2783
خطرات خانه تکانی و مهمانداری برای زنان باردار

خطرات خانه تکانی و مهمانداری برای زنان باردار

1393/01/09 بازدید22943

خیلی از افراد تصور می کنند هر نوع کار منزل می تواند برای زنان باردار خطرناک باشد اما باید بدانیم که خطرناک بودن بستگی به نوع کار دارد. کارهای منزل چنانچه سبک باشند خطرساز نبوده و خانم باردار را در معرض خطر جدی قرار نمی دهد. به هرحال، ممکن است نیاز باشد تا روش خود را در انجام کارهای منزل تغییر داده یا از انجام دادن برخی از آنها به طور کامل دوری کنید. نکته مهم، چگونگی حرکت دادن بدن در حین انجام کار و توجه کردن به آن است.

شستشوی کف منزل و جارو کردن


اینگونه فعالیتها می توانند باعث تحریک رگ سیاتیک شده، التهاب و درد عصب سیاتیک که از پشت کمر تا ساقهای پا امتداد دارد را تشدید کنند. این مشکل در طول بارداری بسیار شایع است و دلیل آن افزایش وزن و فشار رحم روی عصب بوده و کارهایی که خانمهای باردار را مجبور می کنند تا برای انجام دادن آنها به سمت جلو خم شوند، می توانند این مشکل را دوچندان کند. بعضی وقتها خانمهای باردار در هنگام انجام دادن این گونه کارها احساس بدی نداشته و تصور می کنند که این کار را به راحتی انجام می دهند اما تجربه نشان داده است که تاثیرات آن بعدها خود را نشان می دهد.

انجام دادن کارهایی که نیاز به بالا رفتن از سطوح می شود برای خانمهای بارداری که شکم آنها در حال بزرگ شدن است خطرناک است. به خانمهای باردار توصیه می شود، از بالا رفتن از نردبان، چهارپایه برای تمیز کردن طبقات و پنجره ها یا آویزان کردن پرده خودداری کنند. وضعیت فعلی و بزرگی شکم احتمال دارد تا منجر به افتادن آنها شود بهتر است برای انجام اینگونه کارها از کمک دیگران یا شرکتهای خدماتی استفاده شود. 

گردگیری خانه و اتاقها

معمولا خانمها برای گردگیری و نظافت کردن قسمتهای مختلف منزل از مواد شوینده و آلاینده استفاده می کنند که نباید آنها را استنشاق کنند. اگر مواد شوینده ای بوی تندی دارد از آن دوری کنید. مواد شوینده ای که دارای بوی تند هستند احتمال دارد تا روی جنین تاثیر بگذارد البته بعضی از تحقیقات نشان می دهد نوزادانی که مادران آنها در طول دوره بارداری از مواد شوینده استفاده می کنند، احتمال مبتلا شدن آنها به آسم زیاد است. برخی دیگر از مطالعات نشان داده است که استفاده از مواد شوینده در دوران بارداری کاملا بی خطر بوده و این در حالی است که گروه دیگر از تحقیقات نشان داده است که استفاده از این مواد احتمال دارد تا خطر زایمان زود هنگام یا سقط جنین را افزایش دهد. مواد شوینده در دراز مدت حساسیت ایجاد می کند.

برای کاهش خطر در هنگام نظافت در منزل

به خانمهای باردار توصیه می شود تا از مواد شوینده بی خطر و بدون حساسیت که مخصوص به خانمهای باردار استفاده کرده و از حلالهایی که حاوی تولوئن هستند استفاده نشود. به هنگام گردگیری و استفاده از مواد شوینده، دستکشهای ساق بلند و شلوار  بپوشند. در هنگام کارکردن با این نوع مواد از خوردن و آشامیدن خودداری کنند. زمانی که در حین کار متوجه شدید احساس سردرد، سبکی سر و درد در ناحیه شکم هستید، فورا کار را متوقف کنید.
چنانچه از استفاده کردن از این مواد نیز نگران هستید توصیه می کنیم تا  مواد شوینده را خودتان از موادی مثل جوش شیرین، سرکه و آب لیمو تهیه کنید. جوش شیرین یک نوع لایه بردار مناسب برای سطوح و برطرف کننده بوی بد به حساب می آید. سرکه نیز از قدرت پاک کنندگی بالایی برخودار هستند. از ترکیب مساوی این ماده با آب می توانید یک پاک کننده مناسب و قوی و حتی ضد عفونی کننده برای تمیز کردن اجاق گاز تهیه کنید. توصیه می شود برای پاک کردن سوطوح مرمری از این ماده استفاده نشود. سرکه خالص بهترین مایع برای شستشوی توالت، وان حمام و سرویس بهداشتی است. و با ترکیب کردن مقداری آب لیمو و جوش شیرین با یکدیگر می توانید یک پاک کندده و لایه بردار مناسب برای سطح تهیه کنید. خانمهای باردار می توانند با ترکیب سرکه و آب لیمو یا جوش شیرین با یکدیگر یک شویده قوی در حد وایتکس تهیه کنید.

کارهایی که با بلند کردن اجسام در ارتباط است

جابجا کردن وسایل سنگین و حتی کشیدن آنها باعث ایجاد کشش در عضلات خانم باردار شده و احتمال بروز درد در شکم، کمر و پشت را افزایش می دهد. برای جابجایی وسایل از دیگران کمک بگیرید.

حرکت دادن وسایل منزل در 3 ماه اول بارداری بلامانع است اما از حرکت دادن وسایل سنگین پس از این دوران خودداری کنید. در 3 ماه دوم و سوم از بارداری، کشیدگی عضلات و درد پشت به علت حمل جنین بوجود می آید بنابراین جابجا کردن وسایل سنگین باعث افزایش کشیدگی عضلات و وارد آمدن صدمه به پشت شما می شود.
همیشه چمباتمه و قوز کردن از خم شدن به طور کامل و برداشتن اجسام بهتر است. این کار از پشت و کمر شما را در طول دوره بارداری محافظت می کند.
به خانمهای باردار توصیه می شود زمانی که برای خرید به فروشگاه می روند از سبدهای چرخدار به جای سبد های دستی استفاده کنند. برای حمل کردن سبد رختهای کثیف از سبد کوچکتری استفاده کنند تا آنها مجبور نباشند یکباره سبد را از زمین بلند کنند. در بعضی از موارد پزشک متخصص، بلند کردن اشیا سنگین را برای خانمهای باردارجایز نمی داند. پس بهتر است قبل از انجام دادن هر کاری با پزشک خود مشورت کنید. بلند کردن اجسام سنگین و حرکت دادن آنها احتمال دارد تا منجر به زایمانهای زودرس، فشار خون بالا و شرایط بد دیگر شود.

از ایستادنهای طولانی مدت خودداری شود

به احساسی که شما در حین ایستادن دارید بستگی دارد. چنانچه خانمهای باردار احساس می کنند که ایستادن به آنها فشار وارد می کند تلاش کنند تا کارهای خود را به شکل نشسته اجام دهند. انجام کارهایی مثل اتو کشیدن. به خانمهای باردار توصیه می شود تا بلندی میز اتو را به گونه ای تنظیم کرده که بتوانند به شکل نشسته اتو بکشند. در حین آشپزی و زمانی که می خواهید مواد غذایی و میوه ها را خورد کنید سعی کنید پشت میز نهارخوری نشسته و این کار را انجام دهید.

 

ارسال نظر شما

login captcha
مواظب باشید یه سال هم از دیگران کمک بگیریدد
خیلی سخت بود اما خداروشکر تموم شد.
من امروز یخچال تمیز کردم سیاتیکم کرفته
2788

پربازدیدترین ها