2783
درمان لکنت زبان کودک

درمان لکنت زبان کودک

1402/10/01 بازدید406

لکنت زبان

اولا باید براتون بگم که تشخیص لکنت زبان کودک باید توسط یک متخصص آموزش دیده در بحث ارزیابی اختلالات گفتاری (آسیب شناس گفتار) انجام بشه. آسیب شناس گفتار- زبان با بررسی نحوه صحبت کردن کودک در موقعیت‌های مختلف ابتلای کودک شما رو به عارضه لکنت زبان تشخیص می‌ده. در نهایت هم بعد از تشخیص اولیه با نظارت و همکاری والدین نسبت به درمان لکنت زبان کودک اقدام می‌کنه.

آسیب شناس گفتاری یا پزشک متخصص چطوری مشکل کودک ما رو تشخیص می‌دن؟

در قدم اول پزشک ممکنه درباره سابقه سلامتی فرزند شما سوالاتی رو بپرسه. شاید یکی از مهمترین سوالاتی که از والدین در این شرایط پرسیده می‌شه اینه که کودک از چه زمانی شروع به لکنت کرده و در شرایطی بیشتر دچار لکنت زبان می‌شه. در ادامه ممکنه درباره اینکه چطوری لکنت زبان زندگی فرزند شما رو تحت تاثیر قرار می‌ده هم سوالاتی بشه. برای مثال ممکنه پزشک از تاثیرات لکنت زبان در روابط اجتماعی کودک در مدرسه سوالاتی بکنه. یا در زمان تشخیص ممکنه از کودک بخوان که با شما یا پزشک صحبت کنه و یا با صدای بلند کتاب بخونن. در اینجا لازمه به شما مادر عزیز متذکر بشم که بین تکرار هجاها و تلفظ غلط کلمات که در کودکان خردسال مشاهده می‌شه و لکنت زبان که احتمالاً یک وضعیت طولانی مدته تفاوت زیادی هست. یادتون باشه لکنت زبان رو نمی‌شه با بیماری زمینه‌ای مثل سندروم تورت( اختلال عصبی رشدی) یکی دونست و مطمئنا روش درمان این دو مشکل هم با هم یکی نیست.

چگونه باید نسبت به درمان این مشکل اقدام کرد؟

پس از ارزیابی بیمار توسط آسیب شناس گفتار درمان ما می‌تونیم به کمک متخصص درباره بهترین درمان لکنت زبان تصمیم‌گیری کنیم. یادتون باشه برای درمان مشکل لکنت زبان روش‌های مختلفی وجود داره. در نتیجه متخصص با در نظر گرفتن شرایط بیمار و نیازهای فردی اون از بین روش‌های موجود یک و یا ترکیبی از چند روش درمانی رو انتخاب می‌کنه که برای درمان اون موثر هستن. یادتون باشه این درمان‌ها ممکنه کاملا لکنت زبان کودک شما رو درمان نکنن.اما به هر حال به کودک شما مهارت‌هایی مثل اداره یک مکالمه روان، ارتباط موثر با دیگران و مشارکت در مدرسه و فعالیت‌های اجتماعی رو آموزش می‌ده. در نتیجه به این آموزش‌ها و روش‌های درمان لکنت زبان با نگاه مثبت بنگرین.

بررسی برخی از روش‌های موثر در درمان لکنت زبان

گفتار درمانی می‌تونه به شما آموزش بده که سرعت گفتار خودتون با دیگران رو کنترل و در نهایت مقداری اون رو کند کنین. همینطور به شما یاد می‌ده که وقتی دچار لکنت زبان می‌شین متوجه بشین. یادتون باشه اگه درمان رو به طور مرتب ادامه بدین بدون شک در بلند مدت صحبت کردن برای شما کار راحت‌تری می‌شه. امروزه در درمان لکنت زبان از ابزارهای تخصصی استفاده می‌شه. برای مثال یکی از این ابزارها به گونه‌ای طراحی شده که با بازخورد شنیداری و تأخیر در گفتگو از شما می‌خواد که مکالمه رو آهسته‌تر ادامه بدین. در غیر این صورت مکالمه صورت گرفته توسط دستگاه مخدوش می‌شه.

در روش دیگه دستگاه نوع گفتار شما رو تقلید می‌کنه به طوری که به نظر می‌رسه شما در حال صحبت کردن با شخص دیگه‌ای هستین. نوع دیگه‌ای از درمان لکنت زبان نوع روان درمانیه. روان درمانی می‌تونه به شما کمک کنه تا علت‌های روانی مشکل رو که ممکنه لکنت شما رو تشدید کنه رو شناسایی کنین و اون‌ها رو تغییر بدین. همچنین می‌تونه به شما در کاهش استرس، اضطراب و حتی مشکلات مربوط به عزت نفس که سبب بروز لکنت زبان می‌شن هم کمک کنه. یادتون باشه بهترین روش در درمان مشکل لکنت زبان کودک شما همان روش تعامل مستمر میان کودک و والدینشه. پس به طور مکرر در رابطه با موضوعات مختلف با کودک خودتون در تعامل باشین.

آیا روش درمانی برای لکنت زبان وجود داره؟

با وجود اینکه در سال‌های اخیر برخی از داروها در روند درمان لکنت زبان امتحان شدن اما هنوز هم داروی موثری برای درمان این مشکل به بازار عرضه نشده.

تاثیر مقابله و حمایت در درمان این شکل

در نهایت یادتون باشه که اگه شما والدین کودکی هستین که لکنت داره ممکنه این نکات به شما قدری کمک کنه. یادتون باشه همیشه با دقت به صحبت‌های کودک گوش کنین و به حوصله از کنار اون نگذرین. وقتی بچه با شما صحبت می‌کنه حتما با اون تماس چشمی برقرار کنین. منتظر بمونید تا فرزند شما کلمه‌ای را که می‌خواد بگه رو بگه. در نهایت هرگز جمله کودک خودتون رو تکمیل نکنین. زمانی را اختصاص بدین که بدون حواس پرتی با کودک خودتون صحبت کنین. زمان صرف غذا شاید بهترین زمان برای انجام یک گفتگوی مفید با کودک باشه. آهسته و بدون عجله حرف بزنین. اگه شما به عنوان راهنمای کودک اینطوری صحبت کنین کودک هم یادمی‌گیره که اینطوری صحبت کنه. در نتیجه ممکنه در بلند مدت لکنت کودک کاهش پیدا کنه. در نهایت به نوبت صحبت کنین و از همه اعضای خانواده بخواین که شنونده خوبی باشن تا کودک شما در بین اون‌ها احساس راحتی بکنه.

ارتباط با دیگران

برای کودکی که لکنت داره اینکه بتونه با افرادی که دچار مشکل خودشن تعامل داشته باشه خیلی خوبه. در نهایت برای این منظور به گروه‌های حمایتی مراجعه کنین و مقدار تعاملات کودک خودتون رو افزایش بدین. در این گروه‌ها شما می‌تونین با جدیدترین روش‌های درمان لکنت زبان هم آشنا بشین. پس حضور در این جمع‌ها رو از دست ندین.

منبع

www.mayoclinic.org/diseases-conditions

 
منبع : درمان لکنت زبان کودک

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها