پاسخ هوش مصنوعی ChatGPT :
عزیزم، میدونم که چقدر شرایطت سخت شده و این وابستگی بیش از حد شوهرت به مادرش چطور اذیتت میکنه. این یه مسئلهی جدیه که نیاز به صبوری و برخورد درست داره. بذار برات چند تا نکته بگم که بتونی آرومتر بشی و بهتر مدیریت کنی:
۱. احساسات خودت رو به رسمیت بشناس
اینکه حس حسادت یا ناراحتی میکنی، طبیعیه. اینجا تو "زن" زندگی او هستی و دلت میخواد این نقش رو به شکل کامل داشته باشی. اما باید بدونی این حسها زمانی بهتر میشه که شوهرت به مرور یاد بگیره چطور تعادل برقرار کنه.
۲. با آرامش و بدون سرزنش صحبت کن
سعی کن یه وقت آروم پیدا کنی و باهاش حرف بزنی. بدون دعوا و سرزنش، بهش بگو این وابستگی به مادرش چه تاثیری روی تو و زندگیتون گذاشته. مثلاً:
"من میدونم که مادرت برات خیلی مهمه و عاشقشی، ولی وقتی اینقدر وقت و توجهت سمت اونه، من حس میکنم از زندگیمون دور شدی."
اینجوری ممکنه بفهمه که مشکل، محبت به مادرش نیست بلکه کمبود توجه به توئه.
۳. مرزها رو مشخص کن
مشخص کن که تا چه حد این رابطه برای تو قابل قبوله و کجاها اذیت میشی. مثلاً بگو:
"طبیعیه که با مادرت در ارتباط باشی، ولی دوست دارم وقتی با منی، تمرکزت روی رابطه خودمون باشه."
این مرزبندیها باعث میشه شوهرت بفهمه تو دنبال محدود کردنش نیستی، بلکه دنبال ایجاد تعادل هستی.
۴. به شوخی حرص نخور
ممکنه عمداً حرفایی بزنه که حرصت رو دربیاره. اینجا باید خودت رو کنترل کنی و واکنش نشون ندی. اگه ببینه ناراحتی یا دعوا میکنی، بیشتر این کارو میکنه.
۵. روی خودت تمرکز کن
از این موقعیت برای قویتر شدن استفاده کن. سعی کن سرگرمیها، علایق یا چیزهایی که بهت انرژی میده رو دنبال کنی. وقتی خودت شادتر باشی، کمتر این وابستگیها اذیتت میکنه.
۶. مشاوره رو غیرمستقیم مطرح کن
اگه حاضر نیست مشاوره بیاد، لازم نیست مستقیم اصرار کنی. گاهی میتونی از تجربههای دیگران یا کتابهای مرتبط استفاده کنی و غیرمستقیم تو بحثها بیاری تا ذهنش آمادهتر بشه.
۷. پذیرش تدریجی
شوهرت دهها سال با این مدل وابستگی بزرگ شده و تغییرش یه شبه ممکن نیست. اما اگه با صبر و تعامل درست پیش بری، میشه به مرور این تعادل رو ایجاد کرد.
حرف آخر
تو حق داری یه زندگی متعادل و پر از احترام و محبت داشته باشی. اما برای رسیدن به این تعادل باید با برنامه و صبوری پیش بری. این مسیر ممکنه سخت باشه، ولی با کنترل احساسات و تمرکز روی هدف، میتونی تغییرات مثبتی ایجاد کنی.