2783
بارداری را به تاخیر نیندازید!

بارداری را به تاخیر نیندازید!

1397/10/05 بازدید3872
نی نی سایت: دکتر نسرین چنگیزی رییس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت به زنان توصیه کرد زمان ازدواج و بارداری را به تاخیر نیندازند. رییس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت درباره افزایش سن بارداری و عوارض آن گفت: « به تمام زنان توصیه می‌کنیم زود ازدواج کنند و زمان ازدواج و بارداری خود را به تاخیر نیندازند. به طور کلی سن بالای ۳۵ سال برای بارداری به مراقبت‌های خاص‌تری نسبت به سن زیر ۳۵ سال نیازمند است. همچنین در سنین بالا برای بارداری، مشکلات ناباروری و مشکلات خاص آنها مطرح است. همچنین استدعای خاص ما از زنان این است که تا قبل از ٣۵ سالگی به تعدادی که می‌خواهند، بچه‌دار شوند. اما در صورتی که بالای ۳۵ سال باردار می‌شوند باید بدانند نیازمند مراقبت خاص هستند و این مراقبت‌ها نیازمند پیگیری است.»

کاهش مرگ و میر مادران در ایران

دکتر چنگیزی درباره میزان مرگ‌ومیر مادران باردار در ایران به ایسنا گفت: «در کشورهای مختلف هر سه سال یک بار روند کاهشی مرگ و میر مادران اندازه‌گیری و بررسی می‌شود. بر اساس اندازه‌گیری‌های این روند در ایران در سال ٨۶ تا ٨٨ میزان مرگ مادران باردار ٢٣/۶۶ درصد در در هر ۱۰۰ هزار موالید زنده، در سال ۸۹ تا ۹۱ این میزان در ۱۰۰ هزار موالید زنده ۲١/٣٣، در سال‌های ۹۲ تا ۹۴ این میزان١٩.۶ درصد بوده است. همچنین در سال‌های ۹۵ و ۹۶ میزان مرگ و میر مادران در ۱۰۰ هزار موالید زنده به عدد ۱۹ رسیده است، اما باید به این آمار میزان مرگ و میر سال ۹۷ نیز اضافه شود تا آمار سه ساله این دوره نیز مشخص شود. در عین حال در مقایسه شش ماهه اول سال ۹۶ و ۹۷ (در شش ماهه سال ٩٧، ١٣٢ مورد مرگ مادر و در شش ماهه سال ۹۶، ۱۵۳ مورد داشتیم) شاهد روند نزولی مرگ و میر مادران باردار در سال ٩٧ هستیم. به طور کلی مرگ و میر مادران در ایران یک روند نزولی را طی کرده است.»
رییس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای موفق در رسیدن به اهداف توسعه هزاره در برنامه پنجم بوده است، گفت:« بنا بر این اهداف از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ باید میزان مرگ و میر مادران به ۷۵ درصد کاهش می‌یافت. کشورهای بسیار کمی به این هدف رسیدند که ایران یکی از این کشورها است و حتی بیشتر از ۷۵% مرگ مادران باردار را کاهش داد. گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد که ایران یکی از کشورهای موفق در کاهش مرگ مادران باردار در توسعه هزاره بوده است. در عین حال ایران باید طی ۱۲ سال آینده مسیرش را در کاهش مرگ و میر مادران باردار طوری تعیین کند که عملا موضوعی به نام علل قابل پیشگیری مرگ نداشته باشد و اگر مرگ مادری رخ می‌دهد، به معنای آن باشد که هیچ کاری برای زنده ماندن او نتوانسته انجام دهد.»
 

مهمترین دلیل مرگ و میر مادران باردار 

چنگیزی با بیان اینکه علل شایع مرگ و میر مادران باردار در ایران، خونریزی خصوصا خونریزی‌های پس از زایمان، مسمومیت‌های حاملگی و در نهایت عفونت‌ها هستند، گفت:« برای روند کاهش مرگ مادران و به صفر رساندن علل قابل پیشگیری، باید عدد مرگ مادر را به عدد زیر ١٠ در هر ١٠٠ هزار موالید زنده برسانیم. بر این اساس باید تغییراتی در برنامه‌ریزی‌ها و استراتژی‌ها داشته باشیم که از چند جنبه در سال جاری تغییرات در برنامه‌ریزی‌هایمان را آغاز کردیم. یکی از این جنبه‌ها، بررسی مناطقی بوده است که بیشترین میزان مرگ و میر قابل اجتناب مادران در آن‌ها رخ می‌دهد. در این بررسی و تحلیل شرایط مرگ، میزان مرگ و میر مادران باردار در تعدادی از کلان مناطق که شامل چند استان کشور هستند، زیاد است. برای کاهش این میزان مرگ‌ومیر، خود این استان‌ها همراه شده‌اند و وزارت بهداشت به عنوان تسهیل‌گر و حمایتگر آنها در این کار به آنها کمک می‌کند.»

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها