بارداری با وجود بیماری صرع ممکنه؟
بارداری با وجود بیماری صرع میتونه کلی سوال و نگرانی بهوجود بیاره. آیا بارداری توی این شرایط خطرناکه؟ داروها مشکلی ایجاد نمیکنن؟ زایمانم طبیعی میشه یا باید سزارین کنم؟ احتمال داره بیماری صرع به بچه هم منتقل بشه؟خب در جواب این پرسشها باید بگیم که بیشتر زنانی که صرع دارن میتونن بارداری و زایمان کاملا موفقی رو داشته باشن و بچههای سالمی بهدنیا میارن. البته بارداری با وجود بیماری صرع نیاز به برنامهریزی دقیق تحت نظر پزشک و رعایت یکسری نکات مهم داره. صرع یک بیماری عصبیه که با تشنجهای مداوم همراهه. شدت و نوع تشنج در هر فردی متفاوته. بعضی از زنان توی دوران بارداری ممکنه تغییری در حملات عصبیشون احساس نکنن، این در حالیه که برخی از افراد مبتلا به صرع تشنجهای بیشتر و شدیدتری رو تجربه میکنن. یکی دیگه از مسائل مهم در بارداری با وجود بیماری صرع مصرف دارو برای کنترل بیماریه، اما نمیتونین این داروها رو کنار بذارین، چون کنترل حملات عصبی در دوران بارداری اهمیت زیادی داره و تشنجهای شدید میتونن خطرناک باشن. پس تکلیف چیه؟

تاثیر داروهای ضد صرع در دوران بارداری
یکی ازدغدغههای افراد مبتلا به صرع اینه که مصرف داروهای ضد صرع در دوران بارداری بر جنین چه تاثیری میذاره. صادقانه باید گفت که خیلی از داروهای ضد صرع میتونن بر رشد جنین تاثیر بذارن و مشکلاتی مثل ناهنجاریهای اسکلتی، مشکلات قلبی یا عصبی رو ایجاد کنن. از طرف دیگه قطع خودسرانه داروها تشنجها رو افزایش میده که خودش بسیار خطرناکتره. حالا راه چاره چیه؟علم پزشکی آنقدر پیشرفت کرده که پزشکان بتونن بارداری با وجود بیماری صرع رو ممکن و حتی ایمن کنن. پس اگر قصد دارین باردار بشین یا به تازگی متوجه شدین که باردار هستین، در اولین اقدام باید به متخصص زنان و پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنین. دکترتون داروها رو با نمونههای کم خطرتر جایگزین و میزان مصرفشون رو تنظیم میکنه. پزشک ممکنه داروهایی مثل والپروات (دپاکین) رو با لاموتریژین و لوتیراستام که برای جنین کم خطرتر هستن، جایگزین، یا مصرف اسید فولیک و ویتامین K رو به درمانتون اضافه کنه.

زایمان طبیعی یا سزارین در بارداری با وجود بیماری صرع
بارداری با وجود بیماری صرع بدون چالش نیست و به طبع شرایط دشواری داره، اما به این معنی نیست که افراد مبتلا به صرع نمیتونن زایمان موفقی داشته باشن. خانمهای مبتلا به این بیماری با توجه به نکات مهم در بارداری با وجود بیماری صرع و تحت نظر پزشک میتونن امنیت خود و فرزندشون رو تظمین کنن. تصمیم درباره زایمان طبیعی یا سزارین بهطور کامل به شرایط جسمی مادر، شدت بیماری و در نهایت توصیه پزشک بستگی داره. اکثر خانمهای مبتلا به صرع میتونن زایمان طبیعی داشته باشن، اما در مواقع خاص برای امنیت بیشتر مادر و فرزند ممکنه که نیاز به سزارین باشه. تحقیقات انجام شده در این زمینه نشون دادن که حدود 98 درصد از مادران مبتلا به صرع در حین زایمان دچار تشنج و حمله عصبی نمیشن. همچنین با توجه به شرایط ویژه مادر، تیم پزشکی تلاش میکنن که محیطی آروم و بهدور از تنش فراهم کنن. حتی در برخی موارد برای راحتی بیشتر و کاهش استرس مادر، پزشک روش اپیدورال (بیحسی نخاعی) رو پیشنهاد میده.سزارین تنها در شرایطی که مادر حین زایمان دچار تشنج بشه و داروهای وریدی نتونن حملات رو کنترل کنن، لازم میشه. تشنج طولانی در این شرایط میتونه جان مادر و فرزند رو بهخطر بندازه. علاوه بر این اگر در ماههای آخر بارداری تعداد حملات افزایش پیدا کنه یا علائمی مثل افت شدید هوشیاری مشاهده بشه، پزشک از قبل سزارین رو در نظر میگیره.

بارداری با وجود بیماری صرع چه تاثیری روی جنین داره؟
بارداری با وجود بیماری صرع در صورتی که تحت نظر پزشک باشه، کاملا ایمن بوده و نوزادی سالم به دنیا مییارین. با اینحال تشنجها میتونن تا حدودی برای جنین خطرناک باشن. این حملات ممکنه جریان خون و اکسیژن رسانی به جنین رو کاهش بدن. کمبود اکسیژن بهخصوص در طولانی مدت، به مغز جنین آسیب رسونده، در فرایند رشد اختلال ایجاد کرده و تنفسش رو دچار مشکل میکنه. این آسیبها میتونن از مشکلات جزئی تا زایمان زودرس یا حتی سقط جنین متغیر باشن. برخی از داروهای ضد صرع نیز خطر نقصهای مادرزادی رو افزایش میدن. به همین دلیل فرایند بارداری با وجود بیماری صرع باید تحت نظر پزشک انجام بشه تا مشکلات این چنینی بروز نکنن. علاوه بر این تنها در صورتی که بیماری صرع ارثی باشه احتمال انتقال اون به فرزند وجود داره. اگرچه این احتمال هم بسیار بعیده.بهطور کلی برای اینکه خیالتون رو راحت کنیم، باید بگیم بارداری با وجود بیماری صرع تحت نظر پزشک کاملا ایمنه و میزان ریسکش تفاوتی با زایمان سایر افراد نداره؛ اما تنها در صورتی که از ابتدا تا انتها، حتی بعد از زایمان، تحت نظر پزشک باشین و اقدامات خودسرانهای انجام ندین.