2783
نکاتی درباره بازی با کودک نوپا

نکاتی درباره بازی با کودک نوپا

1401/07/15 بازدید539

-۱۲ تا ۱۸ ماهگی:

 در ۱ سالگی کودک نوپای شما احتمالاً کمی در حال گشت و‌گذار است و پیاده‌روی را دوست دارد. او احتمالاً چند کلمه صحبت می‌کند و می‌داند و از بازی‌های انگشتی، هل دادن و کشیدن اسباب بازی‌ها لذت می‌برد. با نزدیک شدن به ۱۸ ماهگی احتمالاً به اسباب بازی‌ها و عروسک‌هایی که دوست دارد علاقه بیشتری نشان می‌دهد.

-۲۴ ماهگی:

 در ۲۴ ماهگی کودک شما آماده است تا به توپ ضربه بزند و با اسباب بازی خود مشغول شود. او همچنین می‌تواند بلوک‌ها را روی هم بگذارد و با مداد رنگی دفترش را خط خطی کند.

-۳۶ ماهگی:

در ۳۶ ماهگی کودک نوپا ممکن است اسباب بازی‌های خود را به دوستش بدهد و تقریباً آن‌ها را به اشتراک بگذارد. در این سن کودکان نوپا می‌توانند وانمود کنند، توپ پرتاب کنند و در بازی‌های ساده شرکت کنند.

چگونه با کودک نوپای خود بازی کنیم؟

-دسته‌بندی‌های شکل:

 این اسباب‌بازی‌های فکری به پسر و دختر کوچک شما اجازه می‌دهند تا اندازه‌ها، شکل‌ها، رنگ‌ها و نحوه قرار دادن چیزی را در ظرف مشخص کند.

-خاله بازی:

هر نوع بازی وانمودی در این مرحله عالی است و هنگامی که او با حیوانات عروسکی خود چای می‌خورد درگیر بازی‌های تخیلی می‌شود و مهارت‌های بسیاری را تمرین می‌کند.

-رفتن به زمین بازی:

با بالا و پایین رفتن از سرسره متوجه می‌شود که بدنش چگونه کار می‌کند («به من نگاه کن که بالا می‌روم! ) و هماهنگی خود را ایجاد می‌کند (این کار به یک زمان نیاز دارد. قدرت عضلانی زیادی برای بالا رفتن از آن نردبان! ).

-فشار دادن عروسک‌ها: 

این نوع اسباب بازی بسیار کاربردی می‌باشند زیرا می‌توانند وظیفه‌ای دوچندان در بخش یادگیری داشته باشند. به عنوان مثال آن‌ها هماهنگی کودک نوپای شما را در عین تحریک تخیل او تقویت می‌کنند.

-پازل‌ها:

 پازل‌ها را امتحان کنید تا حل مسأله و همچنین مهارت‌های حرکتی و رشد زبان را تشویق کنید («قطعه مربع کجاست؟ »). فقط مطمئن شوید که مناسب سن است و قطعات آن برای بلعیده شدن خیلی بزرگ هستند.

-لوازم هنری:

 مداد رنگی، نشانگر کودک نوپا، رنگ انگشتی، خاک رس مدلسازی و.... همه به راحتی در دست نگه داشته می‌شوند و می‌توانند ساعت‌ها کودک را سرگرم کنند.

کودکان نوپا به چقدر زمان بازی نیاز دارند؟

البته هر کودک متفاوت است و به این معنی که برخی از کودکان نوپا ممکن است مایل باشند که بنشینند و خط خطی کنند، در حالی که برخی دیگر با اسباب بازی‌های خود سرگرم می‌شوند و سپس داستان می‌خواهند. اما برای بچه‌هایی که ۱۲ تا ۳۶ ماه دارند داشتن فعالیت کافی به‌ویژه از نوع فیزیکی مهم است.  هر روز حداقل ۳۰ دقیقه سرگرمی فیزیکی برنامه‌ریزی شده را که توسط شما یا بزرگسال دیگری هدایت می‌شود هدف‌گذاری کنید. این می‌تواند به معنای لگد زدن به یک توپ، سوار شدن اسب یا رفتن به پارک باشد. فرزند شما ممکن است قلعه‌های بلوکی بسازد، بازی‌های وانمودی در حیاط بازی کند یا ماشین‌های مسابقه‌ای خود را به حرکت در آورد.

آیا بازی گروهی برای کودک مفید است؟

یک گروه بازی فقط فرصتی برای کودکان نوپا نیست تا مهارت‌های اجتماعی خود را تمرین کنند و با بچه‌های دیگر سرگرم شوند.  در اینجا نحوه شروع یک گروه بازی وجود دارد:

-پارامتر‌ها را تنظیم کنید:

 تصمیم بگیرید که چند بار ملاقات کنید (هفته‌ای، دو بار در ماه)، کجا (خانه‌های متناوب، زمین بازی) و چه زمانی (زمانی را انتخاب کنید که بچه‌ها در آن استراحت و تغذیه شوند تا از عصبانیت کودک نوپا جلوگیری شود).

-قوانین اساسی را تعیین کنید:

آیا بلوک‌ها، ماشین‌ها، عروسک‌ها، توپ‌ها و لوازم آرایش را به اشتراک می‌گذارید یا به وسایل زمین بازی می‌چسبید؟ آیا میان وعده سرو می‌شود یا آلرژی وجود دارد؟ سیاست لغو (آیا باید از قبل پیامک بفرستید؟ ) و بیماری (چه علائمی نگه داشتن بچه‌ها در خانه را تضمین می‌کند؟ ) چیست؟ این مسائل را از قبل مطرح کنید.

 

نتیجه‌گیری:

اسباب بازی‌ها و زمان بازی برای کودکان نوپا فرصتی هیجان‌انگیز برای یادگیری و رشد است و با اضافه کردن همسالانش در یک گروه و پیوستن به سرگرمی در صورت امکان کودک خود را درگیر نگه دارید.
منبع:

www.whattoexpect.com

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها