2794
سلام , میخواستم بدونم این مطالب زیر که در سایتها نوشته شده چقدر درست هستند؟! سبزیجات و گیاهان ممنوعه در دوران بارداری گیاهانی مانند جعفری، زعفران، غوره، پوست و ریشهء زرشک، افسنطین، پونه معطر، فلوس ،کدو تلخ، مارچوبه، زیره، دارچین. در سه ماهه بارداری زعفران و گلپر نخورید. مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد زنان باردار به هیچ وجه نباید در غذاهای خود از زعفران استفاده کنند. زرشک و زعفران برای زنان باردار خطرات جبران ناپذیری دارد و سقط کودکانشان را به دنبال داشته و دچار زایمان زودرس نیز می شوند. مصرف بیش از 2 گرم گلپر در روز در دوران بارداری بخصوص 3 ماهه اول بارداری جایز نیست، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود. بانوان باردار نباید سیاه دانه مصرف کنند زیرا قاعده آور و سقط کنندهء جنین است.   از کافئین پرهیز کنید خانمهای باردار باید مصرف نوشیدنیهای کافئین دار و گازدار مثل قهوه و چای و کولاها را به حداقل برسانند زیرا که مقدار زیاد کافئین روی رشد کودک تاثیر می گذارد. نتایج یک پژوهش اخیر نشان داده است زنان بارداری که حتی روزانه یک فنجان قهوه استفاده می کنند، در معرض به دنیا آوردن نوزادان کم وزن قرار می گیرند.   از مصرف پنیرهای نرم اجتناب کنید بهتر است از مصرف پنیر های نرم مثل فتا و پنیر بز خودداری کنید اما چرا؟ چون ممکن است پاستوریزه نبوده و آلوده به لیستر باشد. لیستر نوعی باکتری است که می تواند موجب مسمومیت غذایی شود. پنیر های نرم به این علت خطرناک هستند که مثل پنیرهای چدار و پارمسان با فراوری باکتری هایشان بطور کامل کشته نشده است و از آنجا که زنان باردار سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض بیماری های مربوط به مواد غذایی قرار دارند که اگر در سه ماهه اول بارداری اتفاق بیفتد ممکن است باعث زایمان زودرس و حتی سقط جنین شود.   گوشت های مانده، دودی شده و خام ممنوع ! غذاهای مانده مخصوصا غذاهای گوشتی فرآوری شده برای خانمهای باردار بدترین سم هاست. بنابراین از خوردن سوسیس، کالباس، ژامبون، ساردین، انواع کنسرو ها و ماهی مانده خودداری کنید. از مصرف غذاهای دریایی دودی یا منجمد باید خود داری شود. شیر غیر پاستوریزه می تواند حاوی نوعی باکتری باشد که از جفت عبور کرده و باعث بروز عفونت و مسمومیت خونی در جنین گردد. نکته! توصیه می شود زنان در دوران بارداری تخم مرغ را در حالی که سفیده و زرده آن کاملا پخته شده و سفت شده مصرف کنند، چون مصرف خام آن زیان آور است. گوشت های فریز شده و منجمد ممکن است آلوده به لیستر یا باشند به همین دلیل گوشتها را در آب جوش انداحته و بجوشانید تا کاملا پخته شده و باکتری های آن کشته شوند. این گوشت ها ممکن است آلوده به توکسوپلاسما نیز باشد که انگلی است که موجب یک نوع عفونت می شود و با اینکه نادر است، ممکن است موجب مرده به دنیا آمدن نوزاد یا مشکل حاد برای سلامتی جنین شود.   ماهی احتمالا می دانید جیوه که در بسیاری از ماهی هاوجود دارد که برای سلامت جنین خطرناک است. جیوه یک نوروتوکسین است که رشد مغز جنین را مختل می کند. زمانی که جیوه از آلودگی وارد آب دریا می شود زنجیرهء غذایی خود را از گیاهان به ماهی های کوچک و بعد به ماهی های بزرگ طی می کند و آن ها را آلوده می سازد. ماهی هایی که بیشترین مقدار جیوه را دارند باید در لیست غذا های ممنوعه شما قرار گیرند. ماهی هایی مثل کوسه ماهی، شمشیر ماهی، ماهی تن، الباکور، شاه ماهی، خال مخالی. اما همه ماهی های تن بد نیستند. اگر عاشق ساندویچ ماهی تن هستید، بهتر است از ماهی تن های کنسروی استفاده کنید که مقدار جیوه آن بسیار کم است و آن را حداکثر یک یا دو بار در هفته استفاده کنید. به عنوان مثال ماهی سالمون، یا ماهی کولی حاوی جیوه نیستند و منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3به حساب می آیند
پاسخ مشاور

مشاور مامایی و زنان

سلام عزیزم در خانمهایی که سابقه سقط دارند ویا اینکه لکه بینی، دارند بهتره از این مواد به مقدار زیاد استفاده نکنند اگر شما مشکل خاصی ندارید نگران نباشید استفاده از مقادیر زیاد و روزانه این مواد خوراکی توصیه نشده

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
پرسش ها و پاسخ های مشابه

فریز کردن سبزیجات

پاسخ سلام و وقت بخیر به‌طور کلی، ماده غذایی اگر قرار است فریز شود، بهتر است خام فریز شود. مزیت خام فریز کردن مواد غذایی هم این است که اگر آلودگی و سموم میکروبی در ماده فریز شده به وجود آمده باشد با پختن از...

بارداری و مصرف سبزیجات

پاسخ سلام دوست عزیز بهتر است از متخصص طب سنتی در رابطه با این سبزیجات گیاهی سوال بفرمائید موفق باشید.

رژیم میوه و سبزیجات در دوران شیردهی

پاسخ سلام و وقت بخیر به نکات زیر توجه کنید : الکارنیتین در دوران شیردهی مصرف نکنید رژیمی که فرمودید رو هم به هیچ وجه اجرا نکنید شیردهی خود به خود باعث کاهش وزن میشه حداقل تا سال اول شیر دهی صبر کنید سپس رژ...

بهترین روش شستن میوه و سبزیجات برای مصرف بارداری

پاسخ سلام دوست عزیز با توجه به شرح حال شما بهتر است از مواد شیمیایی برای شستشوی میوه و سبزیجات تازه استفاده نکنید استفاده از آب و نمک مناسب تر است موفق باشید