2783
حفظ محیط زیست را در شب های احیا فراموش نکنیم

حفظ محیط زیست را در شب های احیا فراموش نکنیم

1397/03/15 بازدید672
امسال «روز جهانی محیط زیست» با ایام سوگواری شهادت حضرت علی (ع) و شب‌های قدر مصادف شده است. به همین دلیل هم تصمیم گرفتیم راهکارهایی ارائه دهیم که به حفظ بهتر محیط زیست در این ایام کمک کند.

اگر نذری می‌دهید...

خیلی‌ها در این شب‌ها نذری می‌دهند. اگر شما هم جزو این دسته هستید از روش‌های زیر استفاده کنید تا آسیب به محیط زیست را به حداقل برسانید. در غیر این صورت می‌توانید نکات زیر را به گوش این افراد برسانید.

1. کدام ظروف یکبار مصرف بهتر هستند؟

برای نذری هایتان از ظروف یکبار مصرفی استفاده کنید که گیاهی هستند. توجه کنید که منظور از ظروف گیاهی، ظروف کاغذی نیست. ظروف کاغذی نه‌تنها استاندارد نیستند؛ بلکه باعث آسیب رساندن به سلامت مردم هم می‌شوند. تکلیف ظروف پلاستیکی هم که روشن است؛ به‌هیچ‌وجه سراغشان نروید چون با گرم شدن یا سرد شدن، مواد سمی آزاد می‌کنند و سلامت مردم را به خطر می‌اندازند. بهترین ظروف، ظروف گیاهی هستند که قابلیت بازگشت به طبیعت را دارند و کمترین آسیب را به آن می‌رسانند.

2. سطل در دسترس بگذارید

خیلی مهم است در کنار هر محلی که در آن نذری می‌دهید، چند سطل زباله وجود داشته باشد. این سطل‌ها مانع از این می‌شوند که شهروندان زباله‌ها را در محل رها کرده و آلودگی ایجاد کنند.

 بایرامیعکاس: مرضیه

3. روی درختان بنر نزنید

برای اینکه بنر مراسم عزاداری را نصب کنید، درختان را سوراخ نکنید و به جای بنرهای پلاستیکی از بنرهای پارچه‌ای استفاده کنید. این کار به حفظ بهتر محیط زیست کمک می‌کند.

4. حواستان به شوینده‌ها باشد

این روزها استفاده از انواع شوینده‌ها در کوچه و خیابان زیاد دیده می‌شود. مراقب باشید هنگام شستن فضاهایی که به درخت‌های کوچه یا باغچه منزل نزدیک هستند، مواد شوینده به همراه آب وارد خاک این گیاهان نشود.

5. مراقب وسایل آتش‌زا باشید

وسایل پخت‌وپز نذری از جمله اجاق گاز را کنار درختان و گیاهان قرار ندهید. حرارت این وسایل به گیاهان آسیب می‌رساند. ضمن اینکه احتمال اشتعال چوب بالاست و وجود اجاق در نزدیکی‌اش خطرناک است.

6. نذری‌ ساده بدهید

اگر به تازگی قصد کرده‌اید غذا نذری بدهید، سراغ غذاهایی بروید که قابلیت ساندویچی شدن دارند؛ برای مثال ساندویچ مرغ یا لقمه نان و پنیر و سبزی می‌تواند ایده خوبی باشد. این غذاها به ظروف یکبار مصرف و قاشق و چنگال نیازی ندارند و قرار دادنشان در یک سینی برای پذیرایی کافی است.

نذری ساده برای شب قدر

7. پول نذری را به طبیعت بدهید

اگر جابه‌جا کردن نذری با هزینه‌ای که برای آن در نظر گرفته‌اید مشکلی ایجاد نمی‌کند، می‌توانید هزینه نذری را صرف کارهایی کنید که به حفظ محیط زیست منجر می‌شوند؛ مثلاً چند نهال بکارید یا برای یک منطقه خشک، تانکر آب تهیه کنید.

اگر به مراسم می‌روید...

خیلی‌ها هم هستند که در این شب‌ها برای عزاداری به تکیه‌ها و مجالس مختلف می‌روند. اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید، با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید به حفظ محیط زندگی‌تان کمک کنید.

8. قاشق و چنگال به همراه داشته باشید

اگر هر کس که قرار است در مراسم احیا شرکت کند، یک قاشق و چنگال و حتی لیوان به همراه داشته باشد، استفاده از قاشق و چنگال‌های یکبار مصرف به مراتب کمتر می‌شود و به حفظ محیط زیست کمک بزرگی خواهد شد.

9. کیف پارچه‌ای داشته باشید

یک کیف پارچه‌ای بخرید و آن را مخصوص کفشتان بگذارید. در هر مراسمی که در این شب‌ها شرکت کردید، کیف پارچه‌ای را همراهتان ببرید و به جای استفاده از کیسه نایلون برای قرار دادن کفش، از این کیف استفاده کنید.

10. باقی‌مانده غذا را دور نریزید

باقی‌مانده غذای نذری این شب‌ها را دور نریزید. اگر غذا دست‌نخورده است، آن را به دست نیازمندان برسانید و اگر دست خورده، آن را برای حیوانات کنار بگذارید.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها