نی نی سایت: انجام چند
آزمایش ساده و ضروری خیلی از مشکلات زن و شوهرها را قبل از زندگی مشترک مشخص می کند و البته از تولد نوزاد با ناهنجاری ها و سندرومها و بیماریهای ژنتیکی جلوگیری می کند. آزمایشهایی که باید قبل از خواندن خطبه عقد انجام شود آزمایش های قبل از
ازدواج نام دارد. این آزمایشها را چقدر می شناسید؟ نی نی سایت در این مطلب همه آزمایشهایی که یک زن و شوهر قبل از ازدواج باید انجام بدهند گرد آوری کرده است.
آزمایش اعتیاد
این آزمایش برای اطلاع مرد و زن از اعتیاد طرفین است. آزمایش اعتیاد را با نمونه ادار مرد و زن می سنجند. اگر نمونه ادرار هر یک از آنها مثبت شود یعنی فرد دچار اعتیاد است.
آزمایش تالاسمی
تالاسمی یک بیماری ژنتیکی است که 2 نوع مینور و ماژور دارد. در نوع مینور فرد علامتی ندارد و بیماری به طور اتفاقی کشف می شود. ازدواج این افراد با یک فرد سالم مشکلی برای فرزند آنها به وجود نمی آورد ، ولی اگر زن و مرد مبتلا به تالاسمی مینور با هم ازدواج کنند، 25 درصد احتمال دارد که فرزند آنها به تالاسمی ماژور مبتلا شود.تالاسمی ماژور نوع شدید بیماری است که با عوارض جدی برای فرد مبتلا همراه است.در صورت ابتلای هر دو طرف به تالاسمی مینور حتما باید قبل از ازدواج مشاوره ژنتیک انجام بدهند. تالاسمی را با انجام آزمایش خون و شمارش سلول های خونی انجام می دهند.
سیفلیس و بیماری های مقاربتی
یکی از مهمترین آزمایشهای قبل از ازدواج انجام آزمایش سیفلیس است. زن و مرد قبل از ازدواج باید درباره بیماریهای مقاربتی همدیگر اطلاع داشته باشند که مهم ترین آنها، سیفیلیس، ویروس اچ آی وی و هپاتیت است. این بیماری ها از راه مقاربت قابل انتقال به همسر است. سیفیلیس درمان می شود ولی درمان قطعی هپاتیت و اچ آی وی هنوز ممکن نیست نیست، گرچه ناقلان این دو ویروس هم با رعایت نکات و تحت نظر پزشک می توانند با هم ازدواج کنند. سیفلیس یک بیماری مقاربتی عفونی است که عامل آن یک نوع باکتری به نام ترپونما پالیدوم میباشد.این باکتری به طور طبیعی فقط انسان را آلوده میکند و از آنجایی که بسیار حساس و ظریف است برای ایجاد بیماری در بیشتر موارد تماس مستقیم با منبع آلودگی لازم است. ترپونم از طریق خراش جزئی در پوست یا غشای مخاطی اندام تناسلی یا دهان و غیره وارد بدن میشود. مادر مبتلا به سیفلیس پس از ماه چهارم بارداری میتواند جنین خود را آلوده کند. اگر عفونت مادر شدید باشد، جنین سقط میشود ولی اگر عفونت مادر خفیف باشد، بچه زنده به دنیا میآید و علایم مختلفی از خود نشان میدهد.
مشاوره ژنتیک
آزمایش های ژنتیک و لزوم انجام آن را مشاوره ژنتیک تعیین می کند. مشاور ژنتیک با بررسی سابقه خانوادگی و پرونده پزشکی زوجین، توصیه های لازم را ارائه می دهد. در بسیاری از موارد نیازی به انجام آزمایش ژنتیک نیست ولی در موارد ضروری پیش از اقدام به بارداری یا حین بارداری آزمایش های لازم توصیه می شوند.
بیماری ژنتیک
جنین برای تشکیل شدن 23 کروموزوم از پدر و 23 کروموزوم از مادر میگیرد که روی هم 46 کروموزوم میشود. این کروموزومها جفتجفت هستند، یعنی هر جفت شامل یک کروموزوم مادری و یک کروموزوم پدری است. روی این کروموزومها ژنها قرار گرفتهاند. اگر یک کروموزوم ژن ناقص و خراب داشته باشد و یکی دیگر سالم و بیماری مغلوب باشد ممکن است خودش را نشان ندهد، یعنی فرد آن ژن را دارد اما به صورت يك بیماری تظاهر نمیکند. اما اگر هر دو ژن معیوب باشند بیماری خود را نشان میدهد. اگر یک ژن معیوب در خانواده وجود داشته باشد و دو نفر ازدواج فامیلی کنند احتمال اینکه هر دو این ژن معیوب را داشته باشند بیشتر از ازدواج افراد غریبه است. همچنین بیماریهایی که اتوزوم غالب هستند یعنی ژنشان غالب است، ممکن است حتی با یک ژن هم خود را نشان دهند.
آزمایش گروه خونی
آزمایش مهم دیگر شناخت گروه خونی زن و مرد است. این آزمایش به این دلیل مهم است که اگر مادر گروه خونی Rh منفی و پدر گروه خونی مثبت داشته باشد، برای جلوگیری از واکنش خونی ناشی از ورود خون جنین به خون مادر و تولید آنتی بادی علیه جنین، برای مادر آمپول روگام تزریق شود. روگام 72 ساعت بعد از زایمان اول و در بارداری های بعدی در هفته 28 بارداری تزریق می شود Rh منفی بودن مادر و Rh مثبت بودن جنین، در زایمان اول مشکلی ایجاد نمی کند. تشخیص این اختلال با یک آزمایش ساده خون ممکن است و در مواقعی که Rh مادر منفی است بلافاصله Rh پدر را درخواست می کنند.
ازدواج فامیلی و نکات مهم
در همه انسانها 7تا 8 ژن معیوب وجود دارد که در ازدواجهای غریبه احتمال اینکه ژنهای معیوب زوجین در کنار هم قرار بگیرند حدود 2 درصد است. اما این رقم درباره ازدواجهای فامیلی به دلیل مشترک بودن اجداد زوجین سه تا چهار برابر بیشتر از ازدواج با فرد غیر فامیل و غریبه است. هرچه ازدواج فامیلی نزدیکتر باشد (مثل ازدواج دختر عمو با پسر عمو)، خطر بیماریهای مادرزادی جنین و نوزادان بیشتر و گاه تا 12 برابر بیشتر می شود. در این افراد حتما باید آزمایشهای ژنتیک، آزمایشهای گروه خونی و... انجام شود.
واکسن قبل از ازدواج
آخرین مرحله از آزمایشهای قبل از ازدواج تزریق واکسن کزاز برای خانمهاست. واکسن کزاز، سم غیر فعالشده باکتری (توکسویید) است. برای اثربخشی بیشتر این واکسن، واکسن دیفتری و سیاهسرفه هم، با آن تزریق میشود.