نی نی سایت: حتما بسیاری از شما در اطرافتان به نوزادان و کودکانی برخوردهاید که همیشه سرما خوردهاند و مادرانشان مدام نگران سلامتی آنها و مراقبت از آنها هستند تا حالشان خوب شود. اما به راستی دلیل اینکه بعضی بچهها همیشه سرما میخورند چیست؟ آیا برای این مشکل درمانی وجود دارد؟ برای دانستن جواب این سوالات پیشنهاد میکنیم گزارش زیر را بخوانید.
چرا فرزند من اینقدر سرما میخورد؟
یکی از دلایلی که باعث می شود بچهها مدام سرما بخورند این است که سیستم ایمنی آنها هنوز کاملا تکامل پیدا نکرده است. همچنین ویروسهای سرماخوردگی مدام در حال جهش و تغییر هستند و هربار به شکل جدیدی باعث ایجاد بیماری میشوند.
در هنگام رشد کودک کنجکاو است دنیای اطرافش را با لمس کردن (و لیسیدن) هر چیز بیشتر کشف کند. بنابراین ویروسهای سرما خوردگی به راحتی به دستهایش انتقال مییابند. سپس او دستهایش را در بینی یا دهانش فرو کرده و یا چشمهایش را با آن میمالد. بنابراین ویروس این امکان را پیدا میکند که به مجاری بینی او راه پیدا کند.
پاییز و زمستان، اوج شیوع سرما خوردگی
ممکن است فرزندتان در پاییز یا زمستان بیشتر سرما بخورد که علت آن سرمای هوا و گرم کردن درون خانه است که باعث خشک شدن مخاط بینی شده و کار ویروس سرما خوردگی را راحتتر میکند. همچنین وقتی هوای بیرون سرد است، کودک مجبور است بیشتر در محیط بسته بماند که در آین حالت امکان انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر بیشتر است.
نقش مهدکودک در شیوع ویروس سرماخوردگی
اخیرا کارشناسان در مطالعات خود و با بررسیاظهارات والدین شاغل به این نتیجه رسیدهاند که بچهها در مهد کودکها بیشتر دچار سرما خوردگی، عفونت گوش و آبریزش بینی میشوند. حتی اگر فرزندتان با کودکان زیادی در تماس نباشد، در سال اول زندگی بهطور میانگین 4 تا 10 بار سرما میخورد. با افزایش سن، تعداد سرماخوردگیها هم کم میشود، بهطوری که در سنین 13 تا 19 سالگی به حدود 3 بار سرماخوردگی در سال میرسد.
سرما خوردگی، آلرژی یا آنفلوآنزا؟
اگر فرزند شما در فاصله بین ماههای آبان تا اردیبهشت بیمار شده و بیماری او بهصورت شروع ناگهانی، تب (معادل 38.3 درجه سانتیگراد یا بیشتر) همراه با خستگی و لرز و علائم تنفسی مثل آبریزش بینی یا سرفه خشک باشد به احتمال زیاد مبتلا به آنفولانزا شده است.
آنفلوآنزا: اگر علائم گرفتگی بینی یا سرفه خیلی پیش از تب اتفاق بیفتند، نشاندهنده این است که فرزند شما مبتلا به سرماخوردگی شده است). کودکی که مبتلا به آنفولانزا میشود ممکن است اسهال یا استفراغ هم داشته باشد.
آلرژی: خارش بینی و چشمهای اشکآلود علائم کلیدی آلرژی هستند. همچنان که اگر حملات عطسه و یا خارش پوست که برای هفتهها یا ماهها ادامه داشته باشد جزو علائم اصلی آلرژی میباشند.
سرماخوردگی: ترشحات بینی در آلرژی آبکی هستند اما در سرما خوردگی چرکی شده، زرد رنگ یا سبز رنگ می شوند. در آلرژی کودک به تب دچار نمیشود و معمولاً این بیماری در بهار، تابستان یا اوایل پائیز دیده میشود. اگر سن فرزند شما کمتر از 3 ماه بوده و درجه حرارت مقعدی او بالاتر از 38 درجه سانتی گراد است، بلافاصله با متخصص اطفال کودکتان مشورت کنید زیرا او باید مطمئن شود که این تب به دلیل عفونت باکتریایی که نیازمند درمان می باشد، نیست.
آیا میتوان دفعات سرما خوردگی کودک را کاهش داد
1- شما نمیتوانید کاری کنید که فرزندتان اصلا سرما نخورد. اما میتوانید کارهائی انجام دهید تا او کمتر در معرض خطر بیماری قرار بگیرد و سیستم دفاعی بدنش تقویت شود. قبل از بغل کردن فرزندتان مطمئن شوید که همه اعضای خانواده و همچنین دوستانتان دستهای خود را میشویند (بهویژه در مورد نوزادان که در مقابل سرما خوردگی بسیار آسیب پذیرتر از حتی بچه های 1تا 2 ماهه هستند.
2- تا جایی که میتوانید فرزند خود را از افراد بیمار دور نگه دارید. از آنها بخواهید که دیدار را تا پایان مرحله سرایت بیماری به تعویق بیاندازند. یادتان باشد بچههایی که به مهد کودک میروند بیشتر از بچههایی که در خانه میمانند به سرما خوردگی مبتلا میشود بیشتری در تماس هستند. در ضمن توجه داشته باشید که مربی مهد کودک او مراقب دست شستن خود باشد.
3- مایعات کافی به بدن فرزندتان برسانید. ویروسهای سرماخوردگی در داخل مخاط خشک بینی راحتتر نفوذ میکنند. مصرف این دارو برای بچه های زیر 6 ماه برای این است که آنها میزان معمول و روزانه شیر خشک یا شیر مادر را دریافت کنند. بعد از 6 ماهگی میتوانید به فرزندتان آب هم بدهید. اگر فرزندتان در روز کمتر از 5 تا 6 پوشک را خیس میکند میتواند نشانه کمبود آب بدن او باشد.
نظرات شما
جدیدترین پرامتیازترین