دکتر رامین مظفریکرمانی اظهار داشت: «پوشاندن بیش از حد لباس به خصوص در نوزادان تا سن یک ماهگی علاوه بر اینکه باعث افزایش دمای بدن شیرخوار میشود، میتواند منجر بیحالی، بیاشتهایی، خوابآلودگی و حتی گاها بیهوشی نوزاد شود.»
وی در ادامه افزود: «در فصول گرم سال باید لباسهای نخی و خنک به تن شیرخوار کرد چرا که هم سبک است و هم تنفس پوستی کودک با آن به راحتی امکانپذیر است و یک روز در میان شیرخوار را حمام ببرند و استفاده از شامپوی سر کفایت میکند و نیازی به شستشوی پوست بدن کودک با صابون نیست.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین گفت: «با روشن بودن وسایل خنککننده نیز فقط کافی است نوزاد در معرض مستقیم باد نباشند و شبها برای خواب نیز یک ملحفه نازک روی شیرخوار کشیده شود. خاموش کردن وسایل خنککننده یا قراردادن کودک در معرض مستقیم باد دو اقدام اشتباهی است که اکثرا والدین مرتکب میشوند. دمای محیط خانه نیز باید بین 26 تا 28 درجه سانتیگراد باشد.»
این فوقتخصص شیرخواران و کودکان در ادامه یادآور شد: «اغلب والدین برای اینکه بدانند شیرخوارشان گرمش است یا سرد، دست و پاهای او را لمس نمیکنند درحالی که لمس دست یا پاهای نوزاد راه دقیقی برای تعیین اینکه نوزاد سردش است یا گرم نیست چون معمولا دست و پاهای کودک سردتر از دیگر اندامهای بدن است و از سن سه ماهگی به بعد نیز شیرخواران موقع خواب خیس عرق میشوند.»
وی ادامه داد: «تا سن یک ماهگی میتوان از کلاه استفاده کرد ولی بعد از یک ماهگی دیگری نیازی به گذاشتن کلاه سر شیرخوار نیست. علاوه بر این، والدین باید زمانی که بیرون از محیط خانه هستند کودک از نور آفتاب در امان بماند و اگر برای پیادهروی یا قدم زدن به کنار ساحل میروند حتما از ضدآفتابهای متداول این سن شیرخواران برای محافظت از پوست آنها استفاده شود. در ضمن فراموش نکنند که نوزادان نسبت به گرمای شدید داخل اتومبیل نیز حساس هستند.»
مظفری در پایان افزود: «شایعترین علت تب در شیرخواران شیرنخوردن و دمای بیش از حد اتاق است. در صورتی که والدین متوجه بیحالی، بیمیلی برای شیرخوردن، افزایش دمای بدن یا تحریکپذیری بیشازحد و خوابآلودگی بیشازحد و... در شیرخوار شدند حتما به پزشک مراجعه کنند. البته حتما قبل از مراجعه به پزشک حتما به شیرخوار شیر بدهند تا دمای بدن او کاهش پیدا کند.»
منبع: سلامانه