هوشیار مجابی ، فوق تخصص نوزادان، مرکز آموزشی- درمانی کوثر اظهارکرد: نزدیک به یک میلیون از موارد مرگ کودکان زیر پنج سال و نوزادان، فقط با آغاز تغذیه در ساعت نخست پس از تولد، کاهش پیدا میکند و هر اندازه این شیردهی با تأخیر شروع شود، میزان مرگ نیز به همان نسبت افزایش خواهد داشت.
مجابی تصریحکرد: کاهش سرطان سینه در بانوان و کاهش بسیاری از بیماریها مانند آسم و آلرژی، دیابت و بدخیمیها در کودکان، از جمله فواید تغذیه نوزاد با شیر مادر است.
وی اضافه کرد: تغذیه نوزاد با شیرمادر نه تنها از نظر اقتصادی به سود خانواده است، بلکه این کودکان در مقایسه با کودکانی که از شیرخشک استفاده میکنند، زودتر راه میافتند، سخن گفتن را آغاز میکنند و دارای هوش بالاتری نیز هستند.
این فوق تخصص نوزادان با تأکید بر اینکه تمامی شیرخواران تا شش ماهگی باید فقط با شیر مادر تغذیه شوند تا از رشد، تکامل و سلامت مطلوب برخوردار شوند، ادامه داد: تغذیه انحصاری با شیر مادر یعنی هر نوع مایع دیگر، حتی آب غیر از قطرههای مکمل و احیاناً داروهای مورد نیاز است.
مجابی در مورد آموزش مادران باردار و شیرده، خاطرنشان کرد: آموزش زنان باردار و همسران آنها درباره تولد کودک و تغذیه با شیر مادر، یک بخش ضروری از مراقبت دوران بارداری است.
فوق تخصص نوزادان، مرکز آموزشی- درمانی کوثر با اشاره به اینکه کارکنان بیمارستان، پس از زایمان مادر، تلاش کنند وقت کافی برای او اختصاص دهند تا قبل از ترخیص، آموزشهای کامل را دریافت کند، تأکید کرد: کارکنان آموزش دیده باید رفتار شیردهی مادر و نوزاد را در 24 تا 48 ساعت نخست پس از تولد نوزاد، برای تصحیح وضعیت شیردهی، گرفتن سینه و کفایت بلع نوزاد، ارزیابی کنند.
منبع: ایسنا