در فصل سرما همه فکر میکنند مصرف ویتامین C بهترین مکملی است که میتوانند برای جلوگیری از سرماخوردگیشان انتخاب کنند اما دانشمندان با مطالعه 67 پژوهشی که در گذشته انجام شده، متوجه شدند اگر فرد ظرف 24 ساعت اول شروع علائم سرماخوردگی، دوز بالایی از این ویتامین را دریافت کند، ممکن است طول سرماخوردگی و شدت علائمش کاهش یابد و واقعیت این است که مصرف مرتب و روزانه ویتامین c هیچ تاثیری در کاهش دفعات سرماخوردگی و شدت بیماری ندارد.
این محققان در مورد سایر روشهای درمان خانگی سرماخوردگی از جمله مصرف دمنوش سرخاگل، جنسینگ، بخور گرفتن و حتی داروهایی که برای درمان سرفه به کار میروند، به این نتیجه رسیدند که هیچ تاثیر واضحی بر بهبود بیماری ندارند.
به گفته پژوهشگران دانشگاه آلبرتا، آنتیبیوتیکها بیشتر از آنکه خوب باشند، آسیبزا هستند اما داروهایی مثل ایبوپروفن و استامینوفن تا حدی در کاهش تب موثرند و عسل هم میتواند گلودرد را آرام کند.
بر اساس این مطالعه، مکمل زینک(روی) تنها در صورتی میتواند طول بیماری را کاهش دهد که ظرف 24 ساعت اول بیماری، دوز بالایی از آن مصرف شود اما این دوز هنوز مشخص نشده است؛ چراکه مصرف بیش از حد زینک میتواند باعث مسمومیت و در نتیجه اسهال و استفراغ شود.
از طرفی مصرف مرتب زینک میتواند تعداد دفعات سرماخوردگی و شدت بیماری را در طول سال کاهش دهد اما از آنجا که ذخایر زینک در بدن هر فرد با دیگری متفاوت است و مصرف بیش از حد آن میتواند باعث مسمومیت شود، حتما قبل از شروع مصرف این مکمل با پزشک خود مشورت کنید.