نینی سایت: روشهای خانگی و گیاهی برای سقط جنین از گذشته وجود داشته است. وقتی از داروهای شیمیایی خبری نبود، تمام بیماریها و مشکلات با گیاهانی که دور و بر ما وجود دارند و به انها بی توجه هستیم درمان میشد. اما این خاصیت خوب گیاهان در حال حاضر به منبع نگرانی برای بسیاری از خانمها باردار تبدیل شده است. این مساله در میان صحبتها و تاپیکهای کاربران سایت ما نیز به چشم میخورد.
یکی از بحثهای داغ میان کاربران نینی سایت در مورد باید و نبایدهای غذایی در دوران بارداری است. البته آنها حق دارند؛ با وجود خوراکیهای متنوع و گوناگون و دوره نسبتا طولانی بارداری و تغییر فصلها هر روز سوالات جدیدی برای مادران ایجاد میشود که چه چیزهایی را بخورند و کدامها را نخورند. به همین دلیل هم ما پیش از این در سایت مطالب مختلف در این رابطه تهیه کردیم. اما بحثی که میان کاربران در گرفته بود باعث شد به سراغ سمیه کمالیان، کارشناس تغذیه و پژوهشگر مواد غذایی برویم و از او کمک بخواهیم.
کمالیان درباره نگرانی خانمهای باردار درباره مصرف مواد غذایی مختلف میگوید: ما مرتب با این نوع نگرانیها مواجه هستیم. به عنوان مثال برخی درباره مصرف اظهار نگرانی کرده و حتی عنوان کرده بودند که این ماده غذایی میتواند باعث سقط جنین شود. این حرف کاملا نادرست است و به هیچ وجه این گونه نیست. ما پیش از این در مطلبی با عنوان «فقط عسل طبیعی خاصیت دارد؟/ تکلیف خانمهای باردار در مورد عسل» درباره عسل و خواص آن صحبت کردیم و درباره جواز مصرف باردارها مانند بقیه از عسل گفتیم.
این کارشناس تغذیه ادامه میدهد: بسیاری از مراجعان نیز دچار یک باور غلط درباره گیاهان سقطآور هستند. گیاهانی مانند زعفران، زرشک و... که در فهرست مصرف روزانه آنها وجود دارد و در پخت غذاهای مختلف یا به عنوان چاشنی از آنها استفاده میکنند. به همین دلیل آنها دچار سردرگمی میشوند که از این مواد مصرف کنند یا اینکه در طول دوران بارداری از آنها برحذر باشند.سمیه کمالیان، کارشناس تغذیه، تاکید میکند: واقعیت این است که مصرف این گیاهان به صورت معمول و روزانه آنها نمیتواند هیچ خطری برای جنین داشته باشد. مادران باردار باید توجه داشته باشند که نیازی به قطع مصرف این خوراکیها نیست. در حقیقت برای اینکه این گیاهان بتوانند قدرت خود را در سقط جنین نشان دهند باید به صورت ویژهای مصرف شوند. این مواد درصورتی باعث سقط جنین میشوند که به مقدار بسیار زیاد و در دورههای متناوب مصرف شوند. برای نمونه از زعفران باید چندین بار در روز و هر بار یک یا دو لیوان زعفران آب شده خورد، نه این که صرفا از این مواد به عنوان چاشنی در غذاها استفاده کنیم. چنین میزان مصرفی نیز هرگز به صورت اتفاقی ایجاد نمیشود و نگرانی در این زمینه بیمورد است.
الان که دکترکمالیان تو این مقاله گفت اشکال نداره مگه متخصص نیستن ایشون؟
مرسي عالي بود