2777
2789
این موضوع به تربیت, خود بچه و خانواده ها بستگی داره . هم میشه منعطف بود و هم طبق یه روال پیش رفت . هر بچه با یکی دیگه فرق میکنه . مهم اینه که هر دستورالعملی که به کار ببندیم درست اجرا بشه و نتیجه اش خوب باشه .
هر هدف رویایی است با مهلتی محدود. باید برای رسیدن به آن طرح ریزی کنید
سلام بچه ها.ممنون از همتون.خیلی مطالب جالبی نوشتین.یه متخصص تو tvمی گفت بچه هر وقت که نیاز داره باید بغلش کنید.اینا همش خرافاته که بغلی میشه.منم هر وقت نیاز داره بغلش میکنم .اصلا دلم نمیاد که به خاطر همچین چیزی گریه کنه.زیادم بغلی نیست.ولی تازگیا همین که میخوره زمین حتی اگه چیزیش نشه میزنه زیر گریه ناجور.ولی اگه نیگاش نکنی خودی ساکت میشه.حالا با توجه به این مطالبی که دوستان نوشتن که اگه به بچه محل ندی وقتی اتفاقی براش میوفته فکر میکنه واسه بقیه مهم نیست به نظرتون چیکار کنم؟آخه بعضی وقتا که نازش میکنم واقعا گریه لوسی میکنه و الکی خودشو لوس میکنه.یعنی به خاطر اینه که گاهی اوقات بی تفاوت بودم ؟نه دوست دارم لوس بشه نه دوست دارم همچین حسی بهم داشته باشه.آخه از همه چی واسم عزیزتره.
مادرم..پدرم ..همسرم..عشق و وجود شما را با هدیه ای که خداوند به من داد بیشتر درک کردم..فرشته ی پاکم ستایش!

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

سید یاسین10 ماه .5روز
سلام به همگی
مریم جون میفهمم چی میگی من همیشه دورادور هوای یاسین رو دارم اگه خدای ناکرده بخوره زمین بهش رسیدگی میکنم ولی نه طوری که خودمو نگران نشون بدم و ناراحت!!!!خیلی خونسرد بغلش میکنم ونازش میکنم وبد دوباره تشویقش میکنم به راهش ادامه بده!اگه الکی گریه کنه یه ذره نازش میکنم باهش خیلی منطقی صحبت میکنم میگم باید مواظب باشی دفعه بعد بیشتر دقت کن!اوایل همه دعوام میکردن که مگه بچه می فهمه!!!!1اما الان به این نتیجه رسیدم که از هرکسی بهتر میفمن و خودشون خیلی هوشیارانه مواظب خودشون هستن!
برای همین هم یاسین به راحتی راه افتاد والان با اعتماد به نفس کامل راه میره!!!!!واگه زمین بخوره مگه خیلی دردش بیاد که گریه کنه وگرنه بلند میشه به راهش ادامه میده!
خدایا شکرت خودت کمکم کن تا دوفرشته اسمونی ام خوب تربیت کنم
آرمان 8 ماه و 28 روز

وقتی آرمان هم میخوره زمین اگه خودمو دست پاچه نشون بدم و بدوم اونو بغل کنم اونم فکر میکنه حالا چه اتفاقی افتاده می زنه زیر گریه .منم یاد گرفتم آهسته بغلش کنم و حواسشو به چیزی جلب کنم اونم یادش می ره گریه کنه.فقط باید آهسته رسیدگی کنی به بچه.
دریا 8 ماه و 4 روز

همه مطالبی که راجع به اعتماد و احساس امنیت گفتیم رعایت کردنشون باعث شکل گیری دلبستگی در بچه هامون میشه. از اونجایی که این دلبستگی مبنایی برای روابط بعدی فرد میشه اینجا یه مختصر راجع به انواعش و ننشونه هاش می نویسم تا بتونیم تشخیص بدیم بچه ما جزو کدوم دسته ست و اگه نیاز داره برای اصلاح سبک دلبستگیش تا دیر نشده کاری بکنیم.یکی از عوامل شکل‌گیری شخصیت در بزرگسالی کیفیت دلبستگی در زمان کودکی فرده.
سه نوع دلبستگی به طور کلی وجود داره: دلبستگی ایمن/ دلبستگی ناایمن که دو نوع اجتنابی و دوسوگرا داره
دلبستگی ایمن:
کودکان با سبک دلبستگی ایمن دارای تجارب سرشار از ایمنی و به دور از اضطراب مختل کننده هستن. خواهان تعامل و همکاری و رفتار چسبندگی به مراقب خود بوده و در حضورش احساس راحتی می‌کنن. این کودکان رفتار دلبستگی واضحی بعد از جدایی اولیه و ثانویه از مادر نشون می‌دن. مادر رو صدا می‌کنن، دنبالش می‌رن و اونو جستجو می‌کنن و نهایتاً شروع به گریه می‌کنن و نشانه‌های نگرانی را بروز می‌دن. زمانی که مادر برمی‌گرده خوشحال می‌شن و اونو بغل می‌کنن و می‌خوان باهاش تماس جسمی داشته باشن بعد از مدت کوتاهی آروم می‌شن و سعی می‌کنن دوباره بازی رو شروع کنن.
دلبستگی ناایمن:
کودکان با سبک دلبستگی ناایمن (اجتنابی و دو سوگرا) دنیا رو محیطی ناامن واسترس‌زا تصور کرده و توانایی موثر و سازنده‌ با مشکلات و موقعیت‌های تنش‌زا رو ندارن.کودکان با سبک دلبستگی اجتنابی در رابطه با مراقب خودشون رفتاری حاکی از عدم راحتی نشون می‌دن.این کودکان نسبت به جدایی اعتراض چندانی نمی‌کنن و رفتار دلبستگی واضحی از خود نشون نمی‌دن. (مثل دنبال کردن مادر تا جلوی در، یا گریه کردن). به بازی خودشون ادامه می‌دن اگر چه کمتر در محیط به کاوش می‌پردازن. گاهگاهی هنگامی که مادر اتاق رو ترک می‌کنه با چشم اونو دنبال می‌کنن و رفتن اونو مشاهده می‌کنن. بعد از بازگشت مادر این نوزادان ازش اجتناب می‌کنن و تقاضای برای در آغوش گرفتن اون نمی‌کنن. اغلب تماس بدنی زیادی بین اون‌ها وجود نداره. در نهایت کودکان با سبک دلبستگی ناایمن دو سو گرا رفتار متعارض با مراقب خودشون نشون می‌دن، از یه طرف خواهان گرایش به مراقب و تعامل با اون و از سوی دیگه خواستار گریز یا اجتناب از اون هستن.این کودکان بعد از جدایی خیلی مضطرب می‌شن و گریه می‌کنن اما هنگامی که مادر به اتاق برمی‌گرده، نمی‌تونه اون‌ها رو آروم کنه و مدت زمان زیادی طول می‌کشه تا این کودکان آروم شن گاهی حتی بعد از چند دقیقه هم نمی‌تونن به بازی برگردن زمانی‌که مادر اون‌ها رو بغل می‌کن، این کودکان در عین حال که ابراز تمایل برای تماس بدنی و مجاورت می‌کنن، اما نسبت به مادرشون پرخاشگری نشون می‌دن.
دریا 8 ماه و 4 روز

مادری که دلبستگی ایمن با بچه ش داره در واقع حکم تکیه گاه براش داره. علایم دلبستگی کودک به مادر یا مراقبش در سه پدیده مشهوده: اول این که یک تکیه‌گاه، بهتر از هر شخص دیگه ای می‌تونه کودک رو آروم کنه. دوم این که برای بازی یا حرف زدن، بیش از هر شخص دیگه به سراغ تکیه‌گاهشون می‌رن. و بالاخره کودکان در حضور تکیه‌گاه، کمتر احساس‌ ترس می‌کنن تا در غیابش. رفتارهای دلبستگی شامل گریه کردن، لبخند زدن، آواگری، جهت‌یابی چشمی، گریه به هنگام ترک الگوی دلبستگی، دنبال کردن، تقلید کرذن، پنهان کردن صورت در آغوش، چسبیدن، بلند کردن بازوها به هنگام سلام، به هم زدن دست‌ها هنگام حرکت به سمت مادره.
هنگامی که کودک در دنیای اطرافش به کاوش می‌پردازه و با امور غیرقابل پیش‌بینی روبرو می‌شه، حضور شخص دلبسته، به او احساس امنیت و آرامش می‌ده. هنگامی که کودک در وضعیتی قرار می‌گیره که موجب ترسش می‌شه، رفتار توام با دلبستگی کودک آشکار می‌شه. ممکنه در حضور والدین، اون‌ها را نادیده بگیره و حتی ترجیح بده که با افراد غریبه بازی کنه ولی وقتی که احساس عدم اعتماد یا تهدید می‌کنه به سرعت به سوی مادر، پدر یا هر کس دیگری که به او دلبستگی داره روی‌ می‌آره.
کودکان اغلب برای کسب اطمینان از خطرناک یا ایمن بودن وضع‌شون به اشخاصی که به اون‌ها دلبستگی دارن نگاه می‌کنن.
بنابراین موارد مذکور را می‌توان علایم دلبستگی در کودک در نظر گرفت که اگر این علایم در کودکی مشاهده نشد، نشان دهنده وجود مشکلی در دلبستگی اونه.
عوامل مؤثر بر دلبستگی ایمن
چه عواملی می‌توانند بر ایمنی دلبستگی تأثیر بگذارند؟ پژوهشگران پنج عامل تأثیرگذار مهم را معرفی کرده‌اند که می‌توانند بر ایمنی دلبستگی تأثیر بگذارند.
• فرصت برقرار کردن رابطه نزدیک:
در صورتی که یک بچه فرصت برقراری رابطه عاطفی با والد را نداشته باشد چه پیش می‌آید؟ مطالعاتی که در مورد نوباوگان پرورشگاهی انجام شده نشان می‌دهد که این نوباوگان به رغم رفتار شاد و معاشرتی قبل از جدایی، پس از جدایی با گریه کردن، کناره‌گیری از محیط، کاهش وزن و مشکل درخواب واکنش نشان دادند.
زمانی که این کودکان به فرزندی پذیرفته شدند بسیاری از آن‌ها توانستند با والد خوانده‌هایشان پیوند عمیقی برقرار کنند و این نشان می‌دهد که اولین پیوند دلبستگی می‌تواند در اواخر 4 تا 6 سالگی ایجاد شود. اما این بچه‌ها در دوره کودکی و نوجوانی مشکلات عاطفی و اجتماعی زیادی مانند تمایل زیاد به جلب توجه بزرگسالان، صمیمیت افراطی نسبت به بزرگسالان ناآشنا و ضعف در رفاقت نشان دادند.
• کیفیت پرستاری:
پاسخ‌دهی بی‌درنگ، منظم و مناسب مادران به علایم نوباوگان و نگهداری محبت‌آمیز آن‌ها، با ایمنی دلبستگی ارتباط دارد. نوباوگان دلبسته ناایمن مادرانی دارند که تماس جسمانی را دوست ندارند، به طور نامناسبی با آن‌ها برخورد می‌کنند، به صورت یکنواخت و گاهی منفی، رنجیده و طرد کننده با آن‌ها برخورد می‌کنند.
نوباوگان دلبسته اجتنابی در مقایسه با نوباوگان دلبسته ایمن از پرستاری بیش ازحد تحریک کننده و مزاحم برخوردارند. برای مثال، مادر آن‌ها ممکن است زمانی که آن‌ها به خواب رفته‌اند و یا سرگرم کار دیگری می‌باشند، با تمام نیرو با آن‌ها حرف بزند. به نظر می‌رسد این نوباوگان با دوری ‌کردن از مادر از تعامل خسته کننده می‌گریزند. نوباوگان مقاوم، معمولاً پرستاری بی‌ثبات را تجربه می‌کنند. مادر آن‌ها نسبت به علایم بچه بی‌اعتنا است. اما وقتی بچه شروع به کاوش می‌کند، آن‌ها با منحرف کردن توجه او به سمت خودشان در کاوش وی مداخلی می‌کنند. در نتیجه، این بچه‌ها بیش از حد وابسته‌اند و از درگیر شدن مادر عصبانی می‌شوند. بدرفتاری با کودکان و بی‌توجهی به آن‌ها با همه نوع الگوی دلبستگی ناایمن ارتباط دارد.
• ویژگی‌های کودک:
چون، دلبستگی، حاصل رابطه‌ای دو نفره است. ویژگی‌های نوباوه می‌تواند بر سهولت برقراری ارتباط تأثیر گذارد. عواملی نظیر زودرس، عوارض زایمان و بیماری نوزاد، پرستاری را برای والدین سخت‌تر می‌کنند. چنانچه والدین برای پرستاری از نوباوه‌ای که نیازهای خاصی دارد وقت و تحمل کافی داشته باشند و فرزند آن‌ها دچار بیماری خاص و شدیدی نباشد، رشد دلبستگی را بخوبی پشت سر می‌گذارند.
• شرایط خانوادگی:
الگوهای واقعی درونی، خاطرات بازسازی شده‌ای هستند که عوامل متعددی از جمله تجربیات رابطه در روند زندگی، شخصیت و رضایت فعلی از زندگی بر آن تأثیر می‌گذارند. در نتیجه بزرگسالانی که پرورش ناخوشایندی داشته‌اند محکوم نیستند که والدین بی‌عاطفه‌ای شوند بلکه نحوه‌ای که والدین کودکی خود را در نظر می‌گیرند، توانایی آن‌ها در گنجاندن جدید در الگوهای واقعی درونی‌شان، کنار آمدن با رویدادهای ناگوار زندگی و فکر کردن به والدینشان به صورت محبت‌آمیز و با گذشت، بر نحوه‌ای که فرزندان خود را بار می‌آورند تأثیر به مراتب زیادی دارد.
• خلق و خوی کودک:
همه روانشناسان در این نکته توافق دارند که پاسخدهی مراقب به کودک، عامل اصلی تکوین رفتارهای دلبستگی در کودک است. در این مورد آنان توجه خود را معطوف به خلق و خوی فطری کودک کرده‌اند.
برای مثال خلق‌ و خویی که بعضی از شیرخوارگان را در گروه ملایم قرار می‌دهد شاید در عین حال سبب شود آن‌ها به میزان بیشتری از دلبستگی ایمن برخوردار باشند تا کودکانی که خلق و خوی آن‌ها از نوع دشوار است. در واقع پاسخ والد به کودک غالباً تابعی از رفتار خود کودک است. برای مثال مادران کودکان دشوار، وقت کمتری صرف بازی با آن‌ها می‌کنند. الگوهای دلبستگی ممکن است منعکس کننده تعامل بین خلق و خوی کودک و پاسخدهی والدین باشد
بله نارسیس عزیز من الان از صبح تا شبمو با یکتا می گذرونم

