دکتر لوی هاریسون، جراح ارتوپد ساکن سانفرانسیسکو میگوید که این وضعیت در بیماران رو به افزایش است و یکی از انواع سندرم «تونل کارپال» است.
حتی بعضی از سلبریتیهای مشهور که مدام عکسهای سلفی خود را در شبکههای مجازی به اشتراک میگذارند، دچار «مچ سلفی» شدهاند و پزشک به آنها توصیه کرده که سلفی گرفتن را کنار بگذارند.
دکتر هاریسون میگوید هر قدر تکنولوژیها و نرم افزارهای ادیت عکس بیشتر در دسترس قرار میگیرند، تعداد مبتلایان به «مچ سلفی» هم بیشتر میشود؛ به خصوص در میان زنان جوان و دختران نوجوان که هدف همین محصولات هستند.
سلفی و خطر سندرم تونل کارپال
به گفته هاریسون، «مچ سلفی» نوعی سندرم «تونل کارپال» است که طی آن اعصاب ملتهب و دردناک میشود. سندرم تونل کارپال زمان اتفاق میافتد که اعصاب میانه فشرده یا له شوند و سوزش، ورم یا بیحسی ایجاد کند.عصب میانه از ساعد تا کف دست را پوشش میدهد و از یک مسیر باریک در مچ به نام «تونل کارپال» عبور میکند. دکتر هاریسون میگوید زیادی خم کردن مچ به سمت داخل میتواند احساس سوزش یا حتی یک درد تیز را ایجاد کند.
دکتر لئون بنسون، یک جراح دست از انستیتو استخوان و مفاصل ایلینویز میگوید: «بعضی افراد هم به خاطر نگه داشتن تلفن همراه برای مدت طولانی بدون حرکت دستشان دچار سندرم تونل کارپال میشوند؛ آرنج ما اینطور طراحی نشده که برای یک ساعت مداوم خم بماند».
به گفته دکتر بنسون، حرکت یعنی زندگی و بدن ما برای حرکت به اطراف طراحی شده است. حتی وقتی خوابیم و هوشیار نیستیم، مغزمان هر از گاهی، بدن ما را به نوعی به این طرف و آن طرف حرکت میدهد بنابراین در تمام مدت طول خواب، در یک وضعیت نمیمانیم».
سلفی و خطر مرگ!
دکتر هریسون معتقد است اگر تلفن همراه را طوری در دست بگیرید که مچ زیادی خم نشود یا با استفاده از مونوپاد و پایههای مخصوص گوشی، سلفی بگیرید، درد «مچ سلفی» کمتر خواهد شد.همچنین انجام ورزشهای مثل چرخش مچ با کف دست باز و همینطور دست مشت شده و تکان دادن دست به سمت عقب و جلو میتواند برای تقویت مچ دست مفید باشد.
اما وسواس زیادی موقع گرفتن یک عکس همه چیز تمام، میتواند کار را خراب کند و غیر از مچ درد، مشکلات دیگری را هم ایجاد کند. از جمله افرادی که به خاطر استفاده بیش از حد از فیلترهای ویرایش عکس و ... به جراحیهای پلاستیک روی میآورند یا افرادی که به خاطر گرفتن یک سلفی در مکانهای خطرناک، جان خود را از دست میدهند.
منبع: DailyMail