در این مطالعه که دهها هزار زن باردار در آن بررسی شدهاند، مشخص شده احتمال ابتلای بچهها به دیابت نوع یک با میزان گلوتن دریافتی مادر، ارتباط مستقیم دارد.
هرچند، کارشناسان اعلام کردهاند که هنوز ثابت نشده گلوتن باعث ایجاد این شرایط میشود و برای تغییر توصیههای تغذیهای هنوز خیلی زود است.
مطالعات قبلی که روی حیوانات انجام شده، نشان داده است رعایت رژیم بدون گلوتن در بارداری تقریبا به طور کامل میتواند جلوی بروز دیابت نوع یک را در نوزادان بگیرد.
به همین خاطر گروهی از دانشمندان بینالمللی آزمایشی ترتیب دادند تا صحت این موضوع در انسان را هم کشف کنند؛ آنها برای این کار، اطلاعات مربوط به 63 هزار زن باردار دانمارکی را بررسی کردند.
گلوتن باعث دیابت نوع یک نوزاد میشود؟
تمام این زنان که بین سالهای 1996 تا 2002 در این مطالعه شرکت کردند، در هفته 25 بارداری به سوالات پرسشنامهای که توسط محققان طراحی شده بود، پاسخ دادند.به این ترتیب مشخص شد این خانمها روزانه بین 7 تا 20 گرم، با متوسط 13 گرم، گلوتن در روز مصرف میکنند. بعد از بررسی نوزادان متولد شده به مدت بیش از 15 سال، مشخص شد 247 نفر از این بچهها دچار دیابت نوع 1 هستند.
به این ترتیب پژوهشگران نتیجهگیری کردند که ریسک ابتلا به دیابت نوع 1 ارتباط مستقیمی با میزان گلوتن مصرفی مادران در دوران بارداری دارد.
اما از آنجا که هنوز نقش مستقیم گلوتن به طور کامل مشخص نشده، محققان به مادران باردار توصیه میکنند در مورد میزان مصرف گلوتن خود بیشتر دقت کنند چراکه حتی اگر گلوتن تاثیر مستقیم نداشته باشد، باعث ایجاد عوامل زمینهای شده و احتمال بروز دیابت نوع یک در فرزند افزایش مییابد.
البته مادران باردار نباید مصرف غذاهای گلوتندار را به طور کامل کنار بگذارند چراکه رعایت یک رژیم غذایی متعادل در این دوران بسیار مهم است و هنوز هیچ یافته علمی پیدا نشده که به طور قطعی اعلام کند گلوتن نباید در دوران بارداری مصرف شود.
خوب است بدانید گلوتن در غذاهای پر کربوهیدرات مثل برنج، نان، سیبزمینی، ذرت، گندم و ... وجود دارد.
منبع: Independent