2783
تأثیر کمبود ویتامین D در سقط‌ مکرر جنین

تأثیر کمبود ویتامین D در سقط‌ مکرر جنین

1394/04/08 بازدید569

 دکتر مریم توکلی مجری طرح با بیان این که این پژوهش در قالب رساله دکتری تخصصی ایمونولوژی اجرایی شده است، گفت: این طرح با عنوان "آنالیز متابولیسم ویتامین D و اثرات ایمونومدولاتوری آن در زنان مبتلا به سقط مکرر خود به خودی در دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرایی شد.

وی با اشاره به اثرات این ویتامین در بدن اظهار داشت: ویتامین D علاوه بر تأثیری که بر استخوان‌ها دارد در تنظیم میزان کلسیم و فسفر نیز مؤثر است. این ویتامین همچنین نقش تنظیم‌کنندگی سیستم ایمنی بدن را دارد؛ به این معنا که کمبود ویتامین D موجب بروز بیماری‌های عفونی و خود ایمنی و یا بروز انواع سرطان‌ها خواهد شد.


مجری طرح، با تاکید بر ضرورت تنظیم بودن سیستم ایمنی در دوران بارداری، یادآور شد: جنین در بدن مادر همانند بافت نیمه بیگانه است؛ چراکه نیمی از جنین از پدر است، از این رو لازم است سیستم ایمنی بدن مادر تنظیم باشد تا جنین را مورد پذیرش قرار دهد.


این محقق ادامه داد: با توجه به اهمیت ویتامین D در تنظیم سیستم ایمنی، با این پیش فرض که افرادی که دچار سقط‌های مکرر خود به خودی هستند، احتمالا با کمبود ویتامین D مواجه هستند،‌این مطالعات را در دستور کار قرار دادیم.


وی با تاکید بر این که ویتامین D در بخش اندومتر (لایه داخلی رحم) تولید می‌شود، اضافه کرد: آنالیزهای این تحقیقات بر سه مورد متمرکز است که از آن جمله می‌توان به بررسی مشکلات بدن مادر به لحاظ تولید ویتامین D در فرم فعال اشاره کرد.


توکلی نحوه متابولیت ویتامین D را از دیگر موارد آنالیز در این تحقیق نام برد و ادامه داد: تولید ویتامین D در درون سلول‌ها صورت می‌گیرد که ممکن است سلول‌ها پاسخ مثبتی به ویتامین D از خود نشان ندهند و از این رو این مطالعات صورت گرفت.


این محقق دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نتایج به دست آمده از این آنالیز، خاطر نشان کرد: نتایج تحقیقات ما نشان داد که تفاوتی میان افراد مبتلا به سقط‌های خود به خودی با مادرانی که دارای وضعیت طبیعی هستند به لحاظ متابولیت و جوابدهی سلول‌ها به ویتامین D و همچنین تولید این ویتامین وجود ندارد.

وی اضافه کرد: با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق، ادامه این مطالعات در خصوص بررسی سایر عوامل سقط جنین در حال اجراست.

به گفته وی فازهای اول و دوم این مطالعات در بخش آندومتر رحم بوده است.

این محقق همچنین از آغاز مطالعاتی در خصوص سلول‌های بنیادی خبر داد و گفت: در حال حاضر در پژوهشگاه ابن سینا مطالعاتی در خصوص اثرات سلول‌های بنیادی مشتق از خون قاعدگی بر سیستم ایمنی در دستور کار قرار دارد.


توکلی با تاکید بر اهمیت ضرورت سلول‌های بنیادی در سلامت انسان، افزود: سلول‌های بنیادی از فردی دریافت و به فرد دیگری تزریق می‌شود؛ از این رو باید بدانیم که سیستم ایمنی فرد گیرنده چه پاسخی در قبال دریافت سلول‌های بنیادی تزریق شده دارد و این سلول‌ها چه تأثیری در سیستم ایمنی بر جای خواهد گذاشت.

مجری طرح با اشاره به اهمیت نتایج این تحقیقات، یادآور شد: نتایج این مطالعات در درمان بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی چون MS از روش سلول تراپی کاربرد دارد.


 

 

منبع: ایسنا

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها