کتاب افسانه کچل کفترباز
- نویسنده و تصویرگر : لیسا جمیله برجسته
- انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، 1385
- قیمت نسخه کاغذی : 1600تومان
- مخاطب : کودکان 3 تا 7 ساله
حسن کچل از شخصیتهای محبوب و آشنای افسانههای ایرانی است. در این داستان، کچل و کفترها و نی زدنش تنها مایهی دلخوشی یک شهر هستند. شهری که حاکم غمگین و عزادار آن، شادی و خندیدن و رقصیدن را ممنوع کرده و در زیرزمین قصرش به تنهایی مشغول سوگواری برای همسرش است. در میان مردم شهر و قصر، تنها حسن، دلخوش با پرواز و صدای کبوترانش است و شادی و خوشبختیاش را با همگان شریک میشود. تا اینکه روزی پادشاه از زیرزمین بیرون میآید و صدای نی و پرواز کبوتران و شادی دخترش را میبیند و عصبانی از دیدن نافرمانیها، برای حسن تنبیه سختی در نظر میگیرد.
در این افسانه، به زیبایی اعتقاد به معجزه شادمانی و نیکخواهی روایت میشود. حسن کچل و کبوترانش به واسطه اینکه در سمت امیدواری و شادمانی و عشق به زندگی ایستادهاند؛ مغلوب ستم و بیرحمی پادشاه نمیشوند. متاسفانه دختر پادشاه و سایر مردم که فقط بهرهمند از این شادمانی هستند؛ نه برای کمک به او و نه برای تغییر وضع موجود کاری نمیکنند. تنها عشق حسنکچل به بذل شادمانی است که سوگواریاش را به مدد معجزه به شادمانی تبدیل میکند. چرا که حسن کچل زیباییهای زندگیش را بیدریغ با مردم خسته و افسرده شهرش شریک شده است. اینجا است که تفاوت سوگواری کردن حسن و پادشاه نیز بارز میشود. برای حسن که پیامبر شادمانی شهر است؛ معجزه پیش میآید ولی برای پادشاهی که سالهاست زندگی را از همه دریغ کرده، معجزه فقط با لبخند و دیدن زیبایی زندگی رخ میدهد. شاید خوب باشد اینجا از تفاوت خودخواهی و دگرخواهی نیز برای کودکان حرف بزنیم.
افسانههای هر ملتی، بیانگر رویاها و آرزوها و ناکامیهای آن ملت هستند. با تعریف کردن آنها برای کودکان خود، هویت ملی آنها را شکل میدهیم و مطابق همیشه، ارزشهای بومی خود را به راحتی به آنها منتقل میکنیم.
این افسانه اولین بار توسط صمد بهرنگی برای کودکان نگارش و به صورت کتاب جاپ شد. اما این نسخه با تصویرگری و تلخیص که مناسب کودکان پیش از دبستان است؛ در سال 1385 توسط کانون چاپ و به کودکان ایران تقدیم شده است.
کتاب دایرهالمعارف کوچک من : درباره جانوران قطبی
- نویسنده : فرانسواز دوگیبرت
- تصویرگر : هلن ژرژ
- مترجم : رویا خوئی
- انتشارات محراب قلم،1394
- قیمت نسخه کاغذی : 6000 تومان
- مخاطب : کودکان 7 تا 12ساله
دایرهالمعارفها و کتابهای مرجع ویژهی کودکان، از بهترین منابع و امکانات برای افزایش علاقه و مطالعه کودکان هستند. کودکان به صورت فشرده و خلاصه، با مجموعهای از خواندنیها و مطالب جالب توجه آشنا میشوند و میتوانند علاقه اصلی خود را در این مطالعات بهتر بیابند. خوشبختانه در سالهای اخیر، کتابهایی از این دست، بسیار منتشر شده است و انتشارات محراب قلم مجموعهای با بیش از بیست عنوان متنوع و جذاب منتشر کرده است.
کتاب حاضر به موضوع جالب جانواران قطبی میپردازد. درباره اقلیم و آب و هوای قطبی اطلاعات مختصری میدهد و سپس به تفصیل بیشتر، انواع جانواران و حیوانات شاخصی که در دو قطب زندگی میکنند را معرفی میکند ؛ جانورانی چون پنگوئنهای امپراطور، خرسهای قطبی، روباه و گوزن قطبی و انواع فکها و شیرهای دریایی و دلفین و وال و نهنگ قاتل. ما در این کتاب با پوشش بدن این حیوانات، غذایی که میخورند و سبک مقابله آنها با سرمای سخت قطبها آشنا میشویم. همچنین مطالب جالبی درباره تاثیر گرمایش زمین و کوچ کردن این جانوران میآموزیم.
تصویرسازی کتاب نیز به زیبایی مطالب را برای خواننده خردسال، گویا و جذاب کرده است. امیدوارم کودکان دلبندمان، حوزههای متنوع مطالعاتی را تجربه کنند و بر اطلاعات خود بیفزایند.
کتاب خیابان چرینگ کراس، شمارهی 84
- نویسنده : هلین هانف
- مترجم : لیلا کُرد
- انتشارات کوله پشتی،1395
- قیمت نسخه کاغذی : 15000تومان
- قیمت نسخه دیجیتال : 5000تومان
- مخاطب : بزرگسالان
اگر از علاقمندان کتابهایی به سبک نامهنگاری باشید و نیز از عاشقان کتاب و کتابفروشی، شیفته این کتاب و شخصیتها و زندگیشان خواهید شد.
این کتاب کم حجم، مجموعه نامهنگاریهای زنی به نام «هلین هانف» از نیویورک و مردی به نام «فرانک دوئل» از کتابفروشی «مارکس و شرکا» در لندن است. هلین هانف که زنی کتابخوان و نمایشنامهنویسی ناکام است؛ پس از پایان چنگ جهانی دوم و زمانی که کتابهای دست دوم و قدیمی فقط در اروپا یافت میشوند؛ کتابهای موردنظرش را از این کتابفروشی در لندن به صورت پستی خرید میکند. عشق او به کتابهای مهجور و تخصصی، و نیز پشتکار فرانک در یافتن نسخههای عالی از این کتابها و فرستادنش بسیار ستودنی و دلپذیر است.
در دنیای پس از جنگ دوم جهانی که ویرانی و ناامیدی از روح بشر و ترس از میزان حماقت و اشتباه در عالم فراگیر شده است؛ این دو عاشق کتاب، به بهترین نحو کار خود را انجام میدهند. گویی وقتی زمانه بسیار سخت و جان آدم فسرده از شرایط ناگوار بیرونی است؛ کتابهای کلاسیک تنها جانپناه ذهن مغشوش و خسته آدمها است. چیزی که هلین را برای ما محبوب میکند؛ شوخ طبعی و در عینحال جدیت او برای رسیدن به کتابهای محبوبش است. با اینکه او در هالیوود و دنیای تئاتر هیچگاه نتوانست به موفقیت موردنظر خود دست یابد؛ ولی آنچه در زندگی واقعی انجام داد و غنایی که با کتاب خواندن به زندگیش بخشیده بود؛ او را محبوب و مشهور کرد.
در سال 1970 منتشر شد و به سرعت مورد اقبال و توجه منتقدان و خوانندگان قرار گرفت. در سال 1987 نیز فیلمی با اقتباس از این کتاب ساخته شد.