نینی سایت: خانهتکانی در روزهای آخر سال میتواند برای مادران تبدیل به سوار شدن در قطاری شود که به سرعت در حال گذر از تونل وحشت است! چطور؟ به دلیل خطرات مختلفی که این پروسه کودک شما را تهدید میکند. به عنوان مثال، مهمترین خطری که کودکان را در هنگام خانه تکانی تهدید میکند مربوط به مسمومیت با مواد شوینده و شیمیایی است. چون در این ایام استفاده از انواع مواد شیمیایی مانند: جرمگیر، سفیدکنندهها، پاککنندهها و... افزایش پیدا میکند و کودکان به خاطر سیستم ایمنی ضعیفتری که دارند بیشتر تحت تاثیر آنها قرار میگیرند و بدن آنها سریعتر این مواد شیمیایی و مضر را جذب میکند. از طرف دیگر موارد زیادی وجود دارد از اینکه مواد شوینده توسط کودکان خورده شده است چون اغلب این شویندهها بستهبندیهای رنگارنگ و جالبی دارند که کودک را به خود جلب میکنند و آنها نیز عادت دارند که هر چه یافتند را به دهان ببرند و... .
حتی اگر شما به شدت مراقب کودک باشید که به مواد شیمیایی نزدیک نشود نمیتوانید مانع نزدیک شدن او از همه وسایل خانه شوید، آن هم وسایلی که با همان مواد شوینده تمیز شدهاند و آغشته به مواد شیمیایی هستند. غیر از اینها خطر سقوط کودکان، بلع اشیا، بریدگی و... نیز وجود دارند.
با این حساب به نظر میرسد خانه تکانی تبدیل به همان تونل وحشتی شده که در ابتدای متن گفتیم اما ما راهکارهایی را برای شما داریم که بتوانید در پایان خانه تکانی عید به سلامت از این قطار پیاده شوید.
1. اگر برایتان امکانپذیر است، خانهتکانی را به روزهای خاصی در هفته محدود کنید و در آن روزها بچه را به دست کسی بسپارید که از او نگهداری کند.
2. برای سلامت خود و فرزندانتان سعی کنید حدالامکان از مواد شیمیایی برای تمیز کردن خانه و مخصوصا آشپزخانه که محل فرآوری غذای خانواده است استفاده نکنید و به مواد طبیعی را جایگزین کنید. اگر در این مورد اطلاعات کافی ندارید میتوانید مطلب ما با عنوان «خانهتکانی با مواد طبیعی/ 8روش برای تمیز کردن آشپزخانه» را بخوانید.
3. یک اشتباه رایج این است که مادران برای سرگرم کردن بچههایی که مدام بهانه میگیرند و اجازه نمیدهند آنها به کارهایشان برسد، مواد شوینده را برای بازی و آرام کردن در دسترس آنها قرار میدهند. این کار ریسک بالایی دارد و حتما باید از آن اجتناب کنید!
4. برای شستن سرویسهای بهداشتی حتیالامکان از مواد شوینده بدون بو استفاده کنید.
5. هنگام کار با مواد شوینده که بوی تندی دارند در و پنجرهها را باز بگذارید تا بخار ناشی از این مواد در منزل پخش نشود.
6. وقتی کابینتهای آشپزخانه را خالی می کنید حواستان باشد وسایل خطرناکی مثل چاقو، سیخ و… را از دسترس بچه ها دور نگه دارید.
7. اگر از نردبان استفاده می کنید مراقب باشید که بچه ها در غیبت تان از آن بالا نروند.
8. هنگام تمیز کردن و غبارزدایی از خانه مراقب باشید که گرد و خاک به دهان بچه نرود و حتما در و پنجرهها را باز بگذارید.
9. وقتی مشغول تمیز کردن بخشی از خانه مانند اتاقها، حمام، سرویس بهداشتی و... هستید، در فواصل کارتان که هنوز تعداد زیادی از اشیا یا خطرات دیگر برای کودک وجود دارد، حتما در را ببندید تا بچهها نتوانند به آنها داخل شوند.
10. از زمانهای خواب کودک برای کارهای خانه استفاده کنید.