نینی سایت: نیوشا بیاتی/ در مطلب قبل راجع به مبانی شناخت طبیعت حیوانات مخصوصا سگها با شما صحبت کردیم، که شرح آن را اینجا میتوانید بخوانید. اگر شما قصد دارید از یک حیوان نگهداری کنید یا برای نگهبانی از او بهره ببرید، لازم است ابتدا اطلاعات درست و کاملی از آن داشته باشید تا هم خودتان آسودهتر باشید و به مشکل برنخورید وهم حیوان در کنار شما به زندگی بهتر و شادتری برسد.
جمعآوری اطلاعات
یکی از بهترین راهکارها جهت آشنایی پایهای با ماهیت و طبیعت حیوان خود، شرکت کردن در همایشها یا سمینارهایی است که در دورههای مختلف به صورت محدود یا نامحدود برگزار میشود.
در این برنامهها شما میتوانید بخشی از نیازهای حیوان خود را شناخته و بااطلاع از آنها به منابع مورد نیاز برای رفع آنها رجوع کرده و بخشی از معضل خود را با حیوانتان برطرف کنید. همچنین در این دورهها و نشستها شما با مطالب علمی روز دنیا در مورد روانشناسی و رفتارشناسی سگها آشنا خواهید شد که تاثیر شگرفی بر روی نحوه ارتباط شما با سگتان خواهد گذاشت و کلیه دانستههای شما را در مورد روانشناسی سگها و نحوه تاثیر رفتار شما روی آنها را به چالش خواهد کشید. اما اگر به هیچ یک از این موارد دسترسی ندارید، اینترنت میتواند منبع خوبی برای اطلاعات مورد نیاز شما باشد. هر چند که به دست آوردن مطالب علمی و معتبر در میان تجربههای شخصی و مطالب ثابت نشده کار چندان راحتی نیست!
آموزش
راه دیگر برای برقراری یک رابطه سالم و خالی از ناهنجاری با سگها آموزش آنها است. در این نوع رابطه شما با برقراری نوعی رابطه نشانهای و علامتگذاری شده، به حیوان خود میآموزید که چگونه میتواند با انجام دادن یک کار تشویق شود یا با انجام دادن یک کار نامطلوب توبیخ شده و جریمه میشود. این روش از آنجا که بر اساس نوعی تعامل بدون پرخاش و بدون تنبیه خوشنتآمیز محقق میشود، بسیار در آموزش و سربهراه کردن سگها موثر واقع خواهد شد. شواهد هم نشان از آن دارد که این روش تربیتی بسیار موثر بوده و جزو پرطرفدارترین روشهای آموزشی و پیشگیری است.
سگ اجتماعی
راهکار نهایی را میتوان از طریق همان میل به اجتماعی شدن سگها پیگیری و این میل را تشدید کرد. اجتماعی کردن تولهها برای جلوگیری از ایجاد تهاجمپذیری مشکلزای بعدی بر پایه دانش ردهبندی طبیعی بسیار موثر است. سگها زمانی که با اعتماد بیشتر و درستتر تربیت شوند به ندرت ایجاد مشکل میکنند. بنابراین سگ را باید در پائینترین رتبه و ردهبندی در خانواده قرار داد و هرگز اجازه داده نشود که رأس آن باشد. این قضیه نباید با زور و اجبار بدنی و خشونت باشد، نه تنها به خاطر جنبههای انسانی بلکه برای دلایل علمی. اعتماد به نفس سگ باید حفظ شود و روابط با اعتمادی را با صاحب خود داشته باشد. مهمترین زمان برای ایجاد چنین قابلیت و اعتماد به صاحب در سن 12-4 هفتگی و طی اجتماعی شدن حیوان است. آخرین فرصت برای ایجاد تشدید قابلیت اجتماعی بر سگ توسط ارتباط سگها با آن سگ است. به عنوان مثال به جای ضربه زدن به سگ بهتر است که توله را برداشته و به آرامی تکان دهید. همیشه به وسیله تشویق کردن و گفتن کلمهای به سگ به او اطمینان قلبی باید داد و آنطور که از آمارها برمیآیند این روش به علت ارتباط مستقیم و دائمی با سگ بسیار کارآمد و مطلوبتر محسوب میشود.
نظرات شما
جدیدترین پرامتیازترین