نی نی سایت: زودتر از آنچه که فکر میکردیم نرخ رشد جمعیتی در ایران صفر می شود، پیشبینیهای جدید نشان میدهد این اتفاق حدود ۵ سال زودتر و درسال 1415 رخ می دهد.
صالح قاسمی جمعیتپژوه، با بیان این مطلب به فارس گفت:« پیشبینی جمعیت شناسان این بود که سیر کاهش تولدها از سال 1396 آغاز شود اما آمارها نشان میدهد که این سیر کاهش دو سال زودتر یعنی از سال 1394 به بعد آغاز شده است. در سال 1394، یک میلیون و پانصد و هفت هزار و دویست و نوزده تولد ثبت شده است. این تعداد تولدها در سال 1395 به یک میلیون و 528 هزار و 53 تولد کاهش یافته و در سال 1396 میزان تولدها به یک میلیون و 478هزار و 908 نفر نزول کرده است. افزون بر این که سیر کاهشی تولدها زودتر از پیشبینیهای ما در ایران آغاز شده، کاهش نرخ جمعیت را با شیب تندتری آغاز کردهایم، یعنی سرعت کاهش تعداد تولدها فراتر از تصور ما است.
قاسمی با تاکید بر اینکه اصلیترین عامل کاهش تولدها، کاهش نرخ باروری (TFR) است، در ادامه گفت:« نرخ باروری به معنای تعداد فرزندانی است که هر زن در سن باروری میتواند به دنیا بیاورد و بر این اساس نرخ باروری در کشور ما از دهه 60 تا 90 (میانه سالهای 1365-1395) متاسفانه دچار سقوط شده و از عدد 6.5 فرزند به عدد 1.8 فرزند رسیده است.»
جمعیت ایران و متولدین دهه 60
قاسمی با بیان اینکه متولدین دهه 60 در حال خارج شدن از سنین باروری هستند گفت:« هر چند دهه 60 نقطه عطف افزایش نرخ باروری در ایران بوده و متولدین این دهه در حال حاضر به سنین میانسالی نزدیک میشوند در حالی که این افراد یا ازدواج نکردهاند و یا در حال خارج شدن از دهه چهارم زندگیشان هستند؛ یعنی افرادی که در سنین باروری قرار گرفتهاند تعدادشان کاهش یافته است.خروج متولدین دهه 60 از سنین باروری یکی از علتهای کاهش تعداد تولدها در کشور است که البته سبک زندگی، مسائل اقتصادی و سیاستگذاریهای غلط هم در کاهش تعداد تولدها تاثیرگذار بوده است.»این جمعیتپژوه درباره راهکارها و آلترناتیوهای موجود برای به تعادل رساندن جمعیت و ترغیب دهه شصتیها به فرزندآوری نیز گفت:«راهکارهای زیادی برای مدیریت تحولات جمعیتی در دنیا پیشبینی شده و امروز غرب بر روی نکات دقیقی در تحولات جمعیتی فعالیت میکند. ایجاد یک گرایش تخصصی در پزشکی برای «بارداری در سنین بالای 40 سال» از جمله این موارد است که به زنان این اطمینان را میدهد که در سنین بالای 40 سال بارداری ایمن داشته باشند، «فریز کردن جنین و تخمک» نیز از دیگر آلترناتیوهای موجود است که زنان را برای باروری در سنین بالاتر امیدوار میکند.»
فکر می کنید جمعیت ایران چقدر است و در کجای دنیا قرار دارد ؟ برای خواندن این مطلب اینجا را کلیک کنید.