تا زمانی که بارداری شما پرخطر نباشد، پزشکان شما را از سفر کردن در 8 ماه ابتدایی بارداری منع نخواهند کرد. نگرانی های اصلی در خصوص سفر در این دوران به شرح زیر است :
دسترسی به مراقبت های پزشکی
نگرانی در مورد تغذیه
بیماری های مسری
تمرینات کافی و مایعات
حفظ رژیم غذایی سالم
اگر دچار هرگونه مشکلات پزشکی زنانه مانند دیابت کنترل نشده، مشکلات جفت و یا فشار خون بالای بارداری هستید، به احتمال زیاد پزشک از شما می خواهد که در طول دوران بارداری به هیچ وجه مسافرت نکنید. اگر تصمیم دارید به سفر بروید، حتما با پزشک در مورد مسائل زیر صحبت کنید :
مسافت و مدت سفر
نوع سفر
توصیه ها و بایدها و نبایدهایی که باید قبل و بعد و در طول سفر رعایت کنید
عموما بهترین و بی خطرترین زمان برای سفر در طول بارداری، سه ماهه دوم یعنی هفته 13 تا 28 است. در این زمان شما در بهترین وضعیت خود هستید و کمترین احتمال خطر سقط جنین و زایمان زودرس وجود دارد. در حالی که سفر به خودی خود احتمال خطر را افزایش نمی دهد اما همیشه احتمال بروز مشکلاتی وجود دارد، خصوصا زایمان زودرس. بنابراین همیشه قبل از سفر از خودتان سوال کنید که آیا امکان زایمان بی خطر در محل سفرتان امکان دارد یا خیر. از 2 تا 3 هفته قبل از تاریخ زایمان از سفر کردن به نقاط دور خودداری کنید. چون امکان دارد فشار زایمان زودتر شروع شود، بهتر است نزدیک خانه باشید.
دستورالعمل های عمومی برای سفر در بارداری :
حتما پیش از سفر پزشکتان را ملاقات کنید و از او در مورد اینکه آیا در طول سفر به ویزیت نیاز خواهید داشت یا نه سوال کنید و اگر پاسخ پزشک مثبت است از او در مورد مراکزی که می توانید به آنجا مراجعه کنید، پرس و جو کنید.
کپی آزمایش های پیش از تولد را همراه خود ببرید.
از پزشکتان بخواهید یک پزشک را در منطقه ای که به آن سفر می کنید به شما معرفی کند
لباس راحت و گشاد و کفش بدون پاشنه بپوشید.
غذا و میان وعده های سالم بخورید. از آنجا که کیفیت غذاهای سفر قابل پیش بینی نیست بهتر است مواد خوراکی همراه خودتان ببرید و برای جلوگیری از یبوست، خوردن فیبر کافی را فراموش نکنید.
همه جا بطری آب را همراهتان ببرید و آب فراوان بنوشید.
هیچ نوع دارویی همراه نداشته باشید و بدون مشورت با پزشک و اجازه او حتی داروهای بدون نسخه هم مصرف نکنید.
در طول سفر هر چند وقت یکبار از جایتان بلند شوید و قدم بزنید و هر وقت احساس خستگی کردید قدم زدن را متوقف کنید.
به اندازه کافی بخوابید و استراحت کنید تا از خستگی جلوگیری کنید. برای خوابیدن از تشک های سفت استفاده کنید.
اگر مجبورید برای مدت طولانی بنشینید، هر چند وقت یکبار پایتان را بلند کنید و جهت آن را تغییر دهید. قدم زدن و تکان دادن دست هایتان فشار خون بدن را تنظیم می کند و از لخته شدن خون در پاها و لگن جلوگیری می کند.
برنامه سفرتان را به شکل انعطاف پذیر تنظیم کنید. ممکن است به دلیل برخی مشکلات مجبور شوید سفرتان را در لحظه آخر کنسل کنید. اگر مجبور نیستید در سه ماهه سوم بارداری سفر نکنید.
دستورالعمل های سفر با اتومبیل :
بیشتر از 6 ساعت در یک روز با اتومبیل سفر نکنید و هر 1 تا 2 ساعت برای انجام تمرینات ورزشی مانند قدم زدن توقف کنید.
همیشه کمربند ایمنی را ببندید. اگر کمربند ایمنی درست بسته شود، برای مادر و جنین بی خطر است. اگر کمربند ایمنی فقط روی پاها بسته می شود، آن را زیر شکمتان ببندید. اگر کمربند ایمنی روی شانه و پاها بسته می شود، قسمت پایینی را زیر شکم و قسمت بالایی را روی شانه و بین سینه هایتان ببندید. مطمئن شوید که کمربند ایمنی رها و آزاد نباشد. حتی در صورت وجود کیسه هوا هم باید کمربند ایمنی راببندید. گاز داخل کیسه هوا به شما و جنین آسیب نمی رساند اما در صورت هرگونه تصادف باید به پزشک مراجعه کنید تا سلامت شما و جنین را کنترل کند.
تا جایی که امکان دارد صندلی خودتان را از داشبورد یا فرمان دور کنید.
به هیچ وجه در دوران بارداری با موتورسیکلت سفر نکنید
دستورالعمل های مسافرت با اتوبوس یا قطار :
در صورت مسافرت با اتوبوس احتمالا فرصت کمتری برای بلند شدن و قدم زدن خواهید داشت به همین دلیل در هر توقف اتوبوس از فرصت استفاده کنید و کمی قدم بزنید.
اگر با قطار سفر می کنید هر یک یا دو ساعت از جایتان بلند شوید و کمی راه بروید.
به یاد داشته باشید که دستشویی رفتن در قطار و اتوبوس سخت تر است.
حرکت قطار باعث بروز هیچ مشکلی در بارداری مانند زایمان زودرس نخواهد شد.
آیا نگرانی های ویژه ای برای سفر با هواپیما وجود دارد؟
پرواز کردن معمولا یکی از شیوه های امن سفر است. بیشتر خطوط هوایی داخلی به زنان بارداری که بیشتر از 36 هفته از بارداری آنها گذشته است و مشکل خاصی ندارند، اجازه پرواز می دهند. هر شرکت هواپیمایی سیاست های خاص خودش را در مورد زنان باردار و پرواز دارد. قبل از سفر حتما برای رزرو بلیط با شرکت موردنظر تماس بگیرید تا در صورت نیاز فرم های پزشکی مربوطه را پر کنید.
دستورالعمل های سفر با هواپیما :
سعی کنید صندلی کنار راهرو دیواره هواپیما را بگیرید (دیواری که درجه یک را از خلبان جدا می کند) تا فضا و راحتی بیشتری داشته باشید. اگر نگران تکان های این بخش از هواپیما هستید، شاید بهتر باشد صندلی روی بال در منطقه میانی هواپیما را بگیرید.
لباس های چند لایه بپوشید چون درجه حرارت کابین ممکن است در طول پرواز تغییر کند.
مایعات زیادی بنوشید چون هوای داخل هواپیما می تواند خیلی خشک باشد.
اگر ترجیح می دهید در طول پرواز غذای خاصی بخورید بهتر است پیش تر و در زمان رزرو بلیط آن را سفارش بدهید.
غذای کم حجم بخورید تا از تهوع و دل پیچه هواپیما جلوگیری کنید.
در طول پروازهای آرام هر نیم ساعت یکبار بلند شوید و مچ پایتان را خم کنید و بکشید تا از تورم جلوگیری کنید.
کمربند ایمنی را زیر شکمتان ببندید.
بعد از پروازهای طولانی برای جلوگیری از خستگی ناشی از پرواز به اندازه کافی استراحت کنید.
آیا سفر در دریا و با کشتی مشکلی ایجاد می کند؟
دریازدگی نگرانی بیشتر افرادی است که سفر دریایی انجام می دهند. پزشک شما ممکن است داروهایی را برای پیشگیری از دریازدگی مناسب است و در دوران بارداری بی خطراست را به شما توصیه کند. ممکن است استفاده از مچ بند فشاری هم به شما تجویز شود. به یاد داشته باشید خدمات پزشکی روی کشتی بسیار محدود است.
دستورالعمل های سفر بین المللی :
شما نباید بدون مشورت با پزشک اقدام به مسافرت خارج از کشور کنید. ممکن است پزشک شما تشخیص بدهد که سفر خارجی برای شما خطرناک است. در غیر اینصورت پزشک شما را در جریان کارهایی که باید قبل از سفر و با برسیدن به مقصد انجام دهید، قرار می دهد. بسیار اهمیت دارد که همه داروهای مورد نیازتان را همراه ببرید.
به ویژه در خصوص مصرف مواد خوراکی در کشورهای دیگر دقت کنید. یکی از بیماری هایی که ممکن است به آن مبتلا شوید، اسهال است که می تواند باعث بی آبی بدن شود که منجر به کاهش جریان خون به جفت و جنین می شود.
دستورالعمل های سفرهای بین المللی :
آب غیرتصفیه شده ننوشید. آب می تواند به شکل یخ داخل نوشیدنی باشد.
از خوردن و آشامیدن مواد خوراکی دستفروش های خیابانی خودداری کنید.
فقط غذاهایی که پخته شده و هنوز گرم هستند یا میوه ها و سبزیجاتی که خودتان پوست کنده اید را بخورید.
ماهی یا حلزون خام یا نیم پز نخورید. خوردن ماهی و حلزون پخته شده مانعی ندارد.
مسواک زدن با آب غیرتصفیه شدن معمولا خطری ندارد چون بیشتر خمیردندان ها حاوی آنتی باکتریال هستند اما مواظب باشید که آب را قورت ندهید.
نوشیدنی هایتان را بدون یخ بخورید.
از خوردن محصولات لبنی خام خودداری کنید. حتما شیر پاستوریزه بنوشید.
نظرات شما
جدیدترین پرامتیازترین