2783
دندان هایی که اضطراب می کشند!

دندان هایی که اضطراب می کشند!

1395/11/23 بازدید6042

نی نی سایت: شاید شما هم با آن درگیر باشید؛ صدای آهسته و مکرری که با فواصل نامعین از دهان کودک تان خارج می شود. شب و روز هم ندارد، در خواب یا بیداری این اتفاق ممکن است تکرار شود و ابتدا توجه شما را جلب کند و کم کم حساسیت تان را برانگیزد.
اما دندان قروچه به چه علتی به وجود می آید و چه کارهایی برای برطرف کردن آن می توان انجام داد؟ این سوالی است که می توان از یک روانپزشک کودک و یک دندانپزشک کودک پرسید. ما جواب های هر دوی این کارشناسان را برای شما بازگو خواهیم کرد؛

الهام روحی، روانپزشک کودک و نوجوان در این باره می گوید:
وقتی کودکی به طور مداوم دندان هایش را به هم می فشارد یا می ساید دچار عادتی شده که به آن دندان قروچه یا بروکسیسم می گویند. این عادت می تواند باعث آسیب هایی به دندان و فک کودک شود به همین دلیل نیازمند توجه و درمان به موقع دارد.
 
 
 
بررسی علت
معمولا این عادت در کودک نتیجه اضطراب و خستگی است لذا به کودک باید آموخت تا بتواند خود را آرام کند. روش هایی که برای آرام سازی به کار می رود در این امر مفید هستند. در موارد شدید لازم است وضعیت مفصلی تمپورومندیبولار توسط دندانپزشک چک شود و گاهی برای کودک محافظ پلاستیکی دندان برای قرار دادن آن در شب ها در دهان کودک تجویز می شود.
تنش های موجود در منزل، ارتباط نامناسب پدر و مادر با یکدیگر، رفتار نامناسب همسالان یا فرزندان با همدیگر، مشکلات تحصیلی، رفتار نامناسب والدین با فرزندان و عواملی از این دست منجر به درونی کردنن این اضطراب شده و می تواند عاملی برای دندان قروچه کودک باشد و بررسی و رفع علت نتیجه بسیار خوبی در درمان آن خواهد داشت.
اگر کودک هم طی شب و هم طی روز این کار را انجام می دهد بهتر است ابتدا برای درمان طی روز اقدامی صورت گیرد و جلوی این عادت در روز گرفته شود.
 
 
راه های درمان
برای برطرف کردن این عادت روش هایی وجود دارند که منجر به هوشیار شدن و آگاهی کودک از وضعیت خود حین انجام دندان قروچه می شوند. ما چند نمونه از این راهکارها را در اینجا توضیح می دهیم:
1. اولین و مهم ترین موضوعی که در برخورد با بروکسیسم یا دندان قروچه باید توجه کرد این است که اضطراب مهم ترین عامل این مشکل است و برای درمان آن و تشخیص علت این اضطراب حتما به روانشناس یا روانپزشک کودک و نوجوان مراجعه شود.
2. کودک را جلوی آینه قرار دهید تا چهره خود را در حین انجام این کار ببیند و با چهره خود در حالت معمولی مقایسه کند. با این روش در مواقعی که ناخودآگاه دندان قروچه می کند با به یاد آوردن چهره خود به صورت ارادی این عادت را حذف می کند.
3. از جدول ستاره (Star Chart) برای تشویق کودک به ترک این عادت استفاده کنید. روش انجام جدول ستاره به این صورت است که جدولی کشیده می شود شامل روزهای هفته و هر شب که کودک دندان قروچه را طی آن روز نداشته است، در حضور خودش توسط والدین ستاره ای چسبانده می شود و به ازای هر 5 یا 10 ستاره یک جایزه کوچک برای فرزند تهیه شود. کودک باید روند پیشرفت خود را به صورت روزانه مشاهده کند.
4. پس از آنکه کودک توانایی کنترل خود را در روز به دست آورد، برای کاهش آن در شب اقدام می شود. که انجام تمرین های آرام سازی قبل از خواب توصیه می شود. معمولا با کاهش اضطراب کودک طی روز، دندان قروچه وی حتی طی شب کاهش چشمگیری می یابد.
در مطلب آینده این موضوع را با کمک یک دندانپزشک کودک نیز بررسی خواهیم کرد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها