نینی سایت: شیما رزاقی- یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه آزمایشهای غربالگری، اختلالات کروموزومی را نشان میدهد، گفت: این آزمایشها همه ناهنجاریهای جنین را مشخص نمیکند و همواره با درصدی خطا (حدود 10 درصد) همراه است.
دکتر ناهید خداکرمی میگوید: با توجه به اینکه نخستین غربالگری بین هفته یازدهم تا سیزدهم بارداری انجام میشود، اگر غربالگری اول در محدوده پرخطر باشد، غربالگری بعدی بین هفتههای پانزدهم تا هجدهم بارداری خواهد بود. او اضافه میکند: آزمایش غربالگری دوم باید قبل از هفته بیستم بارداری انجام شود تا بتوان مجوز سقط قانونی را صادر کرد. خداکرمی ادامه میدهد: اگر غربالگری دوم نیز نتایج مثبتی نداشت، مادر باید آزمایشی «آمینو سنتز» انجام دهد.
این عضو انجمن علمی مامایی ایران در خصوص آزمایش آمینوسنتز میگوید: در این آزمایش مقداری از مایع دور جنین به وسیله سوزنهای مخصوصی از داخل رحم خارج میشود، که البته این روش هیچ آسیبی به جنین و مادر نخواهد زد. آمینوسنتز، وضعیت جنین را از نظر کروموزومی مشخص میکند و اگر آزمایش مشکل جنین را تأیید کرد، جنین زیر 20 هفته، با مجوز قانونی سقط خواهد شد.
او با اشاره به اینکه معمولا این آزمایش برای مادران بالای 30 تا 35 سال توصیه میشود، گفت: تستهای 3 گانه این مادران انجام میشود و در صورت نیاز و مشکوک بودن آزمایش، تستهای 4 گانه انجام خواهد شد. خداکرمی میگوید: مادران جوان میتوانند با خواست و تمایل خود آزمایشهای غربالگری انجام دهند. این عضو انجمن علمی مامایی ایران در ادامه میگوید: آزمایش تعیین جنسیت از هفته چهاردهم به بعد انجام میشود، و میتوان بین هفتههای 18 تا 20 بارداری با آزمایشهای خاصی ناهنجاریهای اسکلتی جنین را بررسی کرد. او با تأکید بر اینکه بارداری نرمال، طبق نظر وزارت بهداشت بین دو تا سه نوبت سونوگرافی نیاز دارد میگوید: مادران باید از انجام سونوگرافیهای اضافه، به خصوص سونوگرافیهای رنگی که هنوز امتحان خود را کاملا پس نداده و بیضرری آن ثابت نشده، خودداری کنند.
خداکرمی در پایان میگوید: 85 درصد بارداریها طبیعی پیش میروند و مشکلی در روند آنها پیش نمیآید، اما برای 15 درصد دیگر، نیز جای نگرانی وجود ندارد و مادران میتوانند با کمک ماما و مراقبتهای دوران بارداری این دوره را به خوبی پشت سر بگذارند.
نظرات شما
جدیدترین پرامتیازترین