2783
شیرینی‌های بدون شیرینی!!!

شیرینی‌های بدون شیرینی!!!

1396/08/23 بازدید1472
خوردن شیرینی و شکلات‌های خوشمزه همیشه وسوسه‌کننده است اما بسیاری از افراد مبتلا به دیابت از خوردن این شرینی‌جات تا حدودی محروم هستند و باید نسبت به میزان قند و شکر مصرفی‌شان حساس باشند. به بهانه روز جهانی دیابت برای این گروه از عاشقان کیک و شیرینی چند دستور مخصوص داریم تا ضمن دنبال کردن رژیم غذایی مناسب، از مصرف این دسرها لذت ببرند.

کیک لیمو


مواد لازم:
  • 1/4 پیمانه کره آب‌شده
  • 3/4 پیمانه شکر قهوه‌ای
  • 3 عدد تخم‌مرغ درشت
  • 2 ق س روغن کانولا
  • 2 ق س آب‌لیموی تازه
  • 2 ق چ رنده پوست لیمو
  • 1 ق چ عصاره وانیل
  • 1/2 - 1 پیمانه آرد
  • 1/2 – 2 ق چ بیکینگ‌پودر
  • 3/4 ق چ نمک
  • 1 پیمانه ماست یونانی کم‌چرب
  • تعدادی ورقه لیمو شیرین‌شده
طرز تهیه:
1- فر را با دمای 350 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. قالب کیک به ابعاد 12 در 22 سانتی‌متر را با اسپری روغن چرب کنید و کنار بگذارید.
2- در یک کاسه بزرگ کره و شکر را آنقدر با همزن بزنید تا مانند خرده نان شوند. تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی افزوده و هم بزنید. بعد روغن، آب لیمو، پوست لیمو، ماست و وانیل را هم بیفزایید و هم بزنید. در کاسه‌ای دیگر آرد را با بیکینگ‌پودر و نمک مخلوط کنید. این مواد را به آرامی به دیگر مواد داخل کاسه بزرگ بیفزایید و هم بزنید تا مخلوطی یکدست حاصل شود.
3- مایه آماده کیک را به قالب منتقل کنید و ظرف را در فر بگذارید. مدت‌زمان کافی برای پخت کیک 50 تا 60 دقیقه است؛ یعنی تا موقعی که اگر بافت کیک را با خلال‌دندان امتحان کردید، خلال تمیز بیرون بیاید. کیک پخته را از فر بیرون بیاورید. قبل از بیرون آوردن آن از قالب 10 دقیقه صبر کنید. بعد آن را در ظرف مورد نظر بگذارید. برای سرو روی آن را با برش‌های شیرین‌شده لیمو تزئین کنید.
طرز تهیه لیموی شیرین شده
4/3 پیمانه شکر قهوه‌ای را در همین مقدار آب در حال جوش بریزید و تا زمانی که شکر بطور کامل حل شود، هم بزنید. یک عدد لیموی درشت را به صورت حلقه‌ای برش بزنید. لیموهای برش خورده را در آب و شکر بریزید و به مدت 5 تا 7 دقیقه صبر کنید تا نرم و شیرین شوند. سپس برش‌های لیمو را بیرون بیاورید و روی صافی بگذارید تا خنک شوند.

