2777
2789
لیلا جون و مانلی عزیز برای درک این رفتار نی نی ها باید یه کم از تاریخچه شون دونست! سر کار میرین یا خونه دارین؟ وقت هایی که با همین چجوری وقت میگذرونین؟ اگه سرکار هستین کجا میذارینشون؟ چجوری ازشون جدا میشین؟
هاله جون ممنون از پیگیریت
نه من سر کار نمیرم و تقریبا همیشه با آوا هستم. خیلی هم رفت و آمد نداریم، دوروبرمون هم اصلا بجه کوچیک نیست. (قبلا یه سری کارگاه مادر و کودک می بردمش که می خوام دوباره شروع کنم )خونه مامان بزرگها هم که میریم با اینکه با اونها بازی می کنه اما دوست نداره من مدت زیادی غیبم بزنه (یک کار بدی که من کردم و فکر می کنم بی تاثیر نبوده، اینه که هر وقت خواستم پیش مامانبزرگها تنهاش بزارم،، یواشکی در رفتم)
البته مشکلی که من الان باهاش دارم (جدای چسبیدنش به من) اینه که تازگیها هز کاری بخواد و ما نکیم سریع گریه زاری می کنه. راه حلهای موجود اینهاست:
1. وقتی که گریه می کنه برای جلوگیری از اجساس عدم امنیت خواسته اش رو انجام بدم (ولی اینطوری به این کار عادت می گنه)
2. تا چیزی خواست، قبل از اینکه به گریه بیفته برآورده کنم (این هم به نظرم خیلی عملی و درست نمیاد)
3. سعی کنم حواسشو پرت کنم تا یادش بره (راه خوبیه ولی همیشه جواب نمیده)
4. محلش نذارم تا خودش بیخیال بشه و بفهمه با گریه زاری نمی تونه کارشو راه بندازه (خوب اتفاقی که افتاد این بود بعد از کلی گریه زاری به بغل من پناه آورد و من خلیل دلم براش سوخت. تازه گاهی آخرش بازم کاری که خواست رو کرد)

به نظرش شما الان وقتی بچه های ما چیزی از ما می خوان (مثلا چیزی رو بهشون بدیم یا بعد از کلی بازی، باز هم در اختیارشون باشیم و ...) چه عکس العملی درسته؟
مامی آوا

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

مرسی هاله جون
من تا 16 ماهگی سرکار نمیرفتم واصلا تا اون موقع تنهاش نذاشتم در حد نیم ساعت اونم وقتی خواب بوده...بعدش هم پروزه ای کار میکنم 2 ماه رفتم 1ماه استراحت الان دوباره میرم...اصلا واصلا از جدایی من ناراحت نمیشه من همیشه ازش خداحافظی میکنم هیچوقت یواشکی نمیرم...برام بوس میفرسته وبای بای میکنه...سرکار که میرم پیش مامانم میمونه ازین بابتم مشکلی نداره خیلیم خوشحالتره چون اونجا شلوغه وسرگرم...ولی چند ساعتی که با مامانمم تنهاس دوسداره باهاش بازی کنه وتنهایی بازی نمیکنه(دقیقا کاری که با من میکنه وقتی تنهاییم) ولی به محض اینکه یکی دیگه هم بیاد ...دیگه میره پی کارش..انگار دوست داره اطرافش شلوغ باشه ...گاهی میبرمش خانه اسباب بازی...ولی تنها باشه زیاد نمیمونه..باید حتما پیشش باشیم

