دانشمندان در جدیدترین مطالعه به این نتیجه رسیده اند که زایمان در بعضی از ماههای سال می تواند با عوارض و فوایدی برای نوزاد همراه باشد. به طور مثال آنها معتقدند به دنیا آمدن درماه دسامبر (آذر و دی ماه هر سال) میتواند برای سلامت قلب افراد در سالهای آینده زندگی مفید باشد. بنا برمطالعههای انجام شده دختران به دنیا آمده در فصلهای بهار و تابستان با احتمال ۱۲ درصد در سالهای آینده به بیماری عروق کرونر قلب مبتلا می شوند.
کارشناسان این یافتهها را با مطالعه بر روی بانوان میانسال و سالمند درطول ۳۸ سال به دست آورده اند. آنها دریافتند متولدین در ماه آپریل (اواخر اسفند و اوایل فروردین) بیشترین میزان ابتلا به بیماریهای قلبی را داشته اند. این درحالی است که متولدین ماه دسامبر (آذر و دی ماه هر سال) کمترین میزان ابتلا به بیماریهای قلبی را داشته اند. دانشمندان برای چرایی وجود این آمار دلایل مختلفی را نام برده اند که از آن جمله میتوان به میزان دریافت نور خورشید مادر در دوران بارداری و میزان آلودگی هوا اشاره کرد که همگی بر سلامت جنین و نوزاد تازه به دنیا آمده اثرگذار است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان معتقدند نوزادان دختر به دنیا آمده در بهار بیش از دیگران درمعرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی قرار دارند. مطالعه دانشمندان نشان داده است مادرانی که دربهار و تابستان صاحب فرزند میشوند دارای سطح بیشتری از هورمون استرس، کورتیزول دربزاق دهان خود هستند که بر سلامت جنین اثر منفی دارد.
بنا بر مطالعههای انجام شده آلودگی هوا در فصل تابستان میتواند تشدید شود، زیرا دی اکسید نیتروژن ایجاد شده از احتراق موتور خودروها که از اگزوز خارج میشود در اثر حرارت نور خورشید دچار نوعی واکنش میشود که در اثر آن ریهها تحریک و تنفس سختتر میشود. همچنین اواخر زمستان به دلیل سرمای هوا، میزان میوههای فصلی کاهش مییابد و این سبب کم شدن مصرف میوه در رژیم خوراکی هفتگی افراد میشود. کمبود دریافت نور خورشید هم در کمبود دریافت ویتامین D اثربخش است که همگی باعث آسیب به سلامت جنین میشوند.بیشتر بخوانید عوارض بارداری نوزاد پسر بیشتر است یا دختر؟