مافین کدو حلوایی با شکلات اضافه


مواد لازم:
  • 3 عدد تخم‌مرغ درشت
  • 3/4 و 1 پیمانه پوره کدوحلوایی
  • 1/2 پیمانه کره بادام‌زمینی
  • 1/4 پیمانه کره (آب شده)
  • 1/4 پیمانه خامه
  • 20 قطره عصاره شکربرگ
  • 1 ق چ عصاره وانیل
  • 1/2 پیمانه آرد نارگیل
  • 1/4 پیمانه پودر‌کاکائو
  • 1/4 پیمانه شیرین‌کننده رژیمی
  • 1 ق س ادویه دلخواه
  • 1 ق چ جوش شیرین
  • 1 ق چ بیکینگ‌پودر
  • کمی نمک دریا
  • 1/2 پیمانه چیپس شکلاتی بدون شکر
طرز تهیه:
1- فر را با دمای 350 درجه فارنهایت معادل 175 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. قالب مافین را با اسپری روغن چرب کنید.
2- تخم‌مرغ‌ها را با‌ پوره کدو، کره و کره بادام‌زمینی به اضافه عصاره وانیل و شکربرگ و خامه در یک کاسه بزرگ بریزید و آن‌قدر هم بزنید تا مخلوط شوند.
3- در کاسه‌ای جداگانه آرد نارگیل را با پودر کاکائو، شیرین‌کننده، جوش شیرین، بیکینگ‌پودر، نمک و ادویه مخلوط کنید تا هیچ کدام از مواد به صورت گلوله باقی نمانند.
4- حالامواد تر را به آرامی به مواد خشک اضافه کنید. مواد را با هم ترکیب کنید تا جایی که به صورت مایه‌ای یکنواخت و بدون گلوله دربیایند.
5- نیمی از چیپس شکلاتی را هم اضافه کنید و هم بزنید. از مایه مافین بردارید و 4/3 هر مخفظه مافین را با آن پر کنید. همه قالب را به همین ترتیب پر کنید.
6- روی هر مافین مقداری چیپس شکلات بریزید. قالب را در فر به مدت نیم ساعت حرارت دهید. وقتی که با خلال دندان کیک را امتحان کردید و تمیز بیرون آمد، نشانه پخت کامل است.
7- قبل از سرو نیم ساعتی صبر کنید تا مافین‌ها کاملا خنک شوند.
نکته 1:
شکربرگ گیاهی است که برگهای آن طعم شرینی دارند اما کربوهیدرات یا کالری ندارند. در شیرینی‌پزی برای افراد دیابتی و رژیمی هم از برگ خشک آن استفاده می‌شود و هم از عصاره برگ‌ها. از عطاری‌ها هم می‌توانید آنها را تهیه کنید. نام دیگر این گیاه«اِستِویا» است.
نکته 2:
شیرین‌کننده کم‌کالری یا قند و شکر مصنوعی به صورت صنعتی در کارخانجات صنایع‌غذایی و برحسب فرمول‌های شیمیایی تهیه می‌شوند. می‌توانید این محصولات را به همین نام‌ها از فروشگاه‌های زنجیره‌ای، لوازم قنادی‌ها و عطاری‌ها تهیه کنید. البته قبل از مصرف با پزشک معالج تان مشورت کنید تا برحسب میزان قند خون شما، مقدار مجاز مصرف این شیرین‌کننده‌ها را مشخص کند.

شیرینی عصرانه رژیمی


مواد لازم:
  • 2 پیمانه پودر نارگیل
  • 2 ق س آرد نارگیل
  • 3/4 پیمانه بادام‌هندی
  • 1/4 پیمانه روغن نارگیل آب‌شده
  • 2 عدد تخم‌مرغ
  • 1/4 پیمانه چیپس شکلاتی بی‌شکر
  • 1/4 پیمانه شیرین‌کننده کم کالری
  • 1 ق س عصاره وانیل
طرز تهیه:
1- فر را با دمای 320 درجه فارنهایت معادل 160 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و آن را کنار بگذارید.
2- همه مواد لازم به غیر از چیپس شکلات را در غذاساز بریزید. دستگاه را روشن‌کنید تا مواد به‌خوبی باهم ترکیب و خمیری‌شکل شوند.
3- خمیر را به کاسه‌ای منتقل کنید. چیپس‌های شکلاتی را به خمیر بیفزایید و با دست خوب مخلوط کنید. خمیر را یک تکه کنید و بعد آن را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید؛ بطوریکه هر کدام به اندازه یک گردو باشند.
4- توپک‌های خمیر را با فاصله تقریبا یک انگشت شست از همدیگر روی سینی‌ فر قرار دهید. با فشار کف دست آنها را پهن کنید. کناره‌ها را با نوک انگشت فرم دهید.
5- سینی را به مدت یک ربع تا 20 دقیقه در فر حرارت دهید تا کناره شیرینی‌ها طلایی شوند. اگر شیرینی‌ها کمی روغن پس دادند طبیعی است. نگران نشوید.
6- بعد از پخت، سینی را از فر بیرون بیاورید و با کمک یک یک کفگیر مخصوص شیرینی‌ها را به توری فلزی منتقل کنید تا خوب خنک شوند. بعد از خنک‌شدن سفت ‌می‌شوند.

شکلات خانگی


مواد لازم:
  • 1/2 پیمانه خامه کم چرب
  • 1 پیمانه شیرین‌کننده مصنوعی
  • 1/2 ق چ نمک
  • 3/4 و 1 پیمانه مارشمالوی ریز
  • 3 ق س کره
  • 1/2 و 1 پیمانه چیپس شکلاتی کم‌شیرین
  • 1/2 ق چ عصاره وانیل
  • 3/4 پیمانه گردوی خرد شده
  • 3/4 پیمانه آب‌نبات رژیمی خرد شده
طرز تهیه:
1- در قالبی به اندازه 10 در 20 سانتیمتر، کاغذ روغنی را پهن کنید، بطوریکه لبه‌های کاغذ از قالب بیرون بزند.
2- در قابلمه‌ای مناسب که کف آن خیلی نازک نباشد شکر، نمک، خامه و مارشمالو بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید. مواد را هم بزنید تا مارشمالو و کره ذوب شوند و به خوبی با دیگر مواد ترکیب شوند.
3- مواد را مدام هم بزنید تا جوش بیایند. بعد از 5 دقیقه هم‌زدن روی حرارت، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
4- چیپس شکلات و عصاره وانیل را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و هم بزنید. آنقدر هم بزنید تا شکلات‌ها آب شوند. نیمی از آبنبات یا مغز را هم بیفزایید.
5- مایه آماده شده را در قالب بریزید و یکدست پهن کنید. بقیه آبنبات خرد شده و مغز را روی شکلات بریزید و قالب را مدتی کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد.
6- شکلات خانگی باید در دمای اتاق 3 ساعت بماند تا سرد و سفت می‌شود. بعد از این مدت با کمک کاغذ شکلات را بیرون بیاورید و روی سطحی صاف بگذارید. با قالب استوانه‌ای شکل شکلات‌ها را برش بزنید و در ظرفی قرار دهید. بهتر است برای اینکه به هم نچسبند بین آنها کاغذ روغنی بگذارید.
نکته:
برای شکلات‌های سفیدرنگ می‌توانید از چیپس شکلاتی سفید استفاده کنید و به جای مغز گردو از هر مغز خرد شده دیگری را می توان جایگزین کرد.

پودینگ شکلات و دارچین رژیمی


مواد لازم:
  • 3 ق س نشاسته ذرت
  • 6 ق س شکر قهوه‌ای
  • 3 ق س پودر کاکائو
  • 1/2 ق چ پودر دارچین
  • 1/2 ق چ نمک
  • 1/2 و 2 پیمانه شیر
  • 1/2 پیمانه شیرعسل
  • 120 گرم شکلات تلخ
  • کمی شکلات‌سفید کم شیرین برای تزئین
  • چوب دارچین برای تزئین
طرز تهیه:
1- در قابلمه‌ای متوسط نشاسته را به همراه شکر، پودر کاکائو، دارچین و نمک بریزید. شیر را کم‌کم اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و به هم زدن ادامه دهید.
2- مواد را باید دائم و تا زمانی هم بزنید که غلیظ شوند. شکلات را هم بیفزایید. روی حرارت هم بزنید تا شکلات آب شود. بعد قابلمه را از روی شعله بردارید.
3- مواد را در چهار ظرف مخصوص سرو بریزید. برای اینکه پودینگ در طول مدت خنک شدن رویه نبندد یک لایه سلفون یا کیسه پلاستیکی روی سطح پودینگ بگذارید.
4- ظرف‌ها را یکی دو ساعت یا حداکثر یک شب تا صبح در یخچال بگذارید. موقع سرو سلفون‌ها را بردارید و دسر را با خرده‌های شکلات و چوب دارچین تزئین کنید.
نکته:
مصرف شکلات تلخ برای افراد مبتلا به دیابتی مجاز است اما میزان مصرف بطور معمول توسط پزشک معالج تعیین می‌شود.

ارسال نظر شما

login captcha

وااااااى چقد اين شيرينى ها هيجان انگيييييزن    

2788

پربازدیدترین ها