مادر خود من هم شاغل بوده اند و الان بازنشسته شده اند ... مادرم دبیر بوده اند و منم بچه یه مادر شاغلم ... من یادمه که روزایی که مامانم تعطیل بود و پیش من خونه بود و مدرسه نمی رفت چقدر خوشحال بودم و یادمه که دلم می خواست مادرم همه وقتشو با من بگذرونه ... در هر صورت چون مادر خود من شاغل بودند و من این تجربه رو داشتم اصلا دلم نمی خواست خودم برم سر کار و الحمدلله که اینطور هم شد ... ان شاالله که شما مادران شاغل همیشه موفق باشید و صبر و توان بیشتری رو از خدا برای شما می خوام

من با هاله جون موافقم که می گفت خانمهای شاغل از وقتشون مفیدتر استفاده می کنن ... اما معتقدم که خانمهای خانه دار اگه همت داشته باشند و برای خودشون برنامه ریزی داشته باشند زمان و فرصت بیشتری رو دارند که به آموزش بچشون اختصاص بدن و بیشتر با اون بازی کنن و خلاصه بچشونو زیر دست خودشون بزرگ و تربیت کنن ...من با مهد بعنوان جایی که بچه رو نگهداری کنه موافق نیستم بلکه بهتره بچمونو فقط برای آموزش و در سنین بالای سه سال مهد بزاریم اون هم از صبح تا ساعت 12 یا 1 .نه از صبح تا ساعت 4 یا 5 (آخه کار من از 7 و نیم صبح بود تا 4 بعد از ظهر و این ساعت طولانی هست برای توی مهد موندن یه بچه)

چون یکتا اولین نوه مادر من هست ایشون حوصله کافی برای نگهداری یکتا رو دارن اما به نظر من بچه باز هم مادربزرگ نمی خواد برای تربیتش بلکه مادر می خواد
خدایا کمک کن همیشه شاکرت باشم ... تا حالم همیشه خوب باشه

یعنی‌ هیچکس فرزند خودش رو تربیت نکرده اگر او را به عدالت و انصاف، واقعیت و حقیقت ، رهایی و آزادی، محبت و عشق و حرمت و حیثیت انسانی‌ آشنا نکرده.......

تربیت در حقیقت گرایش به سمت این ارزشها، حتی گرایش به سمت ارزشهای مطلق اخلاقی است.....

