2783
چگونه از کودکان در برابر آلودگی هوا محافظت کنیم؟/ قسمت اول

چگونه از کودکان در برابر آلودگی هوا محافظت کنیم؟/ قسمت اول

1395/08/26 بازدید10117

نی‌نی سایت: این روز‌ها که آلودگی هوای شهر تهران به مرز هشدار رسیده  همه رسانه‌ها از رادیو و تلویزیون گرفته تا شبکه‌های اجتماعی نسبت به خطرات آن به مردم هشدار می‌دهند. در این میان همه نگرانی‌ها بیشتر متوجه کودکان و تهدید سلامتی آنها در این هوا است. به همین دلیل ما با دکتر علی‌اصغر متقی، متخصص کودکان و نوزادان، درباره خطرات آلودگی بر سلامتی بچه‌ها و روش‌های درمان آن گفتگو کردیم که بخش اول آن را می‌خوانید.
آلودگی هوا تهدیدی برای سلامتی بچه‌ها
آلودگی هوا بیشترین تأثیر را روی بچه‌ها می‌گذارد چون وقتی مواد میکروبی و سمی وارد بدن بچه‌ها شود، روی بافت‌های مختلف آنها بیشتر از بزرگسالان و افراد مُسن تأثیر می‌گذارد.
ذرات آلوده کننده را بشناسید
مواد آلوده کننده عمدتا دو به دو قسمت تقسیم می‌شوند:
- ذرات آلوده که از گرد و غبار، دوده و ذرات بسیار ریزی که از ماشین‌ها، آزبِست و وسایل دیگر در هوا پراکنده‌می‌شوند. قسمت‌هایی که درشت‌ترند از مخاط بینی فیلتر می‌شوند، ذرات ریز‌تر وارد برونش‌ها (قسمتی از دستگاه تنفسی) و ذرات بسیار ریز وارد بافت ریه می‌شوند. بنابر‌این اثر گذاری آنها هم ابتدا از تحریک چشم و بینی آغاز می‌شود و آبریزش بینی، عطسه، چشمان قرمز، متورم و دردناک گاهی همراه با خارش از علائم دیگر آن هستند. ذراتی که وارد برونش می‌شوند و آن را تحریک می‌کنند به صورت گرفتگی صدا، سرفه و عطسه ظاهر می‌شوند.
ذراتی که وارد قسمت پایین‌تر ریه می‌شوند، به صورت سرفه‌های طولانی، تنگی نفس و حالت‌های آسم ظاهر می‌شوند. طبیعی است که این ذرات علاوه بر ایجاد این مشکلات و علائم، به بدن جذب شده، وارد خون می‌شوند و به سیستم عصبی و اندام‌های دیگر بدن انتقال پیدا می‌‌یابند.

 

ذرات غباری معمولا در بافت‌های ریه می‌نشینند و در نهایت قسمتی از آن را از کار می‌اندازند.
- همراه با این غبار و ذرات، گاز‌های سمی هم وجود دارند که در واقع شکل بسیار خفیف شده و عمومی‌تری از بمب‌های شیمیایی هستند که به تدریج روی بدن همه مردم تأثیر می‌گذارند.
گاز‌های CO، گاز‌های گوگردی،‌گاز‌های اَزُت، گاز‌های اسیدی، انواع گاز‌های دیگر و مواد ناشناخته‌ای که از اگزوز ماشین‌ها و دودکش کارخانه‌ها خارج می‌شود، وارد جو شده و ما آن را تنفس می‌کنیم. در پی تنفس این گاز‌ها، بچه‌ها که حساس‌ترند، بیشتر در معرض خطر بیماری‌های مختلف قرار می گیرند و بیشتر این علائم را نشان می‌دهد.
پیشگیری بهتر از درمان است!
بیماری‌هایی که در پی آلودگی هوا در کودکان و سایر افراد جامعه ایجاد می‌شود درمان علّتی دارند. در درمان علّتی باید اقداماتی انجام شود تا آلودگی و پخش این مواد صورت نگیرد و شهر به این روز نیفتد. بسیاری از کامیون‌ها و ماشین‌های سنگین که شبانه‌روز در شهر رفت و آمد می‌کنند، فیلتر ندارند و ذرات آلوده بدون اینکه از طریق اگزوز‌این ماشین‌ها گرفته شود، وارد جو می‌شوند. هیچ وقت راهکار عملی مناسبی برای جلوگیری از آلودگی هوا ارائه نشده است در صورتی که بسیاری از بیماری‌‌هایی که این روز‌ها شاهد آن هستیم، با جلوگیری از آلودگی هوا اصلا پیش نمی‌آیند.
در شرایط بحرانی این روز‌های تهران، بچه‌ها نباید به هیچ وجه از خانه خارج شوند. گرچه گاز‌ها مرز نمی‌شناسند و وارد خانه می‌شوند اما تا اندازه‌ای می‌توان جلوی غبار را گرفت. همچنین جلوی گاز‌های سمی را نمی‌توان گرفت و بسته به شرایطی که کودک در آن قرار دارد و بروز علائمی مانند سرفه و عطسه، دارو‌هایی مانند دارو‌های سرماخوردگی برای‌شان تجویز می‌کنیم.

ارسال نظر شما

login captcha
دکتر متقی، دکتر حاذقی هستند، سپاسگزارم
2788

پربازدیدترین ها