قندهای طبیعی در غذاهایی مانند شیر (لاکتوز) و میوهها (فروکتوز) یافت میشوند. هر محصولی که حاوی شیر یا میوه باشد حاوی مقداری قند طبیعی است. قندهای افزوده شامل هر نوع قند یا شیرینکننده کالری است که در حین تولید یا آمادهسازی به غذاها یا نوشیدنیها اضافه میشود (مانند قرار دادن شکر در قهوه یا اضافه کردن شکر به غلات). منابع اصلی قندهای افزوده شده در رژیم غذایی نوشیدنیهای شیرین شده با شکر و دسرها و تنقلات شیرین هستند. نمونههایی از دسرها و تنقلات شیرین عبارتند از: کلوچه، براونی، کیک، بستنی، دسرهای لبنی منجمد، دونات، رولهای شیرین و شیرینی. قندهای افزوده شامل قندهای طبیعی مانند شکر سفید، شکر قهوهای و عسل و همچنین سایر شیرینکنندههای کالری که به صورت شیمیایی تولید میشوند (مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا) است.
نکاتی برای کاهش استفاده از شکر
برچسب مواد غذایی را بخوانید:
برچسب مواد غذایی اکنون قندهای افزوده شده را در زیر کربوهیدرات کل ذکر میکند. مطمئن شوید که تعداد گرم در هر وعده را بررسی کردهاید تا میزان شکر اضافه شده مصرفی خود را مشخص کنید.
کمتر از شکر استفاده کنید:
یک قاشق چای خوری شکر برابر با ۴ گرم شکر اضافه شده است، بنابراین این مقدار باید در حد روزانه شما گنجانده شود.
برای خوردن مواد شیرین برنامهریزی کنید:
در عرض دو هفته ممکن است در نظر داشته باشید که شیرینیهای خود را به پنج روز در هفته در مقابل هفت روز کاهش دهید.
منبع: