2777
2789
عنوان

انتقال تجربیات مامانهای آبان 88

| مشاهده متن کامل بحث + 57422 بازدید | 687 پست
مریم جون حق با شماست این رو هم اضافه کنم این تجربه ای که بچه ها باید به تدریج و پله پله به دست بیارن و هر بچه ای مراحل تکاملش با بقیه متفاوته. خوشحالم که هممون نسبت به این مساله واقع بین هستیم.
من یه مشکل اساسی دارم میخوام از دخترم که یکسالشه نمونه ادرار بگیرم تا حالا با اون پلاستیک هایی که خود آزمایشگاه میده و میچسبونیم به مجرای بچه موفق نشدم همش بیرون اون کیسه میریزه. کسی تجربه ای داره؟ سرپا هم نگرفتمش تا حالا.

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

مریم و نگین وسانا عزیزم ممنون از اینکه تجربیاتونا ایجا میزارید راستش من خیلی نگران آریا بودم بچم از 2 ماهگی سر شابلند میکرد اصلا رو زمین نمیزاشت همه میگفتند زود راه میره هنوز یک قدمم بر نداشته منم بعضی وقتا مجبورش میکردم یا کلی غصه میخوردم ممنون دیگه اینکارا نمیکونم آریا فقطقدم بر نمیداره وگرنه دکور مبل همه جای خونه زیر پاشه حتی با واکرش خوب راه میره یک دستی با هاش بریم راه میره بازم ممنون دوستان عزیزم
در مورد استفاده از مغزها برای بچه ها بهتره به نکات زیر توجه کنیم :

آجیل از آن دسته مواد غذایی است که همه ما عادت کرده‌ایم که آن را به شکل باز یا، به اصطلاح، فله‌ای خریداری کنیم. شاید شما هم مثل خیلی‌های دیگر اصلا روحتان خبر نداشته باشد که می‌شود آجیل‌ را به شکل بسته‌بندی شده و دارای پروانه بهداشتی تهیه کرد. البته خیلی‌ها هم این نکته را می‌دانند اما با این وجود ترجیح می‌دهند که خرید خود را به شکل فله‌ای انجام بدهند و برای این کارشان هم دلایل متعددی دارند از جمله این‌که: آجیل باز ارزان‌تر از انواع بسته‌بندی‌شده است، می‌شود آن را به حداقل میزان دلخواه خریداری کرد، می‌شود آن را قبل از خرید، چشید و امتحان کرد و دیگر هیچ هزینه اضافی هم بابت بسته‌بندی آن پرداخت نمی‌شود.

اما واقعیت چیز دیگری است. شرایط نگهداری، نحوه تهیه و فرآوری، میزان و نوع رنگ به‌کاررفته و بسیاری از عوامل دیگر وجود دارند که در سلامت آجیل نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کنند. تهیه آجیل بسته‌بندی شده و دارای پروانه بهداشتی به این معنی است که خریدار می‌تواند از بابت این جوانب، آسوده‌خاطر باشد.

نکته بسیار مهم دیگر این است ‌که آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارند. واحدهای صنعتی با توجه به وجود پروانه‌های بهداشتی، ضوابط و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، ملزم به اندازه‌گیری آفلاتوکسین بر روی محصولاتشان هستند اما در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز و فله‌ای عرضه می‌شود، این اندازه‌گیری‌ها صورت نمی‌گیرد و محصول تولیدی قابل ردیابی نیستند.

اما اگر به هر دلیلی ترجیح می‌دهد که خرید خود را به همان شکل سنتی انجام بدهید، تلاش کنید تا هنگام انتخاب و خرید آجیل نوروزی، نکات زیر را حتما رعایت کنید:
?) سعی کنید تا حد امکان آجیل عید خود را از فروشگاه‌های معتبر که اجناسی با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می‌کنند، بخرید. از خرید گذری یا خرید از دستفروشان خودداری کنید.

?) هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشید. آجیل تازه نباید هیچ‌گونه بوی نامطبوعی داشته باشد؛ نه بوی نا، نه بوی ماندگی، نه بوی تند و نه بوی ترشیدگی.

?) به ظاهر آجیل خوب دقت کنید. وجود حفره‌ یا کپک زدگی از نشانه‌های کهنگی آجیل است. اگر در میان آجیل، بقایای حشرات مرده یا زنده را دیدید، بدانید که آجیل کهنه و فاسد است.

