برنج یکی از پرمصرفترین غذاها در سراسر جهان بوده و بخشی از هر فرهنگ و جزء ضروری تقریباً همه غذاها است. تحقیقات نشان میدهد که مزایای سلامتی برنج شامل توانایی آن در تأمین انرژی سریع و فوری، کنترل و بهبود حرکات روده، تقویت سطح گلوکز خون و کند کردن روند پیری است. در حالی که منبع مهم ویتأمین B1 برای بدن انسان است مزایای مختلف دیگر شامل توانایی آن برای بهبود سلامت پوست، افزایش متابولیسم، کمک به هضم غذا، کاهش سطح فشار خون بالا، کمک به کاهش وزن، افزایش مکانیسمهای دفاعی بدن و محافظت در برابر بسیاری از بیماریهای قابل پیشگیری مرتبط با رژیم غذایی است. با وجود این فواید بسیاری از مردم بر این باورند که برنج میتواند باعث اضافه وزن شود.
برنج دانه بلند کالری کمتری دارد:
برنج دانه بلند کالری کمتری دارد و بنابراین میتواند در یک برنامه غذایی سالم قرار گیرد. بنابراین مهم است که عواملی مانند کالری شاخص گلیسمی (GI) و سن برنج را قبل از انتخاب برنج مصرفی در نظر بگیرید.
برنج قدیمی شما را سیرتر میکند:
فرآیند باسماتی به برنج اجازه میدهد تا آب بیشتری را هنگام پختن جذب کند و آن را نرمتر میکند به راحتی جدا میشوند. این باعث میشود تا برنج کهنه شده در مقایسه با برنج کهنه نشده سیرکنندهتر باشد زیرا باعث میشود احساس سیری بیشتری کنید و بنابراین کمتر مصرف میکنید و احتمال پرخوری کمتری دارید.
بار گلیسمی در برنج باعث میشود احساس سیری کنید:
برنج دارای شاخص گلیسمی بالایی است و به این معنی که به سرعت هضم میشود و باعث میشود زودتر احساس گرسنگی کنید و در نتیجه منجر به افزایش دریافت کالریهای غیر ضروری میشود. برنج باسماتی دارای نمره GI پایینی است که نه تنها شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد بلکه میتواند شانس ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز کاهش دهد. انرژی را به آرامی آزاد میکند و سطح قند خون را ثابت نگه میدارد. حتی کسانی که از این بیماری رنج میبرند توصیه میشود که برنج با GI پایین را در رژیم غذایی خود بگنجانند زیرا سطح قند خون را ثابت نگه میدارد.
نحوه پختن برنج نقش مهمی در تعیین میزان کالری دارد:
محتوای کالری برنج بسته به نوع آن متفاوت است و با این حال نحوه پخت برنج نقش مهمی در تعیین آن دارد.
منبع: