2777
2789
عنوان

بیماری خودایمنی کبد ( pbc و هپاتیت اتوایمیون)

| مشاهده متن کامل بحث + 31556 بازدید | 248 پست

سلام و ادب و احترام ، آرزوی شفای عاجل دارم برای همه عزیزانم که به مانند من درگیر این بیماری اند ، از روز اولی که این تاپیک رو ساختم حدود دو سال می گذره که دوست دارم تجربیات خودم را در ارتباط با دو سال زندگی با این بیماری به اشتراک بذارم: 

از دوسال درگیر بیماری هپاتیت خودایمن و pbc ( نوعی بیماری خودایمن کبد) هستم ، واقعیت باتوجه به اینکه حدود ۱۰ سال پیش از این بیماری کبد ، سرطان غدد لنفاوی داشتم و پس از سپری کردن این بیماری به لطف خدا ، دو سال قبل هنگام مراجعه به پزشک متخصص و مطرح کردن شکایت از لاغری و زردی پوست و کم اشتهایی و کمی خارش دست ، پزشکان در وهله اول با توجه ب

ادامه ی پست قبلی : 

در وهله اول با توجه به نتیجه ازمایش ، مشکوک به سرطان کبد شد و پس از سی تی اسکن تزریقی و ام آر سی پی مورد خاصی مشاهده نشد هر چند در فیبرواسکن ، کبد تا مرحله فیبروز پیشرفته پیشروی کرده بود ، ناچارا برای تشخیص نمونه برداری از کبد انجام شد که نتیجه آن این دو بیماری کبد یعنی هپاتیت خودایمن و pbc بود . از همون دوره اول درمان به لطف خدا با پزشکی حاذقی در این رابطه به اسم دکتر ک.شاطری از ارومیه که فوق تخصص کبد و گوارش هستند آشنا شدم که با توصیه های تغذیه ای و همچنین تجویز داروهای متناسب با بیماری خداروشکر تا این مرحله و پس از طی دوسال تحت نظر بودن ، آنزیم های کبدی به عددهای نرمالی رسید که در ادامه چند توصیه مهم دارم برای عزیزانم که درگیر این بیماری هستند: 

۱. حتما این عزیزانم مصرف نمک را به حداقل ممکن برسانند ، مادران عزیز اگر پخت غذا با نمک حداقل برای همسر و فرزندانت ناخوش آیند هست ، در یک ظروف دیگر همون غذا را با کمترین نمک ممکن درست کنید . پس در اولین مرحله برای نجات کبدمون نمک را بزاریم کنار .

۲. غذای پرچرپ نخوریم ،غذایی مصرف شود که با کمترین روغن ممکن درست می شود که برای مادران  عزیز همون توصیه بالا را دارم ، در نجات کبد بسیار مهم است.

۳. با توجه به اینکه ما باید داروهای دسته ی کورتیکو استروئیدی مصرف کنیم مثل پردنیزولون و آزارام ، حتما مصرف لبنیات باید در اولویت باشد هچنین باید جهت جلوگیری از پوکی استخوان حتما مکمل هایی مصرف شود ( در انتخاب برند قرص مکمل با توجه به وضعیت بیماریمون دقت شود و با مشورت پزشک باشد ).

۴. در مصرف مقدار مصرفی داروهای نهایت دقت به عمل آید ، مثلا دارویی مثل اوروسوفار که مقدار مصرف روزانه آن با توجه به وزن بیمار و تا حدودی شدت بیماری توصیه می شود ، خودسرانه مقدار مصرف را کم و زیاد نکنیم!

۴. ورزش کنیم هر روز و هر روز .... و شاید بهترین ورزش برای این بیماری ، پیاده رویی ۴۰ دقیقه ای اول صبح باشد. یک از مهمترین فاکتورهاست و نباید فراموش بشه! 

۵.  سبزیجات مصرف شود . علی الخصوص کلم بروکلی ، انواع دیگر از سبزی ها به شرط آنکه ترش مزه نباشد ! از مصرف ترشیجات بشدت پرهیز بشه ، همچنین مصرف انار شیرین ( نه ترش مزه) و شاهتوت در کاهش التهاب کبد، کمک کننده است .

بچه یه چیزی تو دلم مونده نگم میترکم😍

جاریمو بعد مدت‌ها دیدم، انقدرررر لاغر شده بود که شوکه شدم! 😳

پرسیدم چی کار کرده تونسته اون لباس خوشگلشو بپوشه تازه دیدم همه چی هم می‌خوره!گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته 
عید نزدیکه و منم تصمیم گرفتم تغییر کنم. سریع از کافه بازار دانلود کردم و شروع کردم، تازه الان تخفیف هم دارن! 🎉

شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

سلام و ادب و احترام ، آرزوی شفای عاجل دارم برای همه عزیزانم که به مانند من درگیر این بیماری اند ، از ...

سلام عزیزم ممنون بابت اطلاعات مفیدی که دادی .راستش من هم از ابتدای امسال آنزیم های کبدیم بالا رفت و دکتر مشکوک به هپاتیت اتوایمیون شد هفته پیش بیوبسی کبد دادم ولی هنوز نتیجه اش نیومده فقط چند روزی هست که بدنم به شدت میخاره و دونه های قرمز روی پوستم درآمده میخاستم ببینم شما چه مدت کورتون مصرف کردید و الان بیماری در چه حالی هست یعنی خاموش شده ؟

سلام عزیزم ممنون بابت اطلاعات مفیدی که دادی .راستش من هم از ابتدای امسال آنزیم های کبدیم بالا رفت و ...

سلام به شما .

من یکسال و نه ماه هست داروی کورتون مصرف می کنم . و خداروشکر با مصرف داروهای کورتون و اورسوفار و همچنین جدیدا مصرف فنوفیبرات ( فنوفیبرات برای من بسیار موثر بود ، یک داروی کنترل چربی خون هست اما واقعیت با مصرف دوماه این دارو بهمراه کورتون و اورسوفار آنریم‌هام‌ به حد نرمال رسید ، اینکه آیا واقعا فنوفیبرات در آنزیم های کبدی موثر است یا خیر یا دلایل دیگری وجود دارد اطلاعی ندارم )

برای من مصرف کورتون ، باعث چاقی نشده است .

سلام 

وقت بخیر 

توروخدا هرکی درباره این بیماری اطلاعاتی داره بهم بگه.

‌نامزدم همچین بیماری متبلاست

نمی دونم ادامه بدم یانه؟ 

قرصاش خیلی کم شده 

۲تادونه نمی دونم چ قرصی می خوره.

سلام  وقت بخیر  توروخدا هرکی درباره این بیماری اطلاعاتی داره بهم بگه. ‌نامزدم همچین بیم ...

سلام‌ و احترام 

این بیماری ها خودایمنی هستند( هم هپاتیت خودایمن و هم pbc  و همچنین psc  ) ، اولا سوالی که با توجه به وضعیت شما مطرحه شاید این باشه که آیا بیماری قابل انتقال به شخص دیگری از هر طریقی ( لمس ، رابطه جنسی و...) هست؟ در پاسخ باید بگم که خوشبختانه این بیماری قابل انتقال به شخص دیگری نیست . 

سوال دومتون ممکن این باشه که مصرف داروها تا چه زمانی ادامه داره و آیا احتمال وخیم شدن بیماری و از کار افتادگی شخص وجود دارد ؟ اینکه مصرف دارو تا چه موقعی باشه بستگی به پیشرفت بیماری ( اینکه کبد در چه مرحله ای هست  f2 , f3 , f4 و اینکه به مرحله سیروز کبد رسیده یا نه )   و همچنین فعال بودن بیماری , چون خوشبختانه ممکن است با مصرف داروها بیماری خاموش شود که با خاموش شدن بیماری امکان قطع مصرف داروها با تجویز پزشک و بیشتر تحت نظربودن زیر یک پزشک هر شش ماه یکبار کفایت می کند .

اما اگر پیشروی بیماری به قدری باشد که کبد سیروز شده و بهمراه آن طحال و اندام های دیگر را درگیر کرده پزشک احتمالا تجویز پیوند کبد را بدهد ( که در حال حاظر پیوند کبد به دو شیوه انجام می گیرد ) ، پس این بیماری هم مثل سایر بیماری ها امکان کنترل با مصرف قرص و رعایت تغذیه که در پست بالا توضیح دادم براتون وجود دارد ( مثل فشار خون ) و از این نظر نباید نگاه سنگین به بیمار داشته باشیم.‌

سوال بعدی آیا کسی که این بیماری را دارد زندگی اش مختل است ؟ به هیچ عنوان ، کسی که این بیماری را دارد فقط در روز چند قرض می خورد ، بیشتر از بقیه به ورزش کردن اهمیت می دهد و نمک و چربی و ترشی در حداقل ممکن مصرف می کند.( فقط امکان دارد اوایل صبح باتوجه به ماهیت بیماری مقداری بی حال و خسته باشد که کم کم در طول روز اونم قابل چشم پوشی هست).

در آخر این انتخاب شماست ، منم مثل همسر شما این بیماری را دارم ، و ممکن است هر انسانی مبتلا شود بخصوص این بیماری هنوز ریشه شناسی نشده و هنوز علت مشخصی ندارد  ، پس اگر واقعا همسرتون را دوست دارید نباید این مانعی برای ادامه دادن به زندگی باشد ، در طول زندگی ممکن است هر یک از زوج و زوجه اون هم با این سبک زندگی حال حاظر دچار بیماری شویم ، چه کسی دوست دارد شریک زندگیش بخاطر چیزی که واقعا خودش در اون تاثیری نداشته و وضعیت فورس ماژوریست رهایش کند؟ اگر مبنا این باشد تا شریک زندگیمون بیمار شد قید زندگی مشترک را بزنیم به شما توصیه می کنم اگر از این دسته هستید و قابلیت تحمل مشکلات را ندارید ازدواج نکنید و بهم بزنید.

امیدوارم که تونسته باشم کمکتون کنم هر سوال دیگری که بتونه در تصمیم گیرتون کمکتون کنه بفرمایید ، در حد توان پاسخگو هستم. 

کولیت روده داشت و تحت نظر دکتر بود، بعد از چند سال دکتر با آزمایش خون متوجه شد، آنزیم‌های کبدیش بالا ...

منم الان سه ساله که آنزیم های کبدم بالا رفته که ۸ ماهه خیلی حالم بده خارش پوست و حالت تهوع و بی حالی و...خیلی اذیتم میکنه.منم ۷ساله که کولیت روده دارم 

ادامه ی پست قبلی :   در وهله اول با توجه به نتیجه ازمایش ، مشکوک به سرطان کبد شد و پس از ...

مرسی از اطلاعاتت. گلم الان بعد دو سال دوباره فیبرو اسکن ندادید؟ وضعیت کبدتون بهتر نشده؟

مرسی از اطلاعاتت. گلم الان بعد دو سال دوباره فیبرو اسکن ندادید؟ وضعیت کبدتون بهتر نشده؟

سلام خواهش می کنم خوشحالم اگر تونسته باشه کمکتون کنه ، خیر دوباره فیبرواسکن ندادم در طی این دو سال فقط یکبار فیبرواسکن دادم ولی هر سه ماه الی شش ماه سونوگرافی شکم و لگن دادم بهمراه آزمایش آنزیم های کبدی و پلاکت خون ، چربی خون و .... . خداروشکر خیلی نسبت به دو سال گذشته بهترم و آنزیم های کبدیم سه ماه هست به حالت نرمال برگشته و عملا زردی چشم الان ندارم و رنگ پوستم هم احساس میکنم از اون زرد بودن خاص دراومد

آنزیم های کبدیم بالا بود ، ولی علل اون پس از سونوگرافی و ام آر آی کبدی مشخص نشد که مجبور به بیوپسی ( ...

عزیزم یه سوال شما بعد از نتیجه نمونه برداری کبد بهتون گفتن فیبروز یا با همون فیبرو اسکن؟ منظورم اینه نتیجه آزمایش نمونه برداری هم گزارش فیبرو اسکن رو تایید کرد؟ اخه بعضی از پزشکان فیبرو اسکن رو قبول ندارن.

بعد شما درد پهلو و قفسه سینه سمت راست هم داشتید؟

سلام  فعلا دارو مصرف نمیکنم و بیماری خاموش هست  دکتر غفرانی دیگه طبابت نمیکنن دکتر امانی ...

خانومی شما ابتدا چطور متوجه بیماریتون شدید؟ چه علائمی داشتید؟ درد خفیف سمت راست نداشتید؟ تو دوران بارداری اذیت نشدید؟ درد و خارش نداشتید؟