?) مقداری از آجیل را در مشت خود بریزید و کمی منتظر بمانید. سپس آجیل را خالی کنید و ببینید که آیا روی دست شما رنگ پس داده است یا نه. پس دادن رنگ، نشانه غیربهداشتی بودن آجیل است. طبق دستورالعمل‌های مقامات بهداشتی، به کار بردن هر نوع رنگ، حتی رنگ‌های مجاز خوراکی، در تولید آجیل‌ها ممنوع است. بد نیست بدانید که در تولید و تهیه آجیل‌های بسته‌بندی‌شده و دارای پروانه بهداشتی، از هیچ‌گونه رنگی استفاده نمی‌شود و در صورت لزوم هم از رنگ‌های طبیعی مانند زعفران و زردچوبه استفاده می‌کنند.

?) یک نکته دیگر د رمورد رنگ آجیل؛ از خرید پسته‌هایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگ‌شده دارند، خودداری کنید. دور تخمه‌های پررنگ را هم خط بکشید. آنها را به زور رنگ‌های مصنوعی به این شکل درآورده‌اند.

?) از لب‌خندان‌ها هم پرهیز کنید. می‌دانید چطور پسته‌ها را به شکل لب‌خندان درمی‌آورند؟ آنها را در ظرف‌های آب گرم می‌ریزند تا باد کنند، بعد آنها را داخل ظرف آب سرد می‌ریزند تا پوست‌شان به اصطلاح بترکد. این اختلاف دمای ناگهانی، یا به اصطلاح شوک حرارتی، روی کیفیت پسته تاثیر منفی می‌گذارد و علاوه برآن موجب نم‌کشیدن پسته هم می‌شود. این پسته‌ها زودتر فاسد می‌شوند.

?) تخمه‌های لب‌خندان هم انتخاب خوبی برای خرید نیستند. مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرار می‌گیرد، علاوه بر طعم، کیفیت خود را نیز از دست می‌دهد و زودتر از انواع دربسته فاسد می‌شود.

? ) همان‌طور که قبلا هم اشاره شد، واقعا چه کسی است که از مضرات نمک اطلاع نداشته باشد؟ پس سعی کنید آجیلی را که انتخاب می‌کنید شور نباشد و کمتر بوداده شده باشد.

?) از خرید و مصرف آجیل های رنگ شده خودداری کنید.

??) رنگ هایی که برای رنگ کردن تخمه ، بادام و غیره استفاده می شود، عمدتاً غیرمجاز بوده و گاهی حساسیت های شدیدی را در مصرف کننده ایجاد می کند.

??) نگهداری طولانی آجیل، تغییرات شیمیایی را در پی داشته و باعث ایجاد بوی کهنگی با طعم نامطلوب می شود. بنابراین از مصرف آجیل کهنه جداً خودداری کنید.

??) در صورتی که بر روی آجیل مانند پسته، فندق و پسته شامی، سوراخ هایی مشاهده کردید، از مصرف این گونه تنقلات بایستی خودداری کنید؛ چرا که علامت آفت زدگی بوده و در داخل سوراخ ها لارو حشرات، به صورت کرم هایی به اندازه دانه برنج وجود دارد.

??)ممکن است در مراکز عرضه آجیل، محصولاتی را که کهنه یا آفت زده هستند، مجدداً بو داده و یا مخلوط کنند؛ در هنگام خریداری به این موضوع توجه کنید.

??)نگهداری آجیل و خشکبار در مکان های مرطوب، موجب کپک زدگی و قارچ زدگی آن ها می شود که هم موجب تغییر شکل ظاهری، بو و طعم نامطبوع می شود و هم در اثر ترشح بعضی از سموم ، عوارض مختلفی در مصرف کننده ایجاد می کند.

??) مغز گردو نیز نسبت به آفات انباری و کپک ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت به این گونه عوامل آلوده می شود. بنابراین از مصرف آنها باید جداً خودداری کنید.

روغن فراوان موجود در مغز گردو، در اثر کهنگی، تغییر حالت داده و طعم نامطبوع و گاهی هم طعم صابون پیدا می کند و مصرف آن عوارض مختلفی را به بار می آورد.

??)از مصرف مغز گردوهای سیاه شده که عمدتاً به دلیل رشد کپک ها و قارچ ها بوده، و در اثر رشد این عوامل سموم خطرناکی مانند مایکوتوکسین ها در آن جا ایجاد می شود، بایستی جداً خودداری کنید.

??) برای تهیه نخودچی نیز ممکن است از نخودهای آفت زده استفاده شده باشد. لذا در هنگام خریداری دقت کنید، علامت آفت زدگی( سوراخ های مرئی) در آن ها دیده نشود.

??) آرد نخودچی را که دارای مجوز بسته بندی از وزارت بهداشت بوده، از مراکز مطمئن و به صورت بسته بندی شده ، تهیه و مصرف کنید.

??) چنانچه در هنگام مصرف تخمه ، پسته و بادام، دست ها و لب ها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آن ها است که بایستی از مصرف این گونه تنقلات جداً خودداری کنید.

??)تخمه آفتاب گردان نیز ممکن است با رنگ مشکی شیمیایی رنگین شود؛ در هنگام خرید و مصرف به این موضوع نیز توجه کنید که از مصرف آن ها باید خودداری شود.

??) آفلاتوکسین یکی از سموم مترشحه از نوعی کپک است که در هنگام برداشت یا فرآوری یا حمل و نقل نامناسب ، در پسته یا فندق یا پسته شامی به وجود می آید که بایستی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به این موضوع توجه کنند.

??) قنادی ها و کارگاه های تولید کننده گز، سوهان، حلواشکری، باقلوا و بستنی بایستی برای تامین سلامت مصرف کنندگان نهایت دقت را انجام دهند که از مغز پسته های کهنه، آفت زده و کپک زده که باعث بالارفتن سموم مترشحه از کپک ها( افلاتوکسین) می شود، جداً خودداری کنند.

??) از مصرف محصولاتی مانند معجون که حاوی مغز پسته، بادام، گردو و از این قبیل هستند، به لحاظ نامطمئن بودن سلامت این مواد جداً خودداری کنید.

??) انواع آجیل بایستی در جای خشک و خنک نگهداری شوند.

??) از خریداری و مصرف انواع پسته ، مغز گردو و… که توسط دوره گردها عرضه می شوند، به دلیل اینکه عمدتاً از محصولات آلوده تهیه یا مخلوط شده اند، خودداری کنید.
امید دارم، پس هستم
این مطالب هم ساناز جون مامان مهتاب زحمت کشیدن در کلوب نوشتند که با اجازشون من منتقل می کنم اینجا:

سوال:
میکروبی که برای گردو و پسته گفتی من در مورد پسته شنیده بودم و سعی می کردم پسته ندم . با پختن یا روش دیگه ای از بین نمیره؟ خیلیی مضره ؟

جواب:
عزیزم آفلاتوکسین خود قارچ یا کپک نیست در اصل سمی هست که دراثر وجود قارچهایی تولید میشه .یعنی جنسش پروتئینه ولذا در پخت از بین نمیره...
در آجیل وخشکبار بادام زمینی، انجیر، خرما، گردو ، بادام پسته واینا دیده میشه حتی در ادویه جات ه شرکت ها وکارخانه ها موظفندحد مجاز آفلاتوکسین در مواد بسته بندی شده را رعایت کنند ولی رعایت میشه یا نه وآجیل وخشکبار باز آیا حد مجاز رعایت میشه خدا داند و بس

سوال:یعنی از این چیزا ندیم به بچه ها؟

جواب:
من نگفتم اینارو ندین به نی نی ها
موضوع اینه که من گفتم خیال نکنین که سرلاک ندین و این چیزارو بدین خیلی اصول ایمنی را رعایت کردین
سرلاک هم مقویه وهم کاملا بهداشتی به نظر من که مثلا از فرنی بهتره
البته تنها اشکالش ممکنه این باشه که طعم غذای خونگی نداره...که اون هم به نظر من نی نی ها وقتی بزرگتر بشن خودشون یواش یواش به غذاهای خونه عادت میکنن

تا حالا هیچ آدم بزرگی دیده نشده که شیر با شیشه بخوره یا فقط سرلاک بخوره ........
امید دارم، پس هستم
نقل از الهام :
ه ایمیل اومده برام در مورد شیر پاستوریزه که توش از شیر خشک چینی استفاده میشه و کلی ماجراهای ناجور داره.حالا موندم چیکار کنم بهش شیر بدم یا نه؟ تا حالا بازدید کارخونه لبنیات رفتی؟

جواب از ساناز:
شیر پاستوریزه هم بدین به نی نی ها از نوع پرچرب هم بدین چون اونها به همه چربیهای شیر نیاز دارند

اینارو گوش نکن.اون که میگن شیرخشک صنعتیه ...یه چیز دیگس.اگه از شیر مارکهای معروف استفاده میکنی اینارو گوش نکن
امید دارم، پس هستم
یچیزی و امروز تو فروشگاه دیدم شیر مکمل . ببینین توایران هم داریم یا نه ؟..شبیه شیر خشک همونطوری قوطی داره و باید با اب قاطی بشه ولی شیر کامل و چرب هست با انواع ویتامین هاکه میشه از 1 سالگی به بعد به بچه داد .برای من که دسترسی به شیر تازه گاو ندارم بهتره که اینو بخرم تا اینه شیر پاستوریزه مدت دار بخرم . اگه خودمون هم توایران داشته باشیم که چه بهتر
سلام خانمی دختره من یک هفته ای میشه که با اشتیاق خودش و تشویقهای مادرم جیش میگه نه همیشه بعضی وقتها که هواسش جمعه و شیطنت نمیکنه میگه جیش ددر ماهم هواسمون باشه سریع عکس العمل نشون میدیم اما خیلی زوده برای از پوشک گرفتنش حرف زدنش هم خیلی محدود هر بچه ای یک جوره همه مثل هم نیستن که ---- دعوا کردن رو هم من فقط با نگاه بهش حالی میکنم و اینکه کار خطرناک انجام بده میگم نه جیز خطرداره و باانگشت نهیش میکنم که خودشم خوب میفهمه اما خوب شیطونن دیگه
ممنونم تیدا جون دختر من 9/700وزنشه نسبتا خوب میخوره فعالیتش بالاست لاغر مونده اما هوشش خوبه و مثل طوطی هر چی بگم یا انجام بدم اونم انجام میده اما میترسم نکنه براش کوتاهی کنم کتاب زیاد میخونم اما بازم یه دنیا سوال برام میمونه من با نظر دکترش بهش شبی 1 قرص کامل سپروهپتادین میدم رو اشتهاش تاثیر خوبی گذاشته
مامان موشه من فکر میکنم هر کسی بسته به نوع رشد و درک مفاهیم بچه اش بتونه بفهمه کی مناسبه که باید بچه ار پوشک گرفته بشه . تو کانادا از بعد از یک سال و 6 ماهگی تشویق میکنن که به بچه تازه شروع کنین یاد بدین که خودش ممکنه یکسال طول بکشه . هیچ اجباری هم تو این کار نیست . منم سع چهار ماه دیگه برای اوستا پاتی میخرم که کم کم یاد بگیره بشینه روش . ولی بلد نیست نیست سرپا بشه چون تا حالا سرپا نگرفتمش اصراری هم ندارم . بالاخره یاد میگیره :))
اوستا زیاد حرف نمیزنه ولی دستور رو میفهمه . نهی شدن از یه کاری میفهمه .. کلمه مواظب باش نیفتی رو یا مواظب باش خطرناکه رو میفهمه . دستور به زبان انگلیسی رو هم اجرا میکنه وقتی مربی هاش میگن برو اینو بیار یا اینو بده به من . شعرهای انگلیسی رو کاملا میفهمه با دستاش مثل دکلمه کردن شعر رو با خواننده همراهی میکنه . اتل متل که براش میکنم خودش به پاهاش ضربه میزنه . های فایو میده . سلام میکنه دست میده . اجزای صورت رو :چشم گوش مژه لب دندون زبون . دماغ لپ چونه روی صورت من و عروسک هاش میتونه تشخیص بده . داره دست و پا و مو و سر رو یاد میگیره . کلا هم بچه آرومیه دردسر ساز نیست . هر کاری بخواد خودش انجام میده . اگه نتونه یا بیخیال میشه یا اینقدر سعی میکنه تا انجامش بده . جیغ بیخود نمیکشه مگه اینکه بهش اسیبی وارد شده باشه یا ناگهانی ترسیده باشه ...تا دو سه ماه قبل تقریبا از همه چیز و کش غریبه میترسید اما الان از تمام اون موارد استقبال میکنه . من همیشه همراهش هستم ولی کاری براش انجام نمیدم . اگه کمک بخواد کمکش میکنم .