2783
بارداری، بیماری نارسایی کلیه افراد مبتلا را تشدید می کند

بارداری، بیماری نارسایی کلیه افراد مبتلا را تشدید می کند

1393/09/11 بازدید1072

 به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان، بهاره حاجی سلیمی، با بیان اینکه بهتر است بیماران لوپوسی و بیماران نارسایی مزمن کلیه باردار نشوند، افزود: این افراد در صورت بارداری باید در فواصل کوتاه و مکرر به پزشک نفرولوژیست و متخصص زنان جهت کنترل فشارخون و عملکرد کلیه، مراجعه کنند.

 
وی با اشاره به اینکه پیوند کلیه افراد تاثیر منفی بر ازدواج جوانان ندارد، یادآورشد: برای جلوگیری از بارداری در افراد پیوند کلیه نباید از روش های هورمونی مانند قرص های ضد بارداری استفاده شود.
 
متخصص بیماری های داخلی و فوق تخصص کلیه گفت: مبتلایان به بیماری های کلیوی در صورت داشتن قصد بارداری باید از سه تا شش ماه قبل به پزشک متخصص کلیه و متخصص زنان برای تغییر رژیم دارویی که ممکن است برای جنین مضر باشد، مراجعه کنند.
 
حاجی سلیمی تاکید کرد: افرادیکه پیوند کلیه انجام داده اند، حداقل تا دو سال بعد از پیوند کلیه نباید باردار شوند و پس از این زمان در صورتی که کلیه پیوندی عملکرد خوبی داشته باشد و پزشک فوق تخصص کلیه اجازه دهد، می تواند باردار شوند.
 
وی، به مشکلات بیماران دیالیزی باردار اشاره کرد و افزود: ریسک فشار خون حاملگی و مرگ و میر جنین در بیماران دیالیزی در صورت حاملگی، بسیار بالاست و باید تمهیدات خاصی در دوران بارداری این افراد انجام شود.
 
وی ادامه داد: بارداری برای بیماران دیالیز صفاقی ممنوعیت دارد و بهتر است بیماران دیالیزی تا زمانی که پیوند کلیه نکرده اند با روش های مناسب از بارداری جلوگیری کنند.
 
حاجی سلیمی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از خانم های دیالیزی که دچار آمنوره شده اند، تخمک گذاری در آنها اتفاق نمی افتد، نیازی به جلوگیری از بارداری ندارند.
 
وی، ازدواج دو فرد پیوندی را مناسب تر دانست و تاکید کرد: اگر هر دو فرد، پیوند کلیه موفقیت آمیزی داشته باشند و عملکرد کلیه پیوندی آن ها نیز مناسب باشد، می توانند روابط جنسی مناسب داشته و حتی اقدام به بارداری کنند.
 
وی اظهارکرد: از طرفی چون رژیم غذایی و دارویی آن ها مشابه است می توانند به همدیگر کمک کرده و تفاهم خوبی با هم داشته باشند.
 
متخصص بیماری های داخلی و فوق تخصص کلیه، به تاثیرات دیالیز در دوران بارداری بر روی مادر و جنین اشاره کرد و گفت: مادر باردار دیالیزی در خطر افزایش فشارخون و مسمومیت حاملگی قرار دارد که می تواند منجر به تشنج، مرگ مادر و جنین شود.
 
حاجی سلیمی ادامه داد: از طرفی همودیالیز 'دیالیز خونی' می تواند در صورت کاهش فشارخون مادر حین دیالیز منجر به کاهش خون رسانی به جفت، جنین و سقط جنین یا مرده زایی شود و در بیماران دیالیزی و نارسایی مزمن کلیوی به علت وجود توکسین های اورمیک در خون خطر سقط جنین و مرده زایی بالاست و احتمال این که بتوانند حاملگی را با موفقیت به پایان برسانند بسیار کم است و خطر کاهش رشد جنین در رحم و تولد نوزاد نارس با وزن بسیار کمتر از وزن مناسب زمان تولد در آن ها بالا بوده و احتمال زایمان زودرس نیز وجود دارد.
 
وی، با اشاره به این که در صورت قصد بارداری ابتدا باید سنگ کلیه درمان سپس بارداری صورت گیرد، تاکید کرد: کسانی که سنگ کلیه دارند به علت شل شدن میزنای ها و فشار رحم حامله بر روی آنها به ویژه میزنای راست و متوقف ماندن آن، ادرار در مجاری ادراری بالاتر می رود و بنابراین خطر رشد و بزرگ تر شدن سنگ قبلی یا عود سنگ یا تشکیل سنگ های جدید در کلیه ها وجود دارد.
 
حاجی سلیمی اظهارکرد: در صورتی که سایز سنگ بیشتر از پنج یا شش میلی متر باشد در دوران بارداری نمی توان اقدام به سنگ شکنی یا اقداماتی که نیاز به دستکاری سیستم ادراری به وسیله آندوسکوپی مثانه توسط اورولوژیست دارند را انجام داد و جراحی، فقط در صورت درد شدید، عفونت و انسداد ادراری شدید همراه با سنگ در شرایط اورژانسی انجام می شود.
 
وی خاطرنشان کرد: بیمارانی که یک کلیه دارند در صورتی که انسداد، عفونت ادراری، سنگ کلیه و اختلال عملکرد کلیه نداشته باشند مشکلی برای باردار شدن آن ها وجود ندارد.
 
حاجی سلیمی افزود: این افراد باید در دوران حاملگی و پس از آن تحت نظر نفرولوژیست باشند ولی در صورتی که سنگ یا عفونت داشته باشند، باید قبل از بارداری این مشکلات کاملا درمان و ریشه کن شود.
 
وی متذکرشد: اگر بیمار اختلال عملکرد کلیه و کراتینین بالا داشته باشد باید از حاملگی جلوگیری کند و اگر باردار شود باید مکرر به نفرولوژیست و پزشک متخصص زنان جهت کنترل فشارخون و عملکرد کلیوی و وضعیت جنین مراجعه کند.
 
منبع : خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها