پيش از اين نيز محققان ديگر کشورها، اسپرم افرادي را که مشکل ناباروري يا سقط داشته اند، از لحاظ کروموزومي بررسي کرده و متوجه شدند که شکست هايي در دي ان اي (DNA) اين کروموزوم ها به وجود آمده است. اين پديده «DNA Fragmentation» نام دارد. بر اين اساس ما هم از اين تجربه استفاده کرديم و در زوج هايي که سقط کرده اند، ولي در ظاهر مشکلي نداشته اند و ما هم علتي براي آن پيدا نمي کرديم، آزمايش دي ان اي اسپرم انجام داديم و ديديم که درصد يا مقدار شکست دي ان اي در اين افراد بالاست. محققان معمولازير 30 درصد شکست در دي ان اي را طبيعي مي دانند، اما ما در پژوهش هايمان متوجه شديم که شکست دي ان اي در اين افراد بيش از 30 درصد است. هم اکنون نيز در ناباروري مردان و سقط هاي مکرر، اين آزمايش ها جزو کار روتين و عادي ماست. خوشبختانه ما توانستيم اين تست را در ايران جا بيندازيم، کاربردي اش کنيم و از آن هم استفاده کنيم.
زوج هايي که مشکل سقط دارند و طبق تحقيقات جديد مشخص شده که اسپرم مرد، چنين مشکلي دارد و درصدي از اسپرم دچار شکست دي ان اي است، بايد از چه روش درماني اي استفاده کنند که در نهايت بتوانند يک باروري سالم داشته باشند؟
خوشبختانه اين مورد از آن عيب هاي کروموزومي است که درمان دارد. به عبارت ديگر يک مقدار از آنتي اکسيدان ها و ويتامين هايي مثل E، A، C و مواد ديگري مثل امگا-3 و داروهاي مکمل ديگر وجود دارد که ثابت شده که اگر اينها را به مدت دو، سه تا شش ماه مصرف کنند، اين شکست دي ان اي يا پروتئين اصلي وراثت ترميم مي شود و بر اساس آن، اين نقص از بين مي رود. اما تا آن موقع توصيه مي شود که حاملگي ايجاد نشود و درماني براي ناباروري، (مثل IVF) انجام نگيرد.
اگر IVF انجام دهند، شکست خواهند خورد. به عبارتي يا حاملگي صورت نمي گيرد يا اگر صورت گيرد، در نهايت، جنين سقط خواهد شد. اين نتيجه تحقيقات دانشمندان و همکاران ما در کشورهاي ديگر است که به صورت مستند وجود دارد و شما مي توانيد نتايج اين تحقيقات را با جست وجو در اينترنت پيدا کنيد. در مورد «DNA Fragmentation» اسپرم، مطالب متعددي در اينترنت وجود دارد، اما نکته اي که بايد يادآور شوم اين است که ما افرادي را که چندين بار IVF انجام داده، اما بارداري شان موفق نبود، بررسي کرديم و ديديم که آنها مشکل «DNA Fragmentation» دارند. قبلااين امکان وجود نداشت که اين تست را روي زوج هاي نابارور انجام دهيم، ولي هم اکنون امکانات چنين کاري را داريم و در مرداني که مشکل ناباروري دارند، اول از همه اين تست را انجام مي دهيم. ما هم اکنون اين تست را هم جزو تست هاي روتين کرده ايم که ببينيم اصلاچنين اشکالي هست يا نه، اگر چنين مشکلي هست ما ديگر IVF نمي کنيم، زيرا اين امکان وجود دارد که هزينه هاي سنگيني را به دليل انجام IVF به بيمار تحميل کنيم، اما نتيجه نگيريم و بعد ناچار شويم اين تست را انجام دهيم. مي گويند آزموده را آزمودن خطاست. پس ما از همان ابتدا مرداني را که نابارور هستند، از لحاظ شکست در دي ان اي بررسي مي کنيم، البته در مورد زوج هايي که خانم ها مشکل دارند، داستان به شکل ديگري است که آنها هم درمان هاي خاص خودشان را دارند.