کارمم جوریه که میتونم تو خونه انجام بدم ولی چون میدونم نمیزاره مجبورم برم شرکت..
لیلا جون:
خوبه که سرکار نمیری. نمیخوام بگم که سر کار رفتن یا نرفتن به تنهایی میتونه عامل ایجاد یا عدک ایجاد احساس امنیت باشه ولی فاکتور مهمیه. تو پستای قبل راجع به روش های ایجاد حس امنیت صحبت شده اگه بخونی بد نیست. این رفتار های چسبیدن معمولا نشونه یه جور عدم امنیت هست البته زیادیش! همونط.ر که خودت فکر کردی وقتی بچه ها رو جایی میذاریم یا خودمون بیرون میریم حتما باید از بچه خداحافظی کنیم و این اطمینان رو بهش بدیم که به زودی برمیگردیم. اینکه سرشو کلاه بذاریم وو یهویی در بریم حس عدم امنیت ایحاد میکنه.
در مورد گریه کردن هم قانون کلی اینه که نباید یاد بگیره که با گریه میتونه چیزیو بدست بیاره. ثابت قدم باش و هر وقت اینکارو میکنه خواسته ش رو برآورده نکن و حواسش رو با یه چیز دیگه پرت کن. بهش هم بگو که تا وقتی گریه کنی خبری از چیزی که میخوای نیست! از گریه ش هم نترس اتفاقی نمیفته. ببینه تو محکمی کوتاه میتد.
اگه بتونی براش فرصت بازی با بچه های همسن و سال خودش فراهم کنی خیلی عالیه
مانلی جون
کم بودن ساعات کارت خیلی خوبه. اینکه باهاش خداحافظی میکنی و میری عالیه آفرین. تو هم اگه تونستی مطالب قبلی راجع به احساس امنیت رو بخون. حالا که نی نی ت اینقدر شلوغی و بازی رو دوست داره بیشتر براش فراهم کن. مثلا یکی دو ساعتی ببرش مهد یا پارک یا خونه دوستایی که بچه کوچیک دارن
هاله جون مرسی عزیزم از راهنماییت
ممنون که سر حوصله با جزئیات جواب سوال من رو دادی
من قسمتهای مربوط به احساس امنیت رو تو این کلوپ خوانده بودم ولی حالا که اشاره کردی دوباره مرور می کنم
ببین یکی از جمله هایی که برام نوشته بودی رو درست متوجه نشدم "" بهش هم بگو که تا وقتی گریه کنی خبری از چیزی که میخوای نیست!""
منظورت این بود که اگه چیری رو خواست و من نمیخوام بهش بدم هر چقدر هم گریه کرد بگم هر چی گریه کنی خبری از اون نیست....
بازم ممنون از وفت و انرژیی که می ذاری
مامی آوا
خواهش میکنم عزیزم
منظورم این بود که اگه واقعا چیزی رو نمیخوای بهش بدی و براش خطرناکه نه بگو. در مورد چیزی که میدونی آخرش راضی میشی بدی و خطری نداره الکی از اول گیر نده!! وقتی هم نمیخوای بدی و داره گریه میکنه بهش بگو تا وقتی گریه کنی اینو بهت نمیدم یا اگه کلا نمیخوای بدی بهش بگو این خطرناکه یا مال تو نیست نمیشه بهت بدم و سر حرفت هم وایسا. اگه گریه ش شدید بود سعی کن حواسشو پرت کنی با یه چیز دیگه. در کل به اینجور گریه ها رو تحویل نگیر!
ممنون هاله جون از راهنماییت ....هر از گاهی میبرمش خانه اسباب بازی ولی همانطور که اشاره کردم تنها نمیمونه حتما منم باید ببینه ومطمئن باشه که اونجا هستم وگرنه گریه میکنه واز در داخل نمیره...حالا بنظر شما گریه شو نادیده بگیرم و تنهاش بزارم تا عادت کنه یا شاید هنوز زودباشه بهش وقت بدم شاید بزرگتر شه بهتر شه وخودش تنها بره؟
منم مشکل بازی نکردن رو دارم ولی خوب که به آراد توجه میکنم احساس میکنم آراد بلد نیست تنهایی بازی کنه . چون همیشه تو بازیهاش من یا پدرش یا بالاخره یکی بوده که باهاش بازی کرده برای همین وقتی ما سرمون به کار خودمون گرمه ، آراد نمیتونه خودش خودش رو سرگرم کنه . و متاسفانه به همین علت شدیدا رو آورده به تلویزیون . یعنی تا میبینه ما هرکدوم مشغول کار خودمونیم میشینه روی مبل و شروع میکنه به تلویزیون نگاه کردن . حتی اگر تصویر تلویزیون اخبار باشه .
واقعا نمیدونم الان تو سنی هستن که باید بلد باشن خودشون بازی کنن یا نه/
دانی که زآدمی چه ماند پسِ مرگ ، عشق است و محبت است و باقی همه هیچ
مانلی جون تغییر رفتار تو بچه ها بهتره قدم قدم و آروم انجام بشه اول با حضور خودت بعد دوستا یا کسایی که میشناسه و دوست داره و کم کم با افراد غریبه و به تنهایی هنوز خیلی ازشون نمیشه انتظار داشت قطعا بزرگتر شن بهتر میشن البته با کمک ما نه خودبخود!
ممنون هاله جون از وقتی که میزاری و راهنمایی میکنی..من نگران بودم که این حالتا طبیعی نباشه ولی با گفته های مامان آراز وآراد وراهنمایی های شما خیالم راحت شد که وابستگیش مشکلی ایجاد نمیکنه وبه مرور بهتر میشه..تصمیم گرفتم بطور منظم ببرم خانه اسباب بازی تا دوستای ثابتی پیدا کنه و وابستگیش کمتر بشه
بای بای پوشک

انگار همین دیروز بود که اولین پوشک نوزادتان را عوض کردید و حالا دیگر آن نوزاد کوچک و ناتوان به کودکی نوپا و شیطان تبدیل شده و شما فکر می‌کنید زمان مناسب برای کنار گذاشتن پوشک رسیده است. آموزش آداب توالت رفتن دغدغه همه مادرانی است که کودک بالا‌تر از یک سال و نیم دارند، البته باید گفت هیچ سن خاصی برای کنار گذاشتن پوشک وجود ندارد. شما می‌توانید این کار را زمانی آغاز کنید که هم شما و هم کودک‌تان آمادگی آن را دارید. معمولا کودکان ۲ تا ۳ سال و گاهی حتی ۴ سال به درک کاملی از وضعیت کنترل و دفع ادرار و مدفوع می‌رسند. اگر آموزش را زود‌تر شروع کنید، احتمال موفقیت شما و کودک‌تان کم است و این فرآیند، تجربه‌ای طولانی و دردناک برای هر دوی شما خواهد بود. این مطلب به شما کمک می‌کند مطمئن شوید که آیا واقعا وقت خداحافظی با پوشک رسیده یا خیر!
علائم آمادگی

سن مناسب برای شروع آموزش در کودکان متفاوت است. به یاد داشته باشید آموزش پیش از زمان مناسب می‌تواند مشکلاتی از قبیل شب ادراری، استرس و احساس ناامنی و اعتماد به نفس پایین برای کودک به همراه داشته باشد. برای این‌که مطمئن شوید کودک‌تان به سن مناسبی رسیده و آمادگی نسبی برای پذیرفتن لگن را دارد یا هنوز کنار گذاشتن پوشک برایش زود است، باید به دنبال علائم زیر باشید. با توجه به رشد جسمی، رفتاری و روان‌شناختی سن مناسب برای شروع استفاده از لگن سنی است که:

کودک بتواند به راحتی راه برود، بدود، بنشیند و از پله‌ها بالا و پایین برود. زمان دفع مشخص و منظمی داشته باشد و بتواند حرکات روده‌ای را تا حدودی کنترل کند. بتواند بیش از ۳ یا ۴ ساعت خشک بماند. این امر به شما نشان می‌دهد ماهیچه‌های مثانه به قدری قوی شده‌اند که بتوانند ادرار را برای مدت مشخصی نگه دارند.

بتواند چند دقیقه آرام بنشیند و بازی کند، بدون این‌که راه بیفتد و بهانه بگیرد. بتواند شلوارش را به تنهایی بالا و پایین بکشد. اگر پوشکش خیس یا کثیف بود، احساس ناراحتی کرده و اعتراض کند. بتواند از رفتارهاى سایرین تقلید کند. وقتی شکمش کار می‌کند از ظاهرش مشخص باشد، مثلا سکوت کند، جای خلوتی برود یا حالت چهره‌اش تغییر کند. این نشان می‌دهد او نسبت به کاری که می‌کند تا حدودی آگاه است.

بتواند دستورات و فرمان‌های ساده را دنبال کند؛ مثلا کتاب را بیاور، به اتاق برو، کلاهت را سر کن و... مفهوم قرار دادن هر چیز را سر جایش درک کند و به آن اهمیت بدهد. نشانه‌ای از استقلال در رفتارش باشد و دوست داشته باشد مستقل کار‌هایش را انجام دهد، مثلا خودش غذایش را بخورد یا لباس‌هایش را درآورد. نسبت به استفاده از لگن و کنار گذاشتن پوشک اعتراضی نداشته باشد و همکاری لازم را در حد توانش نشان دهد. از کلماتی برای آگاه کردن شما نسبت به خیس بودن یا کثیف بودن پوشکش استفاده کند و قبل از انجام عمل دفع و ادرار بتواند با این اسامی وضعیتش را اعلام کند یا حتی قادر باشد خودش را نگه دارد تا به دستشویی برسد.

این‌ها علائمی هستند که نشان می‌دهند کودک شما درک مناسبی از نیاز‌هایش دارد. لازم نیست کودک تمام علائم را با هم داشته باشد، فقط کافی است به طور کلی نشانه‌ای از اشتیاق و ناراحتی از پوشک به شما نشان دهد، آن وقت شما می‌توانید با خیال راحت آموزش را آغاز کنید.
2810