یعنی‌ زمانی‌ شما فرزند خودتون رو تربیت کردین که او منصف و عادله، حکمی رو صادر می‌کنه اون زمانی‌ که باید. نه به قضاوت دیگران بی دلیل و بدون هیچ ماخذی میپردازه، اما اون زمان که در جایگاه قضاوت و دادگری قرار میگیره، یک چنین موجودی به انصاف و عدالت حکم می‌کنه اگر همه علیه خودش یا عزیزانش و دیگران باشند....
در جنگی شرکت نمی‌کنه، به دنبال رفتن جزو لشکر هیچ سرلشکری قرار نمیگیره بلکه در جهان برایش عدالت و انصاف اساس کار است.....
موجودیست که به واقعیت و حقیقت کار داره و حقیقت را بیان می‌کنه....
راست گوست، این راست رو در تمام شرایط زندگی‌ خواهد گفت.....
به هیچ وجه با مساله دروغ به شکل و فرمی که در جوامع وجود داره کاری نداره....
دروغ مصلحت آمیز نمیفهمه.....
زیرا بدون تردید در هر دروغی مصلحتی هست ، اما مصلحت چی‌ و فایده کی‌؟.....
به علاوه اگر در جامعه‌ من و شما همه راست بگن ممکن است که اینجا و آنجا از هزار مورد، پنج مورد هم به من، شما و به دیگران آسیب برسه.....
و حال اینکه اگر در جامعه ای‌ گفتن دروغ به هر دلیل و بهانه ای آزاد باشه صد بار این آسیب، پانصد بار این آسیب در هر هزار مورد اتفاق خواهد افتاد و تازه به دنبال یک چنین آسیبی‌ یعنی‌ دروغ گفتن، غیبت ، تهمت، حسادت، رقابت، بدجنسی و توطئه‌ هم جایی پیدا می‌کنه......
بنابراین به بهانه اینکه اینجا و آنجا ممکن است دروغی فایده یا منفعتی موقتی داشته باشه شما نمیتونین یک چنین اصل اخلاقی‌ رو زیر پا بگذارید......
به بیان دیگه کسی‌ تربیت شده که راست میگه به هر هزینه ای، به هر قیمتی و به هر علّتی.....فقط و فقط حقیقت....

" دکتر هلاکویی
به نظر من راست گویی هم میتونی به بچه ها حس اعتماد و امنیت بده هم شخصیت محگم و غیر وابسته.

من و همسرم خیلی در این یه مورد با هم حرف زدیم...تصمیم گرفتیم که هیج وقت حتی واسه یک بار و حتی یه شوخی هم دروغ نگیم.

امیدوارم نتیجش خوب باشه...البته من خودم این رو تجربه کردم .پدر و مادر من هیچ وقت حتی اگه ناراحت هم میشدم به من دروغ نمیگفتند..من یادم نمیاد حتی یک بار پدرم دروغ گفته باشه چه به ما چه به دیگران و همین به من احساس آرامش میداد. و البته بالاترین تنیچه اش این بود که خودم هم دروغ نمیگم.

میدونستم هر وقت میگه عصر میریم پارک حتما میرفتیم...یا اینکه مثلا توی فیلما میبینیم کسی تلفن میکنه و پدر و مادر به بچه یاد میدن که جرف ناراست رو بزنه...این مسایل از درون بچه رو دچار تزلزل میکنه .
دوست جونا امیر علی تازگیا یاد گرفته که غذا رو تف میکنه بیرون یا دستشو میکنه تو دهنش در میاره هرچی با خوبی بهش میگم فایده نداره اگه صدامو یکم بلندتر میکنم اصلا حساب نمیبره و چند باره کارشو تکرار میکنه یا بهم میخنده تا اخمامو باز کنم ...اصلا دوست ندارم دعواش کنم یا پشت دستش بزنم به نظرتون چکار کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یکی دیگه اینکه هرچی میخواد با جیغ زدن و حرص کردن میخواد بگیرش چجوری این عادتا رو از سرش بیرون کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یا همش حمله وره به سمت دست و پا تا گاز بگیره......
مادر که باشی صبوری می شود یار لحظات خستگیت...
افسان جون فکر کنم نباید زیاد سر به سرش بزاری....نتیجه عکس میده

بچه ها منم یه چیزی در گیرم کرده

من به سام اجازه میدم به همه چی دست بزنه...البته تو خونمون .....فکر میکنم فعلا لازمه تجربه کنه....فعلا

نکنه نباید بزارم....

اخه جاریم نمیزاشت بچش به وسایل خونه دست بزنه خصوصا تلویزیون ...من یه بار با پسرش تنها بودم داشت تلوزیون و

قورت میداد همه دکمه هاشو با هم میزد و .....خلاصه تو نبود مادرش همه حرصاشو خالی میکرد

من اصلا دوست ندارم سام اینطوری باشه

همسرم میگه از همین حالا باید متوجش کنیم اما من فکر میکنم نیاز داره تجربه کنه.....

میشه بگید شماها چطورید؟
2810