آموزش کامل کوفته تبریزی
این مقدار برای ۶ تا ۸عدد کوفته اندازه پرتقاله
یسری نکته داره اگ انجام بدی اصلا کوفته وانمیره
اول بریم سراغ دستور پختش
بعدا بریم برای نکته هاش
پونصد گرم گوشت میتونی حتی ترکیبی بزنی
یه پیمانه برنج میتونی برنج کامل یانیم دانه استفاده کنی هرکدوم راحتی شش ساعت خیس کن
نصف پیمانه تا یک پیمانه لپه حداقل دوساعت خیس کن
پیاز ۳ تابزرگ
رب دوقاشق
مواد میانی
زرشک یه پیمانه یکی دوساعت خیس کنین
آلو بخارا هفت هشت تایی اونم خیس کنین
مغز گردو سالم احتیاج داریم نیاز نیست بکوبید
تخم مرغ اختیاریه
آرد نخود یه قاشق تا نهایت دوقاشق
فلفل سیاه نمک زردچوبه زعفران
پودر لبو هم اختیاریه
عصاره گوشت هم من یدونه برای سسش استفاده میکنم لذیذترشه
سبزیجات گشنیز مرزه نعنا تره شوید اینارو میتونین استفاده کنین
سیصد گرم سبزی کافیه
دستور پخت
اول قبل اینکه شروع کنین از اون ۳ تا پیاز یدونشو خلالی برش بزنین وسرخ کنین و کنار بذارین اینو لازم داریم ک در ادامه میگم چکار کنین
یدونه پیازو رنده کنین آبشون بگیرین
یدونه پیازم نگینی ریز خورد کنین
من همه مواد بامیکسر درست کردم شما میتونین بکوبین هرجور راحتین
بعداز پیازها لپه هارو بذارین بجوشه اما کامل نمیخوایم بپزه ۹۰ درصد بپزه یکم مونده که کامل پخته بشه ابکشش کنین
برنج روهم تو قابلمه بریزین بایه قاشق مرباخوری نمک و روغن و هم سطح برنج آب بریزین بذارین مثل حالت کته بپزه
میتونین زردچوبه بهش بزنین برنجتون زرد بشه
آبش که کشیده شد کافیه قرار نیست دم کنین ومثل همیشه ک برنج جوش میدین که ابکش کنین ویکم دندونگیرهست مغزش خامه اینم بردارین خنک ک شد بریزین تو ظرف مخلوط کن همراه گوشت چرخ کرده حسابی چرخش کنین قشنگ مخلوط،بشه چند بار خورد کنین
من خودم از برنج نیم دانه استفاده کردم
بعد از چرخ کردن بریزین تو کاسه بزرگ
لپه هارو هم آبکش کنین آب نداشته باشه بریزین تو خورد کن و لپه هارو خورد کنین قشنگ اونم بریزین تو کاسه رو گوشتو برنج
بعد حسابی ورز بدین
بعدا یک قاشق مرباخوری نمک زردچوبه فلفل سیاه یه قاشق مرزه
سبزیجات بزنین حسابی ورز بدین پیاز رنده شده بزنین یدونخ تخم مرغ بزنین زعفران بزنین آرد نخود یه قاشق کافیه اما اگ احساس کردین کمی شل هست میتونین یقاشق دیگم بزنین حسابی ورز بدین مواد بره توخورد هم
چسبندگی قشنگ حس کنی یاظرفو برمیگردونی مواد نریزه از کاسه
بعد شروع میکنین به درست کردن کوفته ها
یه سینی و
یه کاسه آب کنار دستت بذار فقط انگشتات یکم مرطوب کن یه کم از مواد اندازه پرتقال بردار گردش کن بعد داخلش یه حفره گود درست کن از مواد زرشک پیاز سرخ شده خلالی و گردو داخلش بریز و کوفته رو مجدد جمع کن و حسابی قلقلی کن جمع کن اصلا نباید درزی ترکی چیزی داشته باشه که آب بره داخلش کوفتت خراب میشه وامیره
کوفته رو، روی بندای انگشتات قل قل بده و گردش کن یعنی رو کف دستت قلقلی درست نکن
باسرعت قل قل کن و حسابی صافو صیقلی بشه گرد و بدون ترک
و تمام قل قلیاتو درست کن اینجوری بعد یه سلفون یا پلاستیک فریزر رو تمام کوفته ها بکش بذار تو یخچال فریزر یکساعت بمونه استراحت کنه
حالا تو این فاصله بریم سراغ درست کردن سسش
پیاز سوم ک نگینی خورد کردین بریز تو قابلمه بزرگ جادار بتعداد قلقلیهات
پیازارو تفت بده زردچوبه بزن عطر زردچوبه بلند بشه وطلایی بشه پیازات
دوقاشق رب بزن و حسابی تفت بده تا رنگ رب باشه خامیش گرفته بشه و رنگ رب خوشرنگ بشه
بعد به اندازه ی آب جوش بریز تو قابلمه که وقتی کوفته هارو چیدی تا نصف کوفته ها تو آب قرار بگیره کوفته رو که میذاری تو سس حجم آب بالا میاد حواست باشه
اندازه آب بریزین ک وسط کار مجبور نشی آب بریزین مجدد
نمک و فلفل سیاه هم بزن مراقب باش شورش نکنی فعلا یه قاشق مرباخوری بزن آخر کار نیاز بود نمکشو تنظیم میکنی چون آبش کشیده میشه کم میشه نمک زیاد بزنی ممکنه شوربشه
خب صبر میکنی آب جوش بیاد شعله قابلمه زیاد باشه تا قل های بزرگ بزنه
بعددونه دونه کوفته هارو بذار تو این سس درحال جوش
یهو همه کوفته هارو باهم نچین
یدونه بذار اجازه بده آب جوش بیاد بعدا دومی و سومی و بقیه کوفته هارو دونه دونه بچین آب باید درحال جوش باشه هر دونه کوفته که میذاری
بعد بدون اینکه به شعله دست بزنی بیس دقیقه تا نیم ساعت بادر باز اجازه بده کوفته ها بجوشه در قابلمه رو اگ اول کار بذاری کوفته هات خراب میشن
بعداز بیس دقیقه نیم ساعت میتونی درقابلمرو بذاری و زیرشو کم کنی
تواین فاصله آلوهای خیس شده رو بچین جاهای خالی بین کوفته ها
یکم مرزه بزن بهش
میتونی یکم پودر لبوهم توآبش بزنی تا خوشرنگ تر بشه
به کوفته بادر بسته نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه زمان بده باشعله کم بدل خودش بپزه
بعد میتونی درب قابلمه برداری و باملاقه یاقاشق از سس بریزی روکوفته ها
یا اصلا خیلی بااحتیاط کوفته هارو دونه دونه وارونه کنیو اینجا سسش رومزه کن اگ کم نمک بود یدونه عصاره گوشت بزن تو سسش هم خوشمزه میشه هم نمکی تر
و بعداز یربع از رو حرارت بردار و سروش کن
نوش جان امیدوارم که ازاین دستور استفاده لازم ببری
اگ ب نکاتی ک میگم دقت کنی مطمئن باش یه کوفته عالی میتونی بپزی که وا نمیره