در تربیت فرزند طلاق چرا پدر و مادر باید باهم همکاری کنن ؟
طی جلسات مشاورهای میشه در تربیت فرزند طلاق حتی بیشتر از قبل موفق بود. در جلسات مشاورهای بعد از طلاق دیده میشه که زن و مرد اصلا دوست ندارن که همدیگه رو ببینن، تو این شرایط صحبت برای تربیت فرزند خیلی سختتر میشه. نیازهای کودک با وجود پدر و مادر کنار هم تامین میشه ولی وقتی شرایط جوریه که پدر و مادر نمیتونن کنار هم زندگی کنن پس بهتره که والدین به رابطه خود در تربیت فرزند بیشتر از رابطه خودشون فکر کنن. زن و مردی که از هم طلاق گرفتن، تربیت فرزند رو باید در اولویت قرار بدن. وقتی والدین در این زمینه باهم همکاری کنن بچهها می فهمن که جنگ و جدل بین اونا تموم شده و اونا فرزند رو درک میکنن پس این همکاری بهترین گزینه برای تربیت فرزند طلاق هست. در جدایی والدین، بچهها بیشترین آسیب رو میبینن اما با مدیریت میشه این تنشها رو کم کرد.
فرزندان طلاق طی همکاری والدین به چه چیزایی میرسن :
1 _ احساس امنیت : با توجه به اصول روانشناسی اعتماد به نفس بچههای طلاق با عشقی که از والدینشون میگیرن بیشتر میشه و همین باعث خواهد شد با طلاق سازگاری پیدا کنن.
2 _ بهرهمندی از ثبات : همکاری والدین در تربیت فرزند طلاق باعث نظم و انضباط میشه و بچهها میدونن که از پدر و مادر خودشون چه انتظاراتی دارن.
3 _ درک حل مسئله : کودکان طلاق وقتی همکاری والدین باهم رو ببینن یاد میگیرن چطوری مشکلاتشون رو دوستانه حل کنن.
4_ داشتن الگوی سالم : طی همکاری والدین بچهها یه الگوی سالم دارن و همین بهترین کمک رو به بچههای طلاق میکنه. اونا از والدین خودشون الگو میگیرن. پس اونا باید تمام تلاش خودشون رو بکنن تا یه الگوی خوب برای بچهها باشن.
راههای صحیح تربیت فرزند طلاق :
در زمان طلاق و هنگام تربیت فرزند باید سعی بشه که کودک رو به درستی از این بحران دور کرد و اونو با شرایط جدید وفق داد، تا بتونه از کودکی خودش لذت ببره. والدین برای تربیت فرزند طلاق باید تمام سعی خودشون رو برای پرورش یه کودک سالم انجام بدن. راهحلهای صحیح عبارتند از :
- دور نگه داشتن فرزندان از تنش : والدین باید بتونن فرزندشون رو از بحث و تنش دور کنن. بعضی والدین بعد از جدایی رابطه خودشون رو با والد مدیریت میکنن، در صورتی که نمیتونن رابطه رو مدیریت کنن باید از مشاوره یا مراجع قانونی کمک بگیرن. اگه کودک حق معاشرت با والدین رو داشته باشه کمتر آسیب میبینه.
- گفتن واقعیت : فرزند باید از مشکلاتی که باعث جدایی شده آگاه باشه و نباید به اون دروغ گفته بشه، و کودک باید به این اطمینان برسه که جدایی به خاطر اون نبوده.
راه دیگری برای تربیت فرزند طلاق :
- فرصت دادن برای ناراحتی : طلاق باعث تغییر در زندگی فرزندان میشه، بنابراین اونا از این وضعیت ناراحت میشن. شاید طلاق رو قبول نکنن و ناراحت باشن ولی این حالت طبیعیه، باید اونا این فرصت رو داشته باشن که بتونن احساسات خودشون رو بگن.
- مشاوره برای کودک : اگه فرزند در یه محیط پر تنش زندگی کرده باشه وجود یه مشاور میتونه به اون کمک کنه.
- بدگویی نکنید : اگه یکی از والدین از دیگری بد بگه و اونو در جریان جزئیات و مشکلات بزاره فرزند نمیتونه شاد باشه، بنابراین نباید تصور بدی از والد دیگر برای اون نمایش بدید.
- بهترین خود باشید : باید تمام سعی خود رو برای تربیت فرزند طلاق انجام بدین و سعی بشه هر دو والد در تربیت فرزند نقش داشته باشن، در صورت کمکاری والد دیگه بهتره که همه توان خود رو برای داشتن یه زندگی شاد و امن انجام بدین.
چگونگی رفتار با فرزند طلاق :
- ثابت کنین فرزندتون رو دوست دارین : اعتماد به نفس کودک طلاق پایینه، بنابراین والد باید به اون اطمینان بده که جدایی ربطی به اون نداره. وقتی یکی از والدین توجهی بهش نکنه بچه تصور میکنه که مقصره.
- جایگزینی برای ملاقاتها داشته باشین : در صورتی که یکی از والدین حاضر به دیدن فرزند نمیشه، سعی کنین یه برنامه برای اون داشته باشید مثل : گردش و یا یه فعالیت خاص.
- تشویق فرزند به برقراری ارتباط : بچههای 10 سال به بالا باید در مورد انتظاراتشون با والدین صحبت کنن، چرا که این کار باعث قدرت اونا میشه.
- در حضور بچهها دعوا نکنید : مکالمات تند و مسائل مالی باید در حضور فرزند نباشه، چون این باعث ضعیفی اونا میشه.