به گزارش روابط عمومی انجمن علمی جنین شناسی و بیولوژی تولیدمثل ایران در تحقیقات جدید که برای بررسی عوامل موثر در لانه گزینی موفقِ جنین و حاملگی طبیعی صورت گرفت ، مشخص شد لانه¬گزینیِ موفق، نیازمند تغییرات گسترده اندومتر در سطح سلولی و مولکولی و همچنین گفتمان دو سویه بین جنین و اندومتر است.
بر اساس این پژوهش این ارتباط توسط یک شبکه پیچیده و چند لایه از سلول های ایمنی، کموکاین ها، سیتوکین ها، فاکتورهای رشد و مولکولهای چسبان راهبری می شود.
در این پژوهش آمده است ،مجموعه ای از سیتوکین های TH1 به صورت هماهنگ و تحت کنترل دقیق کار می کنند تا سبب القاء قدرت پذیرش اندومتر گردند.
همچنین کموکاین ها و مولکولهای چسبان اتصال بلاستوسیت به اندومتر را واسطه¬گری می کنند. در نهایت سلولهای سیستم ایمنی، عمدتاً سلولهای NK، سلولهای دندریتیک و سلولهای Tتنظیمی و TH1، نه تنها در القاء تحمل ایمونولوژیک بلکه در تکامل دیواره رحم و تغییر ساختار عروق اندومتر نیز نقش برجسته ای ایفا می کنند.
به گزارش روابط عمومی انجمن علمی جنین شناسی و بیولوژی تولیدمثل ایران ، فهم جامع مکانیزم های ایمونولوژیک دخیل در لانه گزینی جنین به ارائه راه کارهای درمانی بدیع جهت درمان شکست های مکرر لانه گزینی و بهبود میزان حاملگی کمک شایانی خواهد نمود.
لازم به ذکر است اولین کنگره بین المللی تولیدمثل همزمان با اولین جشنواره برترین های حوزه تولیدمثل 2 الی 4 خرداد ماه سال جاری در مرکز همایشهای رازی برگزار خواهد شد و نتایج آخرین یافته¬ها در این خصوص توسط اساتید، پژوهشگران و متخصصین ارائه می شود.
گفتنی است گروه های هدف که در این کنگره به آن¬ها امتیاز بازآموزی تعلق خواهد گرفت متخصصین زنان، مامایی ، اورولوژی، جنین شناسی، پزشکان عمومی، دامپزشکان، کلیه گرایش های علوم پایه پزشکی، زیست شناسی، علوم آزمایشگاهی و پاتولوژی و... می باشند.
علاقه¬مندان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این کنگره می¬توانند به نشانی اینترنتی www.iserb.ir/iserb2015 مراجعه کرده و یا با شماره تلفن 22431945 تماس حاصل نمایند.
منبع: پژوهشکده فناوریهای نوین ابن سینا