آگاهی جنسی
میدونین چطور باید با کودکانمون در مورد مسائل جنسیتی صحبت کنیم؟ میدونین کی بهترین زمان برای تربیت جنسی کودک است؟ یا شاید مثل اکثر پدر و مادرها، این موضوع رو نادیده گرفتین؟ تربیت جنسی کودکان، خصوصا نوجوانان، یکی از مهمترین بخشهای تربیته که متاسفانه در خیلی از جوامع به درستی بهش پرداخته نمیشه. ما اینجا هستیم تا در این مورد بهتون کمک کنیم و بهتون بگیم چطور این موضوع رو با کودکانمون مطرح کنیم.
چه زمانی برای تربیت جنسی کودک مناسب است؟
حالا بیاین در مورد اینکه از چه سنی باید با بچهها درباره مسائل جنسی حرف بزنیم صحبت کنیم. دقیقا باید چی کار کنیم؟ خب، اول از همه بگیم که تربیت جنسی کودک باید به تدریج و با توجه به سنش انجام بشه. مثلا بچههای کوچیکتر بیشتر علاقه دارن که در مورد مسائلی مثل بچهدار شدن بدونن. اما نیازی نیست همه چی رو یه جا بهشون بگیم.
بهترین کار اینه که گفتگو رو از سنین کمتر شروع کنیم و بعدا با رشد بچه، اطلاعات رو تکمیل کنیم. مثلا تو سنین کمتر، میتونیم بهشون بگیم که مرد و زنها تفاوتهایی دارند، ولی توضیحات ریزتر رو به مرور بهشون بدیم. برای مثال، وقتی کودک دو یا سه ساله به اندامهای تناسلیاش اشاره میکنه و میپرسه این چیه؟ ما میتونیم بهش بگیم که این جزئی از بدنشه و اسمش رو بگیم. و اگر بعدا سوالات دقیقتری پرسید، ما هم با توجه به سنش، جواب بدیم.
سوالات جنسی کودکان
وقتی کودک سوالی مثل اینکه بچه از کجا میاد میپرسه، نباید جوابهای عجیب و غیرمنطقی بدیم مثل: از بیمارستان یا مثلا بگیم لک لکها بچرو میارن. به جاش میتونیم بهش بگیم که بچهها از شکم مامانها بیرون میان و در اونجا رشد میکنند. اگه سوالات بیشتری پرسید، میتونیم بهش بگیم که اسم این جایگاه توی شکم مامانها رحم هست.
وقتی کودک سوالی میکنه که پاسخ بهش سخت میشه، نباید نگران بشیم. با همون لحن دوستانه و عادی میتونیم به سوالاش پاسخ بدیم. اگر نتونیم به یک سوال جواب بدیم، نباید اذیتش کنیم و بهش بگیم که از این سوالا نپرس. همچنین به بچهها باید بگیم که مسائل جنسی خصوصی و شخصی هستن و نباید با هیچ کس بجز ما به اشتراک گذاشته بشن. اگه بچه در یه جمع سوالی داره، ما باید بهش یادآوری کنیم که این موضوعات خصوصیه و وقتی تنها هستیم باهم در موردشون حرف بزنیم.
تربیت جنسی کودک
موضوع تربیت جنسی کودکان برای بسیاری از والدین ممکنه یک مسئله حساس باشه. برخی از والدین فکر میکنن که نباید اصلا در این زمینه اقدامی انجام بدن تا کودکها به مسائل جنسی آگاه نشن، و بعضی دیگه هم فکر میکنند که همه چیز باید به کودک زودتر آموخته بشه تا آسیب کمتری ببینن.
در ادامه به برخی از اصول اساسی تربیت جنسی کودکان اشاره میکنیم:
1. حفظ حریم شخصی: کودک از سن سه سالگی باید متوجه بشه که برخی از نواحی بدنش نباید توسط دیگران لمس شه. بهشون یاد بدید که این نواحی خصوصیه.
2. آموزش استفاده از لباس زیر: بعد از سن سه سالگی، به کودکتون بگید که برای رفتن به حمام باید لباس زیر بپوشن. این کمک میکنه تا اونها با مفهوم حفظ حریم شخصی آشنا بشن.
3. آموزش حریم خصوصی: قبل اینکه وارد اتاق کودکتون بشید در بزنید تا به اونها مفهوم حریم خصوصی و عمومی رو آموزش بدید.
4. فضای خصوصی برای لباسهای زیر: لباسهای زیر کودکان باید در یک فضای جداگانه نگه داری بشن تا بچهها با مفهوم خصوصی بودن این لباسها آشنا بشن.
5. حمایت از کودک: اگر کودکتون در مقابل به زور بوسیده شدن یا بغل کردن مقاومت کنه، باهاشون صحبت کنید و از یک روانشناس کودک کمک بگیرید. بگید که اونها حق دارن که تصمیم بگیرن که چه کسی به اونها نزدیک شه.
6. پیشگیری از شوخیهای نامناسب: باید به کودکتون بگید که از شوخیهای جنسی دوری کنن.
سخن پایانی
تربیت جنسی کودکان یک مسئله حساس و مهمه که نیاز به توجه و اطلاعات صحیح داره. پدر و مادرها با حفظ حریم شخصی کودکان و آموزش اصول اساسی تربیت جنسی، میتوانند به رشد سالم و فهم درستی از مسائل جنسی کمک کنند. ایجاد محیطی با اعتماد و دوستانه برای صحبت کردن و پاسخ به سوالات کودکان، از اهمیت بالایی برخوردار است. بدین ترتیب، میتوانیم به کودکان اطلاعاتی صحیح و به موقع در مورد تربیت جنسی ارائه دهیم و آنها را برای رشد بهتر و تصمیمگیریهای درستتر در آینده آماده کنیم. برای اینکه اطلاعاتتون راجب تربیت جنسی کودکان و سوالاتی که کودکتون ممکنه از شما بپرسه بیشتر بشه این مطلب نی نی سایت رو بخونین.