نی نی سایت: محققان میگویند بچهدار شدن باعث میشود DNA زنان ۱۱ سال پیر شوند. بر اساس مطالعه جدید که در زایمان باعث کاهش ۲/۴ درصدی «تلومر» زنان میشود.
تلومرها سرپوشهایی در انتهای رشتههای بلندتر DNA است که با کاهش روند پیری، افزایش طول عمر و بهبود سلامت کلی بدن مرتبط هستند. هر قدر طول رشتههای تلومر بلندتر باشد، عمر فرد بلندتر است و با کاهش طول تلومرها طول عمر فرد هم کمتر میشود.
حالا تحقیقات پژوهشگران دانشگاه جرج منسون ویرجینا نشان داده است ضریب کاهش ۲/۴ درصدی کاهش طول تلومرها که به خاطر زایمان رخ میدهد، بیشتر از تاثیر سیگار کشیدن و چاقی است که در مطالعات پیشین مشخص شده بود!
به گزارش نی نی سایت، دکتر آنا پولاک، سرپرست این پژوهش میگوید: نتایج این آزمایش به شدت غافلگیرمان کرد و این مقدار (ضریب کاهش ۲/۴ درصدی کاهش طول تلومرها) با ۱۱ سال فرسودگی سریع سلولی برابری میکند!
محققان معتقدند احتمالا این اتفاق به خاطر استرسهای ناشی از بزرگ کردن بچهها، به خصوص در کشورهایی که مرخصی زایمان اجباری ندارند، رخ میدهد.
البته این دلیل قطعی کاهش عمر مادر نیست و محققان باید تحقیقات بیشتری در زمینه مادر شدن و پیر شدن ژنتیکی انجام دهند و در همین راستا اعلام کردهاند: «ما به زنان توصیه نمیکنیم مادر نشوند! اما از آنجا که همین مطالعه نشان داده است تداوم زندگی زناشویی و رابطه جنسی میتواند باعث از بین رفتن استرس و بهبود سیستم ایمنی خانمها شود، توصیه میکنیم مادران اهمیت بیشتری به رابطه زناشویی خود بدهند».