نی نی سایت: زمان خرید های شب عید حتما به
رنگ آجیل توجه کنید.رنگ پس دادن آجیل اصلا نشانه خوبی نیست، رنگ پس دادن، نشانه غیربهداشتی بودن آجیل است. کارشناسان توصیه می کنند آجیل را به صورت بسته بندی و با پروانه بهداشتی خریداری کنید.
دکترعلی ارغوانی متخصص داخلی در این باره می گوید:« سموم قارچی مثل آفلاتوکسین میتوانند آجیل و خشکبار را آلوده کنند؛ واحدهای صنعتی با توجه به وجود پروانههای بهداشتی، ضوابط و دستورالعملهای وزارت بهداشت، ملزم به اندازهگیری آفلاتوکسین بر روی محصولاتشان هستند، اما در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز و فلهای عرضه میشود، این اندازهگیریها انجام نمی شود و محصول تولیدی قابل ردیابی نیستند. اما اگر به هر دلیلی ترجیح میدهید که خرید خود را به همان شکل سنتی انجام دهید، تلاش کنید تا هنگام انتخاب و خرید آجیل نوروزی، نکات مهم را رعایت کنید؛ تا حد امکان آجیل عید خود را از فروشگاههای معتبر که اجناسی با کیفیت مرغوب و تازه عرضه میکنند، بخرید؛ از خرید گذری یا خرید از دستفروشان خودداری کنید.»
به رنگ آجیل توجه کنید
ارغوانی در ادامه به باشگاه خبرنگاران می گوید:« هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشید؛ آجیل تازه نباید هیچگونه بوی نامطبوعی مانند بوی نا، بوی ماندگی، بوی تند و بوی ترشیدگی داشته باشد،؛ به ظاهر آجیل خوب دقت کنید، وجود حفره یا کپک زدگی از نشانههای آجیل کهنه است، اگر در میان آجیل، بقایای حشرات مرده یا زنده را دیدید، بدانید که آجیل کهنه و فاسد است.مقداری از آجیل را در مشت خود بریزید و کمی منتظر بمانید؛ سپس آجیل را خالی کنید و ببینید که آیا روی دست شما رنگ پس داده است یا نه؛ پس دادن
رنگ آجیل نشانه غیربهداشتی بودن آن است، طبق دستورالعملهای مقامات بهداشتی، به کار بردن هر نوع رنگ، حتی رنگهای مجاز خوراکی، در تولید آجیلها ممنوع است.در تولید و تهیه آجیلهای بستهبندی شده و دارای پروانه بهداشتی، از هیچگونه رنگی استفاده نمیشود و در صورت لزوم هم از رنگهای طبیعی مانند زعفران و زردچوبه استفاده میکنند؛ از خرید پستههایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگشده دارند، خودداری کنید، دور تخمههای پررنگ را هم خط بکشید، آنها را به زور رنگهای مصنوعی به این شکل درآوردهاند.»