نی نی سایت: اسناد تاریخی نشان میدهد جمعیت جهان در قرن هجدهم فقط یک میلیارد نفر بوده است. این جمعیت بعد از 123 سال دو برابر شد و در سال 1987 روی رقم پنج میلیارد نفر ایستاد. به همین دلیل در یازدهم ماه جولای ۱۹۸۹میلادی، مجمع کنترل برنامه توسعه ملل، این روز را بهعنوان
روز جهانی جمعیت اعلام کرد تا جهان، عواقب رشد بیرویه جمعیت را از یاد نبرد و از طرف تمام کشورهای جهان با هدف حفظ زندگی انسانها، کاهش فقر، ایجاد تعادل در رشد جمعیت و ایجاد خانوادهها و جوامع سالم و خوشبخت و یک دنیای بهتر و سالمتر در نظر گرفته شود.
تا لحظه نوشته شدن این گزارش بیش از 7 میلیارد و 640 میلیون نفر روی کره زمین زندگی میکنند. در هر ثانیه ۳ نفر متولد میشوند یعنی هر هفته بیش از ۵ / ۱ میلیون و هر سال بیش از ۸۰ میلیون نفر. ۹۹ درصد این رشد جمعیت، متعلق به کشورهای در حال توسعه است.آمارها نشان میدهد جمعیت در قاره آفریقا تا سال ۲۰۵۰، یک میلیارد نفر بیشتر میشود. یعنی تعداد ساکنان این قاره دو برابر میشود. جمعیت آسیا هم در این مدت بیش از ۳/ ۱ میلیارد و آمریکای لاتین حدود ۲۱۵ میلیون نفر به جمعیت کنونی اضافه میشوند.
بحران جمعیت تا سال 2050
سال گذشته سازمان ملل متحد گزارشی از روند افزایش جمعیت جهان تا سال 2050 ارائه و اعلام کرد کره خاکی در سالهای آینده با یک بحران جدی رورو میشود. این گزارش با عنوان «چشم اندازهای جمعیت جهانی» درباره شتاب رشد جمعیت جهان است. این گزارش نشان میدهد تا 35 سال آینده از 7.4 میلیارد نفر فعلی به 9.7 میلیارد نفر میرسد و این آمار 100 میلیون نفر بیشتر از پیشبینیهای قبلی سازمان ملل است که 2 سال پیش ارائه شده بود. همچنین در این گزارش آمده است 47 کشور از توسعه نیافته ترین کشور های جهان مسئول این افزایش جمعیت هستند و در آنها هر زن بطور میانگین 4 فرزند به دنیا میآورد و در نتیجه مجموعاً تا سال 2050 نزدیک به2 میلیارد نفر بر جمعیت جهان اضافه میکنند.
رشد جمعیت جهان تا سال 2050
این گزارش نشان میدهد در سال های 2015 تا 2050 میلادی بیشتر از نصف افزایش جمعیت جهان در کشورهای هند، نیجریه، پاکستان، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، تانزانیا، آمریکا، اندونزی و اوگاندا متمرکز میشود. هند تا سال 2022 از چین پیشی میگیرد و جمعیتش از این کشور بیشتر میشود. سازمان ملل معتقد است دلیل این افزایش جمعیت افزایش امید به زندگی در جهان است. امید به زندگی از شصت و پنج سال در 1990 میلادی به هفتاد سال در 2010 میلادی رسید و در سال 2045 میلادی سن امید به زندگی به هفتاد و هفت سال میرسد. در مقابل این افزایش جمعیت در کشورهای در حال توسعه با روند منفی رشد روبرو هستیم. ژاپن یکی از این کشورهاست که به دلیل تعداد بسیار محدود زاد و ولد، جمعیت ۱۲۷ میلیونی ژاپن، تا سال ۲۰۵۰ به ۹۵ میلیون کاهش پیدا میکند. جمعیت آلمان نیز در این مدت به ۷۱ میلیون نفر کاهش مییابد؛ یعنی ۱۱ میلیون نفر کمتر از امروز. از سال 2010 تا 2015، باروری در 83 کشور که 46درصد جمعیت جهان را در خود جای دادهاند، پایینتر از همیشه بوده است. کشورهای این گروه به ترتیب چین، برزیل، روسیه، ژاپن، ویتنام، آلمان، ایران، تایلند و انگلستان هستند.
نکات جالب درباره جمعیت جهان
واتیکان که یک دولت و شهر مستقل در پایتخت ایتالیا است با جمعیتی کمی بیشتر از 800 نفر و جمهوری نائورو با 9378 نفر کمجمعیتترین حکومتهای جهان هستند. چین، هند، آمریکا، اندونزی، پاکستان و برزیل نیمی از جمعیت جهان را در خود جای دادهاند ضمن اینکه از هر سه نفر بیش از یک نفر چینی یا هندی هستند.
مشکلات ازدیاد جمعیت
کمبود غذا،کمبود آب ، کمبود منابع نفت و گاز، از بین رفتن محیط زیست، آلودگی هوا، تخریب لایه ازن و... عواقب افزایش جمعیت در جهان است. آمارها نشان میدهد روزانه 25 هزار نفر در جهان به دلیل سو تغذیه و بیماریهای ناشی از کمبود غذا جان خود را از دست میدهند . یک میلیارد نفر در جهان به آب سالم دسترسی ندارند. حجم منابع سوختهای فسیلی محدود است که این منابع محدود نیز با سرعت و شدت کنترل نشدنی در حال استفاده هستند. آلودگی هوا و تخریب لایه ازن و تنفس مواد شیمیایی از صنایع انسانی مثل گازهای کلروفلور و کربن (CFCs)، لایه اوزون را نابود میکند.
ایران و روز جهانی جمعیت
ایران هجدهمین کشور پر جمعیت دنیاست. چین، هندوستان، آمریکا، اندونزی، برزیل، پاکستان، نیجریه، بنگلادش، روسیه، مکزیک، ژاپن، اتیوپی، فیلیپین، مصر، ویتنام، جمهوری کنگوو آلمان در رده های اول تا هفدهم پر جمعیت ترین کشورهای دنیا قرار دارند. ایران در آسیا در رتبه دهم است و در منطقه مقام سوم را به خود اختصاص داده است. قاره آسیا پر جمعیتترین قاره دنیا و اقیانوسیه کم جمعیت ترین قاره است. مطلب روزملی جمعیت ایران را هم
اینجا میتوانید بخوانید.
مذهب و جمعیت جهان
طبق آمار سازمان جهانی جمعیت 31 درصد از مردم دنیا مسیحی هستند. 23 درصد مسلمان هستند. 15 درصد را هندوها به خود اختصاص داده اند و 7 درصد هم بودایی هستند. بقیه درصدهای باقی مانده هم متعلق به مذهبهای قومی و محلی است.
جمعیت جهان همین حالا
اگر دلتان میخواهد آمار جمعیت جهان در همین امروز دستتان باشد پس نگاهی به این اعداد بیندازید. تعداد جمعیت جهان تا لحظه نوشته شدن این گزارش 7 میلیارد و 634 میلیون و 864 هزار و 800 نفر است. متولدین امسال هم تا 7 میلیون و 348 هزار و 300 نفر هستند. امروز تا لحظه نوشته شدن این گزارش 77 هزار و 395 نفر در دنیا جانشان را از دست دادهاند. افراد دچار سوء تغذیه در حال حاضر 828 میلیون و 513 هزار و 500 نفر هستند. امروز 14 هزار و 857 نفر به دلیل گرسنگی جان باختند. در سال جاری میلادی تا کنون 21 میلیون و 917 هزار و 150 مورد سقط جنین در دنیا رخ داده است و 161 هزار و 252 زن در زمان زایمان جانشان را از دست دادهاند.
آمار متولدین امروز ایران
تا لحظه نوشته شدن این گزارش و طبق آمار سازمان ثبت احوال از اول امسال 470 هزار و 576 نفر متولد شده اند که از این تعداد 240 هزار و 934 نوزاد پسر و 229 هزار و 642 نوزاد دختر بودند. امروز تا این لحظه 2 هزار و 45 نوزاد به دنیا آمدهاند. البته درمقابل این آمار 114 هزار و 473 نفر فوت کردهاند. امروز تا این لحظه 498 نفر جانشان را از دست دادهاند.