2783
مصرف ماهی چه فوایدی دارد؟

مصرف ماهی چه فوایدی دارد؟

1401/09/13 بازدید665

ماهی‌های چرب مانند سالمون، خال مخالی، ساردین و قزل آلا از جمله بهترین منابع امگا ۳ هستند و چربی‌های ضد التهابی دارند که فواید بی‌شماری برای سلامتی خواهند داشت. دو نوع امگا ۳ موجود در ماهی عبارتند از ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید. امگا ۳ به عنوان ضد التهاب شناخته شده است و بنابراین برای جلوگیری از انواع شرایط ناشی از التهاب در بدن مانند آلزایمر، بیماری قلبی و دیابت مفید است. علاوه بر این امگا ۳ مانند EPA و DHA برای سلامت مغز، چشم و سیستم عصبی مفید است. بنابراین افزایش مصرف آن با کاهش خطر افسردگی، اضطراب، ADHD و زوال عقل همراه است.

ماهی دارای چه مواد مغذی می‌باشد؟

ویتامین D:

عملکرد مناسب ایمنی، سلامت استخوان و تنظیم قند خون همه به ویتامین محلول در چربی وابسته است.  غذا‌های بسیار کمی به طور طبیعی حاوی ویتامین D هستند. بالاترین منابع غذایی ویتامین D طبیعی شامل روغن ماهی، ماهی قزل آلا و ماهی سالمون است.

پروتئین:

ماهی منبع پروتئین است و یکی از سه مواد مغذی که به توده عضلانی بدون چربی، سلامت پوست و بهبود زخم‌ها و همچنین عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند. با حذف ماهی ممکن است منبع مغذی پروتئین را از دست بدهید زیرا غذا‌های دریایی نسبت به سایر پروتئین‌های حیوانی مانند گوشت قرمز نسبت بیشتری از چربی‌های مفید برای قلب دارند.

کلسیم:

کلسیم برای سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها، اعصاب و ماهیچه‌ها مهم می‌باشد بنابراین بدون کلسیم کافی ممکن است در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان و گرفتگی عضلات قرار بگیرید.

 

اگر به اندازه کافی امگا۳ مصرف نکنیم چه می‌شود؟

از دست دادن ویتامین D و امگا ۳ می‌تواند در طول زمان مشکلاتی را ایجاد کند. ویتامین D ناکافی جذب کلسیم را کاهش می‌دهد و می‌تواند به پوکی استخوان کمک کند که منجر به شکنندگی استخوان‌هایی می‌شود که مستعد شکستن هستند.

آیا از سایر مواد غذایی می‌توان ویتامین‌ها را دریافت کرد؟

در اکثر موارد بله. نیازی نیست به شما بگوییم که پروتئین در رژیم غذایی فراوان است. بنابراین حتی اگر غذا‌های دریایی را حذف کنید غذا‌های پروتئینی زیاد دیگری نیز وجود دارد. برای کسانی که گیاهخوار و وگان می‌باشند یا به دلایل دیگر غذا‌های دریایی نمی‌خورند مصرف یک مکمل امگا ۳ غیر ماهی که از جلبک دریایی ساخته شده توصیه می‌شود. ویتامین D یکی دیگر از اجزای ماهی چرب است که یافتن آن در جای دیگری از رژیم غذایی دشوار است. خوشبختانه مصرف منظم زرده تخم مرغ و قرار گرفتن ایمن در معرض نور خورشید دو راه طبیعی برای افزایش سطح ویتامین D سرم هستند. غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی مانند شیر، غلات صبحانه و حتی برخی از آب میوه‌ها اغلب با ویتامین D غنی شده‌اند. محصولات لبنی مانند شیر گاو و ماست، سبزیجات برگ‌دار و آجیل‌های مفید برای قلب مانند بادام، همگی منابع خوبی از این ماده معدنی مهم هستند.

 

به چه علت نخوردن ماهی مضرر است؟

خوردن ماهی دو بار در هفته توسط پزشکان تغذیه توصیه می‌شود. اگر نمی‌توانید این توصیه را رعایت کنید یک مکمل روغن ماهی ممکن است کمک کننده باشد. جستجوی مواد مغذی مورد نیاز بدن ما از غذا معمولاً بهترین راه است اما اگر این امکان وجود ندارد، با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید آیا مکمل روغن ماهی برای شما مناسب است یا خیر. مصرف غذا‌های دریایی کاملاً مفید است اما مکمل یا خوردن منابع جایگزین امگا ۳، کلسیم و ویتامین D مهم‌تر می‌باشد. هر زمان که کل گروه‌های غذایی را از رژیم غذایی خود حذف می‌کنید بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا مطمئن شوید که مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را دریافت می‌کنید یا خیر.

 

منبع:

www.livestrong.com

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها