این پژوهشگران متوجه شدهاند اسپرم پدرانی که همسرشان 3 بار یا بیشتر سقط مکرر را تجربه کردهاند، احتمالا دچار آسیب DNA است.
این متخصصان میگویند آسیب دیدگی DNA میتواند عامل بارداریهای ناتمام شده و آزمایشهای بیشتری نیاز است تا این یافتهها تایید شود؛ به این ترتیب مسیر دستیابی به روش تازهای برای درمان ناباروری راحتتر میشود.
سقط جنین، مقصر پدر است؟!
حالا محققان میگویند علت آسیب دیدگی اسپرم مردان هم نکته مهم دیگری است که نباید فراموش شود. به عقیده آنها سابقه عفونت یا عفونتهای آمیزشی در گذشته، چاقی یا بالا رفتن سن میتواند باعث افزایش سطح مولکوهایی با DNA آسیب دیده شود.مطالعات دانشگاه امپریال کالج لندن نشان داده است مردانی که همسرشان از سقط مکرر رنج میبرند، دو برابر بیشتر از دیگر مردان دارای DNA آسیب دیده هستند.
ضمن اینکه سطح گونههای انفعالی اکسیژن در این افراد 4 برابر دیگران است؛ البته این موضوع شایع است اما احتمال آسیب دیدگی مولکولها را افزایش میدهد و به عقیده دانشمندان میتواند DNA را خراب کند.
دکتر چانا جایاسنا، سرپرست این مطالعه میگوید: «طبق عادت، پزشکان برای پیدا کردن علت سقط جنین های مکرر تمام تمرکزشان متوجه خانمهاست و به همین خاطر هیچ وقت سلامت مردان و سلامت اسپرمشان بررسی نشده است».
حالا مطالعه جدید به مجموعه شواهد موجود در این زمینه اضافه کرده و احتمال میدهد که سلامت اسپرم میتواند تعیین کننده سلامت بارداری باشد: «مثلا، مطالعات گذشته این احتمال را مطرح کرده بود که اسپرم نقش مهمی در تشکیل جفت دارد که جفت هم برای تامین اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز جنین ضروری است».
همیشه وجود عفونت یا مشکلات ایمنی در بدن مادر به عنوان عوامل شناخته شده سقط مکرر در نظر گرفته شده است که طی آن سقط سه یا بیشتر جنین پیش از هفته 20 بارداری اتفاق میافتد.
اما حالا مشخص شده که سلامت هر دو والد در سقط مکرر نقش دارد و محققان امیدوارند با شناسایی اختلالات، بتوانند راههای بهتر و قطعیتری برای درمان سقط جنین مکرر پیدا کنند.
منبع: DailyMail
چقدر کلمه تقصیر به کار رفته شد😥