این گروه تحقیقاتی از موسسه «فرانسیس کریک» مواد شیمیایی ضد سرطانی پیدا کردهاند که بعد از هضم سبزیجات در بدن تولید میشوند.
به گفته این سرطان شناسان انگلیسی، دلایل زیادی برای بیشتر مصرف کردن سبزیجات وجود دارد. محققان در این مطالعه سعی کردند با مطالعه موشها و رودههای مینیاتوری و کوچکی که در محیط آزمایشگاه رشد داده بودند، نحوه عملکرد سبزیجات در تغییر آستر دستگاه گوارش را بررسی کنند.
آنها متوجه شدند که سطح روده هم درست مثل پوست سطح بدن مدام در حال بازسازی و احیای خود است و این کار را در فرآیندی 4 تا 5 روزه انجام میدهد. اما این احیا و بازسازی همیشگی باید به شدت کنترل شود وگرنه منجر به سرطان یا التهاب روده میشود.
با کلمها به جنگ سرطان روده بروید
در این پژوهش، مواد شیمیایی ضروری در سبزیجات چلیپایی پیدا شده که در میانشان مادهای شیمیایی به نام «ایندول 3 کاربینول» توجه دانشمندان را به خود جلب کرده که وقتی چنین سبزیجاتی را میجویم، این ماده تولید میشود.این مواد شیمیایی در طول مسیرشان در دستگاه گوارش، توسط اسید معده متعادل شده و در بخش پایینی روده، عملکرد سلولهای بنیادین- که مسئول احیای آستر روده هستند- و سلولهای ایمنی را- که التهاب را کنترل میکنند- تغییر میدهند.
بر اساس این مطالعه، رژیم غذایی سرشار از «ایندول 3 کاربینول» از موشها در برابر سرطان محافظت میکند؛ حتی موشهایی که به خاطر ژنهایشان، در معرض ریسک بالایی از سرطان قرار داشتند.
بدون رژیم پیشگیرانه، سلولهای روده به صورت غیر قابل کنترلی تقسیم میشوند. اما به گفته دکتر استاکینگر، سرپرست این مطالعه، حتی وقتی موشهایی که رشد تومور در آنها شروع شده بود، تغییرات لازم در رژیم غذاییشان ایجاد شد، رشد تومورها متوقف شد.
مولکولهای سبزیجات همین خواص را بر انسان دارد و غیر از این، دلایل زیاد دیگری برای مصرف سبزیجات وجود دارد؛ البته نباید سبزیجات را زیادی بپزید یا بروکلی را طی پخت، زیادی نرم کنید تا خاصیت خود را از دست ندهند.
منبع: BBC