزایش نمی‌دهد. بنابراین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته قلبی نیز در بین مصرف‌کنندگان مارگارین کمتر است. این مسئله به دلیل وجود امگا 3 و امگا 6 است که هردو جزو چربی‌های غیراشباع محسوب می‌شوند. بنابراین افرادی که در رژیم غذایی خود از مصرف چربی اشباع منع شده‌اند، می‌توانند از مارگارین به جای کره حیوانی استفاده کنند.
  2. علاوه بر امگا 3، امگا 6 و امگا 9، مارگارین با انواع ویتامین‌های E، A، D،غنی می‌شود. از فواید این ویتامین‌ها می‌توان به کمک به سلامت پوست و مو، تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از آرتروز اشاره کرد.
  3. مارگارین‌های امروزی فاقد چربی ترانس نیز هستند. در گذشته یکی از دغدغه‌های مهم پیرامون مارگارین، وجود چربی ترانس بود که می‌تواند برای سلامتی مضر باشد. اما به لطف پیشرفت تکنولوژی، مارگارین‌ها امروزه فاقد چربی ترانس مضر هستند و از این رو برای سلامتی ضرری ندارند.
  4. جدا از تمام نکات مربوط به سلامت، مارگارین از نظر طعم و مزه بسیار خوشمزه است! به همین خاطر می‌توان از مارگارین در پخت و پز یا تهیه کیک نیز استفاده کرد. حتی مارگارین می‌تواند جایگزینی برای کره صبحانه هم باشد.

 

ترکیبات ساختاری مارگارین

مارگارین معمولی دارای 80 درصد چربی و 18 درصد آب است و از این جهت شبیه به کره حیوانی است؛ اما مهم‌ترین تفاوت آن با کره حیوانی نیز در همین نقطه‌است. چربی به کاررفته در کره حیوانی از نوع اشباع‌شده و در مارگارین غیر اشباع است.

   علاوه بر نوع چربی، مارگارین با انواع امگا 3، امگا 6 و امگا 9 نیز غنی‌شده است و به همین خاطر ارزش غذایی آن بالاتر از کره حیوانی است. به عبارت ساده‌تر، استفاده از مارگارین به جای کره حیوانی، یک تصمیم درست در مسیر تغییر عادت‌های بد غذایی و جایگزینی آن با مواد مقوی است. بنابراین کسانی که رژیم‌های خاص غذایی دارند یا به دلایل پزشکی از مصرف چربی اشباع‌ منع‌شده‌اند، می‌توانند با استفاده از مارگارین در مصرف روزانه خود، بدون هیچ مشکلی لذت ببرند. چرا که مارگارین همان‌گونه که پیشتر هم ذکر شد، طعم خوشایندی نیز دارد.

 

 

مارگارین، مصرف کنیم یا نه؟

   مصرف به اندازه و معقولانه مارگارین با در نظر گرفتن تمام خواص آن نه تنها بد نیست، بلکه بسیار توصیه می‌شود. مارگارین می‌تواند جایگزین مناسبی برای کره‌های حیوانی باشد که از چربی اشباع‌شده بسیار بالایی برخوردارند و برای سلامتی افراد- به خصوص در سن بالا- مضر است. بنابراین با یک تحقیق مناسب درباره انواع مارگارین، یافتن نوعی از مارگارین مناسب با چربی پایین و استفاده درست و به اندازه از آن، می‌توان به مرور این ماده خوراکی مفید را جایزین کره حیوانی کرد و در پخت و پز به کار گرفت. مارگارین فاقد چربی‌های مضر ترانس بوده و به همین خاطر مصرف آن سلامت شما را به خطر نمی‌اندازد.

 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها