معیار تصمیم در هم کفو بودن خانواده ها (ادامه)
1. ازدواج هایی در این حوزه بیشتر موفق هستن که این تصمیم گیری از طرف مرد باشه. یعنی وضعیت اقتصادی خانواده ی پسر از دختر بهتر باشه.
2. مخاطب از همون اول از وضعیت اقتصادی آگاهی کامل داشته باشه. مثلا پسری در دانشگاه با دختری آشنا شده بود، از وسایل و پوششی که دختر داشت فکر میکرد که دختر وضع مالی عالی داشته باشه. با دختر وارد رابطه ی عاطفی شد بود و بعد از اینکه علاقه بینشون ایجاد شده بود و پسر قصد ازدواج و خواستگاری داشته، متوجه میشه که وسایل دختر برای خواهرش بوده و خواهرش به واسطه ی شوهرش درامد و وسایل لوکسی داشته و وضع اقتصادی دختری که انتخاب کرده، ضعیف بوده.
3. ممکنه پسر از همون ابتدا از وضعیت اقتصادی اگاهی داشته باشه اما حس خوبی نسبت به وضع اقتصادی دختر نداشته باشه، مثل پسری که میگه اینجا پدر و مادرم نیان خواستگاری، خونه خاله یا عمه ای نداریم که ما بیاییم اونجا؟ یا مثل دختری که میگه 4 سال با پسری دوستم، اومده خواستگاریم حالا که سر و وضع زندگی ما رو دیده، میگه که تو باید زودتر میگفتی که تخت و مبل ندارین یا وسایل تون قدیمیه.
4. نگرش و احساس خانواده هم نسبت به وضع اقتصادی یا جایگاه اجتماعی که دختر یا پسر دارن مهمه. مثلا پسری که به خانواده اش میگه بیا بریم از فلان منطقه زن بگیریم و خانواده اش میگه ما نمیریم. پسر یا دختر باید این رو درنظر بگیرن که بعدا اگه ازدواج شکل بگیره، در مسائل اقتصادی درگیری پیش میاد. این چه شیرینی بود آوردن، این چه مجلسی بود گرفتن، این چه جهیزیه ای بود آوردن، چرا فلان چیز رو ندادن، چرا فلان کار رو نکردن. میگن این حالا انتخاب بود تو کردی. این چه جایی بود تو رفتی. یه دست استکان درست نداشتن. ما دیگه اینجا نمیریم. بعضی از خانواده ها هم اوضاع اقتصادی دختر یا پسر براشون اهمیت نداره. مثلا بعد از اینکه هم دیگه رو دیدن. اونی که وضع مالیش بهتره میگه چه خونه ای ساده ای داشتن، چه آدم های خوبی بودن. چه آدم های ساده ای بودن. چقدر به دل من نشستن.
5. عملکرد خانواده ها به وضع اقتصادی شون هم مهمه. مثل دو خانواده ای که از نظر وضع اقتصادی شبیه هم هستن اما یکی شون قانع هست و دیگری خسیس. خانواده ی اولی اگه پول هاش رو جمع میکرد به جاهای بهتری میرسید. خانواده ی دوم چون گند زندگی کرده ان به اون جایگاه رسیدن. مثلا خانواده ای که سر چند سیخ کباب دعوا میکنه که بعد از عروسی وقتی اضافه اومد، کی اونها رو برد
سوال: اگر سطح مالی خانواده من که پسر هستم از خانواده طرف مقابل (دختر) پایین تر باشد، مشکل دارد؟ اگر بله، چطور میشود با این مشکل کنار آمد؟ من کاملا از نظر مالی روی پای خودم باید باشم در آینده و وابستگی به خانواده ندارم.
پاسخ: می تواند خیلی خیلی مشکل داشته باشد و یا اصلا نداشته باشد این خیلی خیلی و اصلا مربوط می شود به نگاه و نگرش دختر و خانواده اش به این تفاوت اقتصادی و میزان هماهنگی شان با آنچه شما هستی خودت را خیلی شفاف (وحتی کمتر از آنچه هستی ) معرفی کن و بگذار آنها با فراغ بال و در وسعت تمام تصمیم بگیرند اگر تصمیمشان تحمل تو بود بدرد نمی خورد. اگر شوق به آنچه هستی و عدم انتظار تطبیق شما با شرایط اقتصادی شان بود منعی وجود ندارد
سوال: اختلاف سطح مالی دو خانواده برای ازدواج چقدر مهم و تاثیر گذاره؟ من شغلم در آینده طوریه که میتونم زندگی عالی ای از نظر مادی فراهم کنم، سطح مالی خونواده ی خانمم از ما خیلی پایین تره
جواب: وقتی سطح مالی خانواده مرد بالاتر است نه تنها مشکلی ایجاد نمی کند که میتواند حسن هم محسوب شود. البته به شرط وجود شرایط زیر: 1 - والدین و خانواده شما بویژه مادرتان، دختر را بپذیرد و با تمایل خواستگاری کند 2- تو با اطمینان کامل نسبت به تاثیر این تفاوت تصمیم بگیری و دودل نباشی 3- از گوشه و کنایه های اطرافیان تاثیر نگیری 4 - مرد آزاده ای باشی که فردا این تفاوت را عامل تحقیر و تخریب زن و خانواده اش قرار ندهی 5 - توانایی مالی آنها را ببینی و بفهمی و بدانی که نمی توانی انتظار بیشتر از توانایی شان داشته باشی