نی نی سایت: بر اساس یک مطالعه طولانی مدت رژیمهای کم کربوهیدرات میتوانند 4 سال از طول عمر فرد را کم کنند. رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات مثل رژیم اتکینز به شدت برای لاغری مشهور هستند و حتی شواهدی نشان داده مه ریسک برخی بیماریها را کاهش میدهند.
اما نتایج مطالعه 25 ساله آمریکایی نشان داده است مصرف متوسط کربوهیدرات یا جایگزین کردن گوشت با منابع گیاهی پروتئین و چربیها سالمتر است.
در این مطالعه، محققان بعد از مطالعه پرسشنامه 15 هزار و 400 آمریکایی درباره نوع، سایز و میزان غذا و نوشیدنیهای مصرفیشان، میزان کالری دریافتی افراد از کربوهیدراتها، چربیها و پروتئین را تخمین زدند.
آنها به مدت 25 سال این افراد را تحت نظر گرفتند و متوجه شدند کسانی که 50 تا 55 درصد از انرژی مورد نیازشان را از کربوهیدراتها تامین میکنند، در مقایسه با کسانی که کربوهیدرات بیشتر یا کمتر از این مقدار مصرف دارند، با میزان کمتری از خطر مرگ روبرو هستند.
کربوهیدراتها شامل سبزیها، میوهها و شکر میشود اما منبع اصلیاش غذاهای نشاستهای مثل انواع سیبزمینی، نان، برنج، پاستا و سریالهای صبحانه (غلات صبحانه) است.
به گفته متخصصان بهتر است افراد از سن 50 سالگی، میزان مصرفشان از گروه کربوهیدراتها را در حد متوسط نگه دارند تا به این ترتیب حدود 33 سال دیگر عمر کنند!
افرادی که چنین چارچوبی را در رژیم غذاییشان رعایت کنند، 4 سال بیشتر از گروه «بسیار کم کربوهیدرات» (کسانی که 30 درصد یا مقدار کمتر از انرژیشان را از کربوهیدراتها دریافت میکنند)، 2.3 سال بیش از گروه «کم کربوهیدرات» کسانی که 30 تا 40 درصد انرژیشان را از کربوهیدراتها تامین میکنند و 1.1 سال بیش از گروه «پر کربوهیدرات» (کسانی که بیش از 65 درصد انرژیشان را از کربوهیدراتها تامین میکنند) عمر خواهند کرد.
این یافتهها مشابه نتایج مطالعات قبلی و نیز مطالعات مشابه انجام شده بر روی بیش از 400 هزار نفر در بیش از 20 کشور دنیاست.
البته دانشمندان در ادامه این پژوهش متوجه شدند کسانی که گوشت گوساله، بره، مرغ و پنیر بیشتری نسبت به کربوهیدراتها مصرف میکنند، احتمال مرگشان کمی افزایش مییابد.
اما جایگزین کردن کربوهیدراتها با پروتئینها و چربیهای گیاهی، مثل لوبیاها و آجیلها میتوانند احتمال مرگ را تا حدودی کاهش دهند.
منبع: BBC