یک متخصص اطفال نسبت به عوارض بیتوجهی به درمان زردی نوزادان هشدار داد و بر لزوم پیگیری والدین جهت درمان این بیماری در نوزاد مبتلا تاکید کرد.
دکتر محمدصادق صبا در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه همدان، گفت: حدود 70 درصد نوزادان پس از روز سوم تولد دچار زردی میشوند. والدین باید نسبت به این بیماری آگاهی داشته باشند و به موقع برای درمان اقدام کنند.
وی افزود: زردی در نوزادان از درصدهای مختلفی برخوردار است. با توجه به عدد زردی، نوزاد مربوطه در زمانی معین تحت درمان قرار میگیرد.به طور معمول زردی در نوزادان از روز سوم به بعد بروز میکند و کودکانی که وزن کمتری دارند نسبت به زردی حساسیت بیشتری نشان میدهند.
وی ادامه داد: بیماری زردی در کودکان به علت ناسازگاری و عدم همخوانی RH خون مادر و جنین بروز میکند. در چنین شرایطی مادران قبل از تولد نوزاد، تزریقی خاص را انجام میدهنداما در برخی موارد بدن نوزاد برای دفع مواد سمی آماده نمیشود و بنابراین زردی بروز میکند. در چنین شرایطی نوزاد باید تحت درمان قرار گیرد.
صبا تاکید کرد: در صورتی که زردی در کودکان بیشتر از 18 باشد باید در بیمارستان مقابل نورهای مخصوص درمان شوند و نورهای معمولی و خانگی هیچ تاثیری در درمان زردی ندارند.
وی به باورهای غلط جامعه درباره درمان زردی نوزادان اشاره کرد و گفت: برخی افراد غیرمتخصص جهت جلوگیری از زردی در نوزاد مادران را به انجام برخی موارد توصیه میکنند؛ به عنوان مثال از تاثیر غذاهای سرد و گرم در جلوگیری از زردی میگویند. این درحالیست که زردی در نوزادان به هیچ یک از این موارد ارتباط نداشته و مادران باردار بهتر است به افراد متخصص گوش فرا دهند.
این متخصص اطفال گفت: درصورت عدم توجه والدین به درمان زردی در کودکان احتمال بالا رفتن عدد زردی وجود داشته و در صورت افزایش آن احتمال عقب افتادگی ذهنی و تاثیر آن در مغز نوزاد بسیار زیاد میشود. در مواردی که زردی بسیار بالا باشد باید خون نوزاد تعویض شده تا بیماری او درمان شود.
منبع: